REIAL DECRET 1576/1991, de 18 d'octubre, de traspàs de funcions i serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de programes d'ajut a la creació de nous llocs de treball.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

El Reial Decret 1666/1980, de 31 de juliol, determina les normes i el procediment a què han d'ajustar-se els traspassos de funcions i serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya.

De conformitat amb el que disposa el Reial Decret esmentat, que també regula el funcionament de la Comissió Mixta de Transferències prevista en la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aquesta Comissió adoptà, en la reunió del dia 23 de setembre de 1991, l'acord de realitzar traspassos en matèria de programes d'ajut a la creació de nous llocs de treball, la virtualitat dels quals n'exigeix l'aprovació per part del Govern mitjançant Reial Decret.

En virtut d'això, en compliment del que disposa el número dos de la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, a proposta del ministre per a les Administracions Públiques, i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 18 d'octubre de 1991,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord adoptat el dia 23 de setembre de 1991 per la Comissió Mixta de Transferències prevista a la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, pel qual es traspassen a la Generalitat de Catalunya funcions i serveis de l'Administració de l'Estat en matèria de programes d'ajut a la creació de nous llocs de treball.

Article 2

En conseqüència, queden traspassades a la Generalitat de Catalunya les funcions a què es refereix l'Acord que s'inclou com a annex del present Reial Decret, i també els serveis, els béns, els drets i les obligacions, i els crèdits pressupostaris que figuren a les relacions adjuntes al mateix Acord de la Comissió Mixta, en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen.

Article 3

Els traspassos a què es refereix aquest Reial Decret tindran efectivitat a partir del dia que s'assenyala a l'Acord de la Comissió Mixta esmentada, sens perjudici que el Ministeri de Treball i Seguretat Social produeixi, fins a l'entrada en vigor d'aquest Reial Decret, els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis en el mateix règim i nivell de funcionament que tinguessin en el moment de l'adopció de l'Acord que es transcriu com a annex del present Reial Decret.

Article 4

Els crèdits pressupostaris que es determinen d'acord amb la relació núm. 2 seran donats de baixa en els conceptes d'origen i transferits pel Ministeri d'Economia i Hisenda als conceptes habilitats a la secció 32, destinats a finançar els serveis assumits per la Generalitat de Catalunya, un cop hagin estat enviats al Departament esmentat per l'Oficina Pressupostària del Ministeri de Treball i Seguretat Social els certificats de retenció de crèdits, per donar compliment al que disposa la vigent Llei 31/1990, de 27 de desembre (BOE de 28.12.1990), de Pressupostos Generals de l'Estat per a 1991.

Disposició final El present Reial Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al BOE, i es publicarà igualment al DOGC.

Madrid, 18 d'octubre de 1991

Juan Carlos R.

Juan Manuel Eguiagaray Ucelay Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

El senyor Antonio Mijangos i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta prevista en la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, certifiquen que, al Ple de la Comissió Mixta celebrat el dia 23 de setembre de 1991, es va adoptar l'acord sobre traspàs a la Generalitat de Catalunya de les funcions i els serveis de l'Administració de l'Estat en matèria de programes d'ajut a la creació de nous llocs de treball.

  1. Referència a normes constitucionals, estatutàries i legals en què s'empara el traspàs La Constitució, al seu article 149.1.7, reserva a l'Estat la competència exclusiva en matèria de legislació laboral, sens perjudici de la seva execució pels òrgans de la Comunitat Autònoma. Per la seva banda, l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix a l'article 11.2 que correspon a la Generalitat de Catalunya l'execució de la legislació de l'Estat en matèria laboral, assumint les facultats, les competències i els serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució té actualment l'Administració de l'Estat respecte a les relacions laborals, sens perjudici de l'alta inspecció de l'Estat i del que estableix l'article 149.1.7 de la Constitució. Sobre la base d'aquestes previsions constitucionals i estatutàries és procedent realitzar en aquest camp els traspassos de funcions i serveis corresponents a la gestió dels programes d'ajut a la creació de nous llocs de treball.

  2. Funcions de l'Administració de l'Estat que assumeix la Generalitat de Catalunya i identificació dels serveis que es traspassen

    - 1 A l'empara dels preceptes esmentats, es traspassen a la Generalitat de Catalunya, dins el seu àmbit territorial, els serveis i les funcions necessaris per desplegar els programes d'ajut a l'ocupació, regulats a les disposicions generals dictades per l'Estat amb aquesta finalitat, en els termes següents:

    a)La gestió, incloent-hi les funcions de registre de les diferents classes d'ajuts i subvencions que s'estableixen a les disposicions esmentades, respecte al suport a l'ocupació en cooperatives, promoció de l'ocupació autònoma, integració laboral dels disminuïts i suport a la jubilació de treballadors d'empreses en crisi no subjectes a plans de reconversió, tot això sens perjudici del que estableix l'apartat B.3.

    b)Les funcions de seguiment referides als ajuts que gestioni la Generalitat de Catalunya a partir de l'entrada en vigor del present Acord.

    - 2 Correspondrà a la Generalitat de Catalunya la gestió i el seguiment dels ajuts i les subvencions a cooperatives, quan aquestes realitzin la seva activitat societària típica exclusivament a l'àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de Catalunya, sens perjudici de les relacions instrumentals que desenvolupin fora d'aquest en l'exercici de la seva activitat. En els altres casos, les funcions de gestió i seguiment d'ajuts i subvencions correspondran al Ministeri de Treball i Seguretat Social.

    - 3 La Generalitat de Catalunya gestionarà els fons procedents de les subvencions que no formin part del cost efectiu d'acord amb la normativa general de l'Estat que reguli cada tipus de subvenció.

    - 4 La Generalitat de Catalunya facilitarà a l'Administració de l'Estat informació estadística sobre l'exercici de les funcions transferides, seguint la metodologia existent o aquella que, si s'escau, estableixi l'Administració de l'Estat, de manera que quedi garantida la seva coordinació i integració amb la resta de la informació estadística d'àmbit estatal. Per la seva part, l'Administració de l'Estat facilitarà a la Generalitat de Catalunya la informació elaborada sobre les mateixes matèries.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Generalitat de Catalunya

    - 1 No hi ha béns immobles afectats pel traspàs.

    - 2 En el termini d'un mes des de la publicació del Reial Decret pel qual s'aprova aquest Acord, se signaran les corresponents actes de lliurament i recepció del mobiliari, l'equip i el material inventariable.

  4. Llocs de treball vacants que es traspassen Els llocs de treball vacants dotats pressupostàriament que es traspassen són els que es detallen a la relació adjunta núm. 1, amb indicació del cos o l'escala a què estan adscrits o assimilats, el nivell orgànic i la dotació pressupostària corresponent.

  5. Valoració definitiva de les càrregues financeres dels serveis traspassats

    - 1 La valoració provisional del cost efectiu que, en pessetes de 1986, correspon a l'ampliació de mitjans adscrits a les funcions traspassades a la Generalitat de Catalunya puja a 11.072.786 pessetes.

    - 2 El finançament, en pessetes de 1991, que correspon al cost efectiu anual de l'ampliació de mitjans, es detalla a la relació núm. 2.

    - 3 El cost efectiu que figura detallat als quadres de valoració de la relació núm. 2 es finançarà de la manera següent: Transitòriament, fins que el cost efectiu es computi per revisar el percentatge de participació de la Comunitat Autònoma en els ingressos de l'Estat, el cost total es finançarà mitjançant la consolidació a la secció 32 dels Pressupostos Generals de l'Estat dels crèdits relatius als diferents components del cost efectiu, pels imports que es determinin, susceptibles d'actualització pels mecanismes generals previstos a cada Llei de pressupostos. Les possibles diferències que es produeixin durant el període transitori, a què es refereix el paràgraf anterior, respecte al finançament de les funcions transferides, seran objecte de regularització, si s'escau, al tancament de l'exercici econòmic, mitjançant la presentació dels comptes i els estats justificatius corresponents davant una Comissió de Liquidació, que es constituirà al Ministeri d'Economia i Hisenda.

  6. Documentació i expedients dels serveis que es traspassen El lliurament de la documentació i els expedients dels serveis traspassats es realitzarà en el termini d'un mes des de la publicació del Reial Decret pel qual s'aprovi aquest Acord i de conformitat amb el que estableix el Reial Decret 1666/1980, de 31 de juliol (BOE del 28 d'agost).

    G)Data d'efectivitat del traspàs El traspàs de funcions i serveis amb els seus mitjans, objecte d'aquest Acord, tindrà efectivitat a partir del dia 1 de gener de 1992.

    Relació 1

    Llocs vacants que es traspassen a la Generalitat de Catalunya (les retribucions corresponen a 1991)

    1.1 Personal foment d'ocupació.

    Barcelona

    Lloc de treball: tècnic. Nivell: 20. Retribucions bàsiques: 1.844.822 ptes. Retribucions complementàries: 630.192 ptes. Total anual: 2.475.014 ptes.

    Lloc de treball: auxiliar. Nivell: 9. Retribucions bàsiques: 970.444 ptes. Retribucions complementàries: 292.260 ptes. Total anual: 1.262.704 ptes.

    Totals: Total retribucions bàsiques: 2.815.266 ptes. Total retribucions complementàries: 922.452 ptes. Total anual: 3.737.718 ptes.

    1.2 Programes de promoció de l'autocupació i integració laboral per a disminuïts.

    Barcelona

    Lloc de treball: tècnic mitjà. Nivell: 16. Retribucions bàsiques: 1.565.760 ptes. Retribucions complementàries: 501.456 ptes. Total anual: 2.067.216 ptes.

    Lloc de treball: ajudant oficina. Nivell: 12. Retribucions bàsiques: 1.167.152 ptes. Retribucions complementàries: 372.684 ptes. Total anual: 1.529.836 ptes.

    Lloc de treball: auxiliar oficina. Nivell: 10. Retribucions bàsiques: 954.352 ptes. Retribucions complementàries: 308.352 ptes. Total anual: 1.262.704 ptes.

    Lloc de treball: tècnic mitjà. Nivell: 16. Retribucions bàsiques: 1.565.760 ptes. Retribucions complementàries: 501.456 ptes. Total anual: 2.067.216 ptes.

    Lloc de treball: cap equip. Nivell: 12. Retribucions bàsiques: 1.167152 ptes. Retribucions complementàries: 372.684 ptes. Total anual: 1.539.836 ptes.

    Totals: Total retribucions bàsiques: 6.420.176 ptes. Total retribucions complementàries: 2.056.632 ptes. Total anual: 8.476.808 ptes.

    Lleida

    Lloc de treball: auxiliar oficina. Nivell: 10. Retribucions bàsiques: 954.352 ptes. Retribucions complementàries: 308.352 ptes. Total anual: 1.262.704 ptes.

    Relació 2

    Valoració del cost efectiu dels serveis traspassats (en pessetes de 1991)

    Secció 19. Ministeri de Treball i Seguretat Social Secció 01. Ministeri, Subsecretaria i Secretaria General Tècnica. Programa 311.D. Direcció i Serveis Generals de Seguretat Social i Protecció Social.

    Capítol I: despeses de personal

    Concepte 120.00, Retribucions bàsiques funcionaris: 1.844.822 ptes. Concepte 120.03, Retribucions bàsiques funcionaris: 970.444 ptes. Concepte 121.00, Retribucions complementàries funcionaris: 922.452 ptes. Total capítol I: 3.737.718 ptes.

    Capítol II: despeses en béns corrents i serveis.

    Total capítol II: 900.000 ptes.

    Secció 19. Ministeri de Treball i Seguretat Social Organisme 101. Institut Nacional d'Ocupació. Programa 322.A. Promoció i Gestió d'Ocupació.

    Capítol 1: despeses de personal

    Concepte 120, Retribucions bàsiques funcionaris: 7.374.528 ptes. Concepte 121, Retribucions complementàries funcionaris: 2.364.984 ptes. Concepte 160, Quota patronal a la Seguretat Social: 2.941.333 ptes. Total capítol I: 12.680.845.

    Capítol II: despeses en béns corrents i serveis

Article 21

Reparacions, manteniment i conservació:

360.000 ptes. Article 22, Material, subministraments i altres: 2.220.000

ptes. Article 23, Indemnitzacions per raó de servei: 420.000

ptes.

Total capítol II: 3.000.000 ptes.

Total programa 311.D: 4.637.718 ptes. Total programa 322.A: 15.680.845 ptes.

Total cost efectiu: 20.318.563 ptes.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR