STSJ Cataluña , 1 de Diciembre de 2000

PonenteSEBASTIAN MORALO GALLEGO
ECLIES:TSJCAT:2000:15395
Número de Recurso6549/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 1 de Diciembre de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 6549/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL XTR ILMO. SR. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. Dª. Mª LOURDES ARASTEY SAHUN En Barcelona a uno de diciembre de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 10005/00 En el recurso de suplicación interpuesto por HOSPITAL GENERAL DE CATALUNYA SA frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 17.3.00 dictada en el procedimiento nº

1116/1999 y siendo recurrido/a Claudia y Otros, Joaquín (Depositario) y Braulio (COMISARIO). Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 10.11.99 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Conflicto colectivo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 17.3.00 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar la demanda, per Claudia i Juan Enrique , en qualitat de membres del Comitè d'Empresa contra l'HOSPITAL GENERAL DE CATALUNYA, S.A., declarada en situación legal de fallida voluntaria, Comissari de la fallida Braulio i Dipositari Joaquín , i declarar:

a) El dret dels metges de la demandada a veure incrementat el valor de les guàrdies mèdiques i del complement per comandament de guàrdies en els percentatges, i en conseqüència, condemno a l'empresa demandada a la regularització de la quantia d'aquests complements pels anys 1998 i 1999, tant en les guàrdies realitzades com en les pagues extraordinàries de juny, setembre i nadal.

b) El dret dels metges de la demandada contractats amb posterioritat al periode de 1993.1194 a percebre per les guàrdies mèdiques realitzades els mateixos imports retributius que perceben els metges amb major antiguitat a l'empresa i, en conseqüència, condemno a l'empresa a estar i passar per aquesta declaració, amb totes les conseqüències que se'n derivin.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1º.- Els demandants Claudia i Juan Enrique , són membres del Comitè d'Empresa de l'HOSPITAL GENERAL DE CATALUNYA S.A., en nom del qual preenta la demanda, havent-se intentat sense avinença la conciliació administrativa en data 27.10.99.

  1. - L'HOSPITAL GENERAL DE CATALUNYA, S.A., va ser declarat en situació legal de fallida voluntària, havent-se designat Comissari de la fallida Braulio i Dipositari Joaquín .

  2. - El present conflicte col×lectiu afecta al personal laboral amb categoria professional de metge de la plantilla de l'hospital demandat, respecte a la petició a) de la demanda, i respecte a la b) als metges que formen part de la plantilla a partir de l'any 1993.

  3. - L'any 1991 es va arribar a un pacte entre la representació de l'empresa i la representació del col×lectiu de "facultatius de staff que presten serveis de guàrdies mèdiques en l'Entitat", pel qual entre altres qüestions s'establia una compensació econòmica per al comandament de guàrdia de 8.000 ptes. pels dies de diari i de 12.000 ptes pels dissabtes i festius. S'indicava també que:

    ...Al objeto de que las mencionadas percepciones no pierdan capacidad adquisitiva, se acuerda mantener como hasta el presente su revisión anual en base a lo que puedan ir estableciendo los distintos convenios colectivos. En lo que respecta al precio de las guardias la prróxima revisión será a partir de abril del año próximo, en el caso de la Jefatura de Guardia a partir de enero de 1993.

    (Doc. 1 actora)

  4. - En data 27.05.93, es va pactar entre el Comitè d'Empresa i la representació de l'Entitat, (Acta núm 28), el següent:

    "METGES DE PLANTILLA: El Comitè d'Empresa assumeix el pacte a que s'ha arribat entre la Direcció de l'Empresa i l'Associació de Metges de l'Hospital, pacte que s'incorporarà a l'Acta com a ANNEX 5. (Doc. 3 actora).

  5. - Existien, de de 1991, com a mínim, un col×lectiu de metges que presten serveis a l'Hospital amb contracte d'arrendament de serveis, dels quals es va acordar en la citada acta núm. 28, que es podia prescindir dels seus serveis. (Doc. 3 actora). Amb posterioritat, l'empresa ha concertat nous contractes d'arrendament de serveis amb metges, les condicions de treball dels quals són diferents al de la plantilla laboral de l'hospital.

  6. - En el citat Annex 5 del pacte de 27.05.93, s'incorporava l'acord entre la Direcció de l'Hospital i l'Associació de metges, consistent en:

    "...Disminució amb un cinc coma quatre per cent (5,4%) en totes les remuneracions realitzades al col×lectiu facultatiu, en l'exercici lliure de la seva professió. Aquesta reducció no s'aplicarà al col×lectiu de metges interns (...) En el cas, que en l'any 1994 es congelés el salari pel personal a valors de 31 de desembre de 1993, el col×lectiu mèdic quedaria exempt d'aquesta congelació, aplicant-se-lis aquell increment que marqui el conveni vegent en el seu moment per l'any 1994, sobre els valors vigents en 31 de desembre de 1992".

    (Doc. 3 actora).

  7. - La quantia de les guàrdies mèdiques i del complement de Comandandament de guàrdies de 28.11.91 era de:

    PREU HORA GUARDIA PREU COMAND./DIA Laborables 2.000 ptes.8.000 ptes.

    Dissabtes2.300 ptes. 12.000 ptes.

    Diumenges2.500 ptes. 12.000 ptes.

  8. - La revisió realitzada el mes d'abril de 1992, va elevar les quanties indicades en:

    PREU HORA GUARDIA PREU COMAND./DIA Laborables2.145 ptes. 8.000 ptes Dissabtes2.470 ptes.12.000 ptes Diumenges2.680 ptes.12.000 ptes 10º.- La direcció de l'empresa no ha incrementat el valor de les guàrdies des de 1992.

  9. - Durant els anys 1994-1995, es va produir un despenjament dels salaris...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR