STSJ Cataluña 6006/2005, 11 de Julio de 2005

PonenteADOLFO MATIAS COLINO REY
ECLIES:TSJCAT:2005:15089
Número de Recurso3101/2005
Número de Resolución6006/2005
Fecha de Resolución11 de Julio de 2005
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 6006/2005

En el recurso de suplicación interpuesto por Eugenio frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Girona de fecha 27/10/04 dictada en el procedimiento Demandas nº 558/2004 y siendo recurrido/a Metropol Palamos, S.A. y FOGASA GERONA. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. ADOLFO MATIAS COLINO REY.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 30/08/04, tuvo entrada, en el citado Juzgado de lo Social, demanda sobre Despido disciplinario, en la que el actor, alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio, se dictó sentencia con fecha 27/10/04 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimar la demanda interpuesta por Eugenio contra METROPOL PALAMÓS S.A. y declarando procedente el despido operado, ratificar la extinción de la relación laboral, sin derecho a indemnización ni salarios de tramitación.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"PRIMERO.- D. Eugenio presta servicios para la empresa Metropol Palamós S.A. con la categoríaprofesional de Oficial 3ª, teniendo reconocida la antigüedad de 17-6- 87 y un salario de 38,99 EUR/mes en cómputo anual . (No controvertido)

SEGUNDO

El día 23-7-04 la empresa procedió a despedir al trabajador mediante la siguiente carta:

"La direcció d'aquesta empresa li comunica, per mitjà de la present, que en virtut de les facultats que li reconeix l'article 54 de l'Estatut dels treballadors, ha decidit rescindir el seu contracte de treball procedint al seu acomiadament disciplinari.

Els motius que fonamenten aquesta decisió són els següents:

Avui al matí, als voltants de les 9:20 hores, el Sr. Juan Ramón , mecànic d'aquesta empresa i la Sra. Antonia , que es dedica a la neteja de l'empresa, es trobaven a la secció de recanvis, han sentit crits al taller, on també hi havia el Sr. Gonzalo , treballador de l'empresa, i s'han dirigit cap allà per verure que passava, amb la sorpersa que l'han vist a vostè discutint amb el Sr. Carlos María .

Vostè i el Sr. Carlos María s'estaven escridassant mútutament i s'empenyien l'un a l'altra. Veient la situació tant el Sr. Juan Ramón , com el seu company Don. Gonzalo , els hi han dit que paressin de barallar-se. Tanmateix, en aquell moment, vostè ha tocat la cara del Sr. Carlos María , i ell si ha tornat, després vostè ha agafat un tornavés de grans dimensions amb la intenció de clavar-li al Sr. Carlos María . El Sr. Gonzalo i el Sr. Juan Ramón li han indicat que deixés el tornavís, i fent-los cas l'ha deixat. Tanmateix, posteriorment s'han començat a donar cops de puny l'un a l'altra, fins que el Sr. Gonzalo i el Sr. Juan Ramón han aconseguit separar-los.

Com a conseqüència de lessions rebudes tots dos han hagut de ser atesos a l'hospital de Palamós.

Aquest comportament és del tot intolerable, essent sancionable amb l'acomiadament, en virtut de l'establert a l'apartat c) de l'esmentat article 54 de l'Estatut dels Treballadors, acomiadament, que tindrà efectes a partir del dia d'avui, 23 de juliol de 2004."

TERCERO

Celebrada conciliación previa ante el CMAC en fecha 24-8-04, en virtud de papeleta presentada el 11-8-04, resultó el acto "SENSE AVINENÇA."

CUARTO

El día 23-7-04 los trabajadores de la empresa Gonzalo y Carlos María estaban hablando del trabajo que se había...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR