STSJ Cataluña , 26 de Octubre de 2004

PonenteSARA MARIA POSE VIDAL
ECLIES:TSJCAT:2004:11908
Número de Recurso1108/2004
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución26 de Octubre de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL R.U. ILMA. SRA. SARA MARIA POSE VIDAL ILMO. SR. ADOLFO MATIAS COLINO REY ILMO. SR. DANIEL BARTOMEUS PLANA En Barcelona a 26 de octubre de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7482/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Carlos José , Luis Angel , Araceli , Juan Francisco Y Marco Antonio frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Girona de fecha 20 de octubre de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 584/2003 y siendo recurrido/a Autopistas Concesionaria Española, S.A., Metropolis Outsourcing,S.L. y EXSER OUTSOURCING SL. Ha actuado como Ponente el/la Ilma. Sra. SARA MARIA POSE VIDAL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 1 de setembre de 2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contracto trabajo, en la que los actores alegaron los hechos y fundamentos de derecho que estimaron procedentes, terminaban suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 20 de octubre de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

"Declaro d'ofici la inadequació de procediment de las demanda presentada per Carlos José , Luis Angel , Araceli , Juan Francisco i Marco Antonio contra AUTOPISTAS, Concesionaria Española S.A.(ACESA), METRÓPOLIS OUTSOURCING S.L. i EXSER OUTSOURCING S.L., i sense perjudici que s'insti en execució de sentència , i absolc les demandades sense entrar en el fons. "

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"PRIMER. En data 26-4-03 el Jutjat Social núm. 1 d'aquesta ciutat va dictar sentencia en la qual es declaraven provats els fets següents:

- Que els avui actors tenien la categoria professional d'auxiliar i salari diari de 38,11 EUR en comput anual, amb les antiguitats següents: Carlos José 10-1-00, Luis Angel 21-1-00, Araceli 1-9-01, Juan Francisco 10-1-00, Marco Antonio 10-1- 00.

- Que els actors van iniciar la seva prestació de serveis amb I'empresa GESGRUP 92, SL mitjançant diferents modalitats contractuals de durada determinada, per prestar serveis d'auxiliar de control en les funcions de control de tiquets.

- Que amb efectes d'1-1-02 I'empresa METRÓPOLIS OUTSOURCING, SL va succeir en I'activitat GESGRUP 92, SL, fent un contracte d'arrendament de servei amb ACESA pel qual s'assumia el servei consistent en el lliurament i la recollida dels tiquets als accessos de Girona (nord i sud) de I'autopista A-7, a I'efecte de controlar els passos deis vehicles amb exempció de peatge, que resulta a carrec de l'Administració.

- Que METRÓPOLIS OUTSOURCING, SL va reconeixer als actors I'antiguitat i altres condicions laborals de que gaudien des del seu inici en la prestació de serveis.

-Que en data 1.1.03 l'empresa EXSER OUTSOURCING, SL va assumir la prestació del servei que anteriorment realitzava METROPOLlS OUTSOURCING SL. - Que el dia 1-1-03 els actors van anar a prestar servei al centre de treball i el personal directiu d'ACESA els va negar la reincorporació.

- Que la prestació de serveis duta a terme pels actors va consistir a atendre les incidencies que presentaven les maquines automatiques de dispensació de tiquets i cobrament amb targeta als peatges de Girona sud i Girona nord de I'autopista A7, amb independència que I'usuari estigués exempt o no de peatge.

- Que I'activitat avantdita la duien a terme anteriorment els treballadors d'ACESA.

- Que els actors van iniciar la prestació de serveis amb equips de treball proporcionats per ACESA, inclós el seu logotip, usant les seves instaHacions i mitjans de treball igual que els treballadors d'ACESA, realitzant les mateixes tasques d'atenció a les incidencies del públic en les vies automatiques, excepte en I'activitat de cobrament de tiquets en efectiu per caixa.

-Que els treballadors van presentar denúncia davant de la Inspecció de Treball per considerar que concorria una cessió il.legal de treballadors i l'Administració s'ha pronunciat en sentit afirmatiu.

SEGON

La Sentencia, després de resoldre que va existir una cessió il.legal de treballadors (f. 33, 35 i 36) i que I'acomiadament efectuat vulnerava el dret constitucional a la indemnitat (f. 34), declarava nul I'acomiadament i condemnava solidariament les tres empreses, ACESA, METRÓPOLIS OUTSOURCING, SL i EXSER OUTSOURCING, SL, a la readmissió immediata amb abonament deis salaris deixats de percebre fins a la notificació de la Sentencia, a raó de 38,11 EUR diaris (f. 37), i aixó per haver-se implicat les tres demandades en la cessió il.legal indicada i en I'instrument extintiu de la relació laboral (f. 36).

TERCER

La Sentencia esta pendent del recurs de suplicació interposat. (No controvertit)

QUART

Els treballadors van optar, a I'empara de I' art. 43.3 ET , per prestar serveis a I'empresa ACESA. L'empresa va respondre mitjançant escrit de 28-5-03, acceptant la readmissió, si bé indicant que la seva categoría i retribució serien les mateixes que les indicades en la Sentencia objecte de recurs -38,11 EURl/dia en cómput anual i categoria d'auxiliar. (No controvertit, f.137)

CINQUE. Els actors sol.liciten, en aplicació de I' art. 43.3 ET , que la readmissió es dugui a terme en les mateixes condicions que les d'un treballador que presti serveis en el mateix lIoc de treball o en un d'equivalent i, per consegüent, amb aplicació del conveni col.lectiu d'ACESA, la categoria professional de cobrador C-2 allà existent, el salari previst de 81,91 EUR, així com les diferencies creades entre el dia 22-5-03 i el 30-9-03, que ascendeixen a 7.281,84 EUR. (No controvertit) .

SISE. Instada aquesta pretensió com a execució provisional de la Sentencia, en cons.iderar una readmissió irregular la duta a terme amb la categoria d'auxiliar i salari de 38,11 EUR/dia en cómput anual, el Jutjat Social núm. 1 va dictar una interlocutória de 22-7-03 per la qual declarava la readmissió regular i remetia a un procediment autónom per a la reclamació de la prestació de serveis en les mateixes condicions que un treballador equivalent a I'empresa ACESA. (F. 41)."

SETÈ

El dia 20.08.03 va tenir lloc l'acte de conciliació davant del CMAC en virtud de la papereta presentada el dia 04.08.03, el qual va donar com a resultat " INTENTAT SENSE EFECTE"

TERCERO

Contra dicha sentencia los actores anunciaron recurso de suplicación la parte , que formalizaron dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó en forma "AUTOPISTAS CONCESIONARIA ESPAÑOLA S.A." y evando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
Primero

El recurso de suplicación presentado por la parte actora del presente procedimiento, indica como motivo único del mismo, al amparo del apartado b.) del artículo 191 de la LPL , la vulneración por la sentencia de instancia del derecho a la tutela judicial efectiva consagrado por el artículo 24.1º de la Constitución Española , si bien la solicitud que efectúa es la de revocación, que no nulidad de la sentencia impugnada, así como que por parte de esta Sala se entre a conocer de la cuestión de fondo de la demanda presentada y se dicte sentencia estimatoria de la misma.

Ante las deficiencias existentes en el planteamiento del recurso, que afectan, no sólo a la cita del apartado del artículo 191 de la LPL , en que se ampara, sino también al contenido del mismo, incorporando una pretensión final absolutamente incompatible con las alegaciones previas, esta Sala se ve en la obligación de recordar a los recurrentes que el apartado b.) del artículo 191 de la LPL regula el supuesto de " revisión de los hechos declarados probados" por la sentencia de instancia, a la vista de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR