ORDRE BEF/36/2005, de 9 de febrer, de convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació i el manteniment de llocs de treball per a persones amb disminució.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/36/2005, de 9 de febrer, de convocatÚria p˙blica per a la concessiÛ de subvencions per a la creaciÛ i el manteniment de llocs de treball per a persones amb disminuciÛ.

MitjanÁant el Decret 259/1991, de 25 de novembre, es van assignar al Departament de Benestar Social les funcions i els serveis relatius a la integraciÛ laboral de les persones amb disminuciÛ, que va traspassar el Reial decret 1576/1991, de 18 d'octubre.

Atesa l'Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de 16 d'octubre de 1998, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessiÛ de les ajudes i les subvencions p˙bliques destinades al foment de la integraciÛ laboral de les persones amb disminuciÛ en centres especials de treball i treball autÚnom;

Atesos el Decret 192/1993, de 27 de juliol, de reestructuraciÛ del Departament de Benestar Social; el Decret 402/2000, de 27 de desembre, de reestructuraciÛ de l'ICASS, i el Decret 409/2000, de 27 de desembre, de l'estructura territorial delDepartament de Benestar Social, aixÌ com la ResoluciÛ d'11 de febrer de 1992, per la qual s'assigna a l'ICASS l'exercici de les funcions assumides pel Departament de Benestar Social per mitj‡ del Decret 259/1991, i el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de creaciÛ i reorganitzaciÛ de diferents departaments, de modificaciÛ de les comissions de Govern i de la seva composiciÛ i de determinaciÛ del nombre de departaments en quË s'estructura l'AdministraciÛ de la Generalitat;

Atesa la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005, i el Text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En ˙s de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

ConvocatÚria

S'obre la convocatÚria p˙blica perquË les entitats de serveis socials d'iniciativa social, les entitats p˙bliques i les privades i les persones amb disminuciÛ puguin presentar les sol∑licituds de subvencions per a les accions destinades a finanÁar iniciatives que generin ocupaciÛ per a treballadors amb disminuciÛ desocupats mitjanÁant la creaciÛ o l'ampliaciÛ de centres especials de treball que contribueixin al manteniment d'aquests llocs de treball, o bÈ que ajudin a la seva constituciÛ com a treballadors autÚnoms, per a l'exercici de l'any 2005, dins de les previsions pressupost‡ries vigents en cada moment, d'acord amb les caracterÌstiques i els requisits que s'estableixen.

Article 2

Objecte de les subvencions

Les accions que es poden subvencionar sÛn les seg¸ents:

a)†Projectes per a la creaciÛ de centres especials de treball i ampliaciÛ de la seva plantilla:

  1. †AssistËncia tËcnica.

  2. †Projectes d'interËs social.

  3. †SubvenciÛ parcial d'interessos del prÈstec.

    b)†Projectes per al manteniment de llocs de treball de persones amb disminuciÛ en els centres especials de treball:

  4. †Bonificacions de quotes de la Seguretat Social.

  5. †SubvenciÛ del cost salarial.

  6. †AdaptaciÛ de llocs de treball.

  7. †Sanejament financer.

  8. †SubvenciÛ destinada a equilibrar el pressupost del centre especial de treball.

    c)†Projectes de treballadors amb disminuciÛ desocupats per a la constituciÛ com a treballadors autÚnoms:

  9. †SubvenciÛ parcial dels interessos dels prÈstecs.

  10. †SubvenciÛ per a inversiÛ en capital fix.

Article 3

Subvencions per a projectes generadors de treball

3.1††Es poden subvencionar les accions que contribueixin a posar en marxa projectes generadors de treball, preferentment estable, per a treballadors amb disminuciÛ desocupats, mitjanÁant la creaciÛ de centres especials de treball i l'ampliaciÛ de la plantilla d'aquells centres especials de treball en funcionament.

3.2††En relaciÛ amb les activitats que preveu el par‡graf anterior, s'estableixen les modalitats de subvenciÛ seg¸ents:

a)†Subvencions per a assistËncia tËcnica, entenent com a tal la realitzaciÛ d'estudis de viabilitat, organitzaciÛ, comercialitzaciÛ, diagnosi i altres de naturalesa an‡loga; i auditories i informes econÚmics, aixÌ com assessorament en les diverses ‡rees de gestiÛ empresarial.

b)†SubvenciÛ parcial d'interessos dels prÈstecs que s'obtinguin de qualsevol entitat de crËdit, p˙blica o privada, amb les quals el Departament de Benestar i FamÌlia hagi subscrit el conveni oport˙ en les condicions que s'hi determinin.

La subvenciÛ financera ser‡, com a m‡xim, de trespunts del tipus d'interËs fixat per l'entitat que concedeix el prÈstec al sol∑licitant, pagadora en una sola vegada, en quantia calculada com si la subvenciÛ es meritÈs cada any de la durada del prÈstec, inclÚs el possible perÌode de carËncia.

c)†SubvenciÛ per sufragar la inversiÛ fixa en projectes d'interËs social.

3.3††Les subvencions a), b) i c) que preveu el par‡graf anterior seran, en el seu conjunt, de 12.020,24 euros, per lloc de treball creat amb car‡cter estable, si el centre especial de treball supera el 90% de treballadors amb disminuciÛ respecte del total de la seva plantilla.

La quantia de la subvenciÛ per lloc de treball creat de car‡cter estable ser‡ de 9.015,18 euros, si el nombre de treballadors amb disminuciÛ del centre especial de treball est‡ entre el 70% i el 90% del total de la plantilla.

A l'efecte de determinar el percentatge de treballadors amb disminuciÛ, no es computa el personal no disminuÔt dedicat a la prestaciÛ de serveis d'ajustament personal i social, aixÌ com el que presti serveis que per la seva prÚpia naturalesa o complexitat no puguin desenvolupar persones amb disminuciÛ.

S'entÈn per serveis d'ajustament personal i social els de rehabilitaciÛ, terapËutics, d'integraciÛ social, culturalsi esportius que procuren al treballador amb disminuciÛ del centre especial de treball mÈs rehabilitaciÛ personal i una millor adaptaciÛ de la seva relaciÛ social.

Aquestes quanties tenen car‡cter de m‡xim, llevat d'aquells casos en quË, excepcionalment, aixÌ ho autoritzi el Departament de Benestar i FamÌlia.

Article 4

Subvencions per al manteniment de llocs de treball

4.1††Aquest programa tÈ per objecte fomentar les accions destinades a finanÁar iniciatives per al manteniment de llocs de treball de persones amb disminuciÛ en centres especials de treball.

4.2††SÛn beneficiaris d'aquests programes de subvencions els centres especials de treball.

4.3††Els centres especials de treball poden obtenir els ajuts seg¸ents:

a)†SubvenciÛ del cost salarial corresponent al lloc de treball ocupat per la persona amb disminuciÛ que faci una jornada de treball laboral normal i que estigui d'alta a la Seguretat Social, per un import del 50% del salari mÌnim interprofessional. En el cas de contracte de treball a temps parcial, la subvenciÛ experimentar‡ una reducciÛ proporcional a la jornada laboral realitzada.

b)†BonificaciÛ del 100% de la quota empresarial a la Seguretat Social, incloses les d'accidents de treball i malaltia professional i les quotes de recaptaciÛ conjunta.

Aquestes bonificacions les deduiran directament els centres especials de treball, amb l'autoritzaciÛ prËvia de l'AdministraciÛ, de les quotes que s'han de liquidar mensualment a la Seguretat Social, d'acord amb la normativa vigent en aquesta matËria.

c)†Subvencions per a l'adaptaciÛ dels llocs de treball i la supressiÛ de barreres arquitectÚniques en una quantia no superior a 1.803,04 euros per lloc de treball i sense que en cap cas ultrapassi el cost realoriginat per l'adaptaciÛ o la supressiÛ esmentades.

d)†SubvenciÛ, per una sola vegada, destinada a equilibrar i sanejar financerament els centres especials de treball amb la finalitat d'aconseguir una reestructuraciÛ perquË arribin a nivells de productivitat i rendibilitat que en garanteixin la viabilitat i l'estabilitat.

e)†SubvenciÛ dirigida a equilibrar el pressupost d'aquells centres especials de treball que no tinguin ‡nim de lucre i que l'Úrgan competent els hagin declarat d'utilitat p˙blica i d'imprescindibilitat. Aquesta subvenciÛ no pot ser destinada a cobrir un resultat advers que es derivi d'una gestiÛ deficient a parer de l'AdministraciÛ. Per a la concessiÛ i la determinaciÛ de la quantia de la compensaciÛ caldr‡ que estigui d'acord amb el que preveu l'article 12 del Reial decret 2273/1985, de 4 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament dels centres especials de treball.

f)†Els centres especials de treball poden rebre assistËncia tËcnica destinada al manteniment de llocs de treball en els termes que preveu l'article 3.2.a).

Article 5

Subvencions per a la constituciÛ de treballadors amb disminuciÛ desocupats com autÚnoms

5.1††SÛn beneficiaris de les subvencions que preveu aquest article els treballadors amb disminuciÛ desocupats que figurin inscrits com a demandants en l'oficina de treball corresponent i que projectin constituir-se en treballadors autÚnoms. A aquest efecte, poden rebre les subvencions seg¸ents:

a)†SubvenciÛ parcial dels interessos dels prÈstecs que obtinguin de qualsevol entitat de crËdit, p˙blica o privada, amb les quals el Departament de Benestar i FamÌlia hagi subscrit el conveni oport˙ i en les condicions que s'hi determinin.

La subvenciÛ financera ser‡, com a m‡xim, de tres punts del tipus d'interËs que fixi l'entitat que concedeix el crËdit al sol∑licitant, pagadora en una sola vegada, en quantia calculada com si la subvenciÛ es meritÈs cada any de la durada d'aquest, inclÚs el possible perÌode de carËncia.

Aquesta subvenciÛ no podr‡ superar la quantia de 4.507,59 euros, llevat de casos excepcionals que autoritzi expressament el Departament de Benestar i FamÌlia.

b)†SubvenciÛ de fins a 3.906,58 euros per a inversiÛ en capital fix.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR