DECRET 402/2000, de 27 de desembre, de reestructuració de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3424, pàg. 10445, de 5.7.2001).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

402/2000, de 27 de desembre, de reestructuració de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3424, pàg. 10445, de 5.7.2001).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, de refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d’abril, en matèria d’assistència i serveis socials, va comportar l’adaptació de l’estructura de l’ICASS i de les delegacions territorials del Departament de Benestar Social al nou model d’organització dels serveis socials, adaptació que es va efectuar mitjançant el Decret 239/1995, d’11 de juliol, de reestructuració de l’ICASS i de les delegacions territorials del Departament de Benestar Social. Amb posterioritat el dit Decret va ser modificat pel Decret 97/1998, de 15 d’abril.

Ara, amb la finalitat de poder adequar l’actuació de l’Institut als importants canvis en les necessitats socials dels ciutadans, les quals deriven, entre d’altres factors, del procés derivat de l’augment de l’esperança de vida de la població, de l’evolució que s’està produint en la institució familiar, de l’existència de noves formes de desigualtat, de la marginació que produeixen determinades dependències, de la immigració, etc., ja que cada vegada són més les situacions de les persones i famílies que cal protegir.

En aquest nou marc cal potenciar una política de promoció i d’atenció que apliqui models que assegurin la continuïtat de l’atenció integrada i global a les persones que tenen necessitats canviants al llarg del temps.

Per això, la missió de l’ICASS ha de consistir a atendre els dèficits de les persones, ja siguin de caràcter personal, econòmic o social, quan puguin comprometre el seu desenvolupament, la seva autonomia i la seva integració social. Aquesta actuació també ha de contribuir a mantenir i incrementar la societat del benestar, garantint prestacions i serveis a les persones i grups més desfavorits, fomentant així la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, i l’exercici efectiu dels drets fonamentals de les persones.

Per tant, aquest Decret dóna una nova estructura organitzativa a l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials amb l’objectiu de centrar l’organització de l’Institut en les persones, gestionant la necessitat i la demanda d’aquestes amb la participació i la implicació tant de les entitats i els professionals que presten serveis com de les persones i famílies que els reben.

Les bases d’aquest nou model organitzatiu es poden sintetitzar en:

Organitzar l’actuació al voltant de les necessitats i demandes de les persones, atenent-les al territori.

Definir i proposar la millora de les prestacions, tenint en compte les noves necessitats, reforçant l’atenció a la comunitat i estructurant un itinerari personal centrat en la biografia, mitjançant un gestor de casos.

Establir un nou marc de relacions amb les entitats prestadores de serveis socials que els garanteixi l’estabilitat i estimuli la qualitat.

Reforçar el nivell de coordinació amb altres òrgans de l’Administració.

Un altre aspecte que es té en compte al present Decret és donar cabuda al Consell de Direcció de l’ICASS com a òrgan que faci efectives les funcions de control, vigilància i tutela encomanades al Departament en relació amb l’Institut.

Per això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat, a proposta de la consellera de Benestar Social i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Funcions i estructura de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials

Article 1

Funcions de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials

1.1 Sota la direcció, vigilància i tutela del Departament de Benestar Social, corresponen a l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials les competències i funcions que regula l’article 53 del Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s’aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d’abril, en matèria d’assistència i serveis socials, i les que li atribueixi la persona titular del Departament de Benestar Social.

1.2 La direcció superior i la tutela de l’ICASS s’exerceixen mitjançant el Consell de Direcció, que, presidit per la persona titular del Departament de Benestar Social, es composa de les persones que aquesta designi.

1.3 La participació democràtica en el control i la vigilància de la gestió de les prestacions de la Seguretat Social que correspon a l’ICASS s’efectua mitjançant el Consell General d’aquest Institut, d’acord amb el que estableix l’article 55 del Decret legislatiu 17/1994 de 16 de novembre.

Article 2

Estructura de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials

L’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials s’estructura en els òrgans següents:

a) Consell de Direcció.

b) Direcció General.

Article 3

Consell de Direcció

El Consell de Direcció és l’òrgan col·legiat que, presidit per la persona titular del Departament de Benestar Social, exerceix la direcció superior de l’ICASS, avalua els resultats de la seva gestió, controla el compliment dels objectius i s’encarrega de proveir l’Institut dels mitjans necessaris per al seu funcionament.

Article 4

Direcció General

4.1 La persona titular de la Direcció General de l’ICASS dirigeix, representa, coordina i controla la gestió d’aquest Institut i exerceix les funcions a què fa referència l’article 14 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat, i les que li siguin encomanades per ordre o delegació del titular del Departament.

4.2 La Direcció General s’estructura en els òrgans actius següents:

a) Subdirecció General d’Atenció a les Persones.

b) Subdirecció General de Programació i Avaluació.

c) Subdirecció General de Gestió de Recursos.

d) Servei de Suport a la Gestió.

4.3 La Direcció General compta també amb una Àrea de Programes Sectorials, amb funcions de suport a la Direcció.

Capítol 2

Subdirecció General d’Atenció a les Persones

Article 5

Funcions de la Subdirecció General d’Atenció a les Persones

5.1 La Subdirecció General d’Atenció a les Persones exerceix la direcció funcional dels òrgans que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR