STSJ Cataluña 8559/2005, 9 de Noviembre de 2005

JurisdicciónEspaña
Fecha09 Noviembre 2005
Número de resolución8559/2005

SENTENCIA núm. 8559/2005

En el recurso de suplicación interpuesto por Gloria frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Figueres de fecha 5 de Abril de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 51/2004 y siendo recurrido/a Gestió de Recursos Socials,S.L.. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 4-3-04 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contracto trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 5-4-04 que contenía el siguiente Fallo:

"Amb desestimació de l'excepció de defecte legal en el mode de proposar la demanda i desestimant íntegrament la demanda formulada per Gloria , absolc l'empresa Gestió Recursos Socials, S.L. de les pretensions al.legades contra seva".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

L'actora Gloria , amb el DNI núm. NUM000 , presta els seus serveis per compte de l'empresaGestió Recursos Socials, S.L. i sota la dependència d'aquesta, que es dedica a l'activitat de residència d'ancians i centre de dia, amb antiguitat de l'1-1-1994; exerceix la categoria professional d'assistent, i percep com a contraprestació pels seus serveis un salari brut mensual de 1.114,73 euros, inclosa la prorrata de pagues extraordinàries.

Segon

A les actuacions civils núm. 11/1999 del Jutjat de Primera Instància núm. 2 de Figueres es va dictar la Sentència de 12 de gener de 2002 per la qual es va declarar la incapacitat de María Esther , tant per al govern de la seva persona com per administrar els seus béns i es va nomenar l'actora tutora de la incapaç.

Tercer

En la interlocutòria del Jutjat de primera instància núm. 3 de Figueres, de data 26-11-2002, dictada en la peça separada del procediment de menor quantia núm. 253/1994 en el qual es va declarar la incapacitat de María Esther (mare de l'anterior), es va nomenar l'avui demandant tutora de la incapaç, per administrar la persona i els béns d'aquesta.

Quart

La Sra. Paloma , de 88 anys d'edad, va morir el dia 6 d'agost de 2003. Aquest dia l'actora no va acudir a la feina i va ser substituïda per una altra companya.

Cinquè

El dia 14-8-2003 l'actora va sol.licitar de l'empresa un permís retribuït de tres dies per mort de la seva tutelada, petició que l'empresa va denegar per escrit de data 19-8-2003 davant de la falta d'assmilació a la condició de parent, sense que aquesta decisió empresarial hagués estat impugnada en via jurisdiccional.

Sisè

María Esther , la convivència de la qual amb la tutora no consta, no té cap parent directe.

Setè

El 13 de febrer de 2004 es va registrar d'entrada al CMAC una papereta de conciliació, i l'acte de conciliació es va celebrar el dia 27 de febrer i va finalitzar amb el resultat d'intentat sense efecte".

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia de instancia desestima la demanda de reconocimiento de derecho planteada por la parte actora. Frente a este pronunciamiento se alza la parte demandante que dedica el único motivo de recurso con amparo...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 temas prácticos
  • Tutela y curatela en Cataluña
    • España
    • Práctico Derecho de Familia Instituciones tutelares
    • 30 Abril 2023
    ......º 827/2015 de AP Barcelona, Sección 18ª, 16 de Noviembre de 2015 [j 1] se considera una medida muy severa que ... no es generalizable la doctrina de Sentencia nº 8559/2005 de TSJ Cataluña (Barcelona), Sala de lo Social, 9 de ... ↑ STSJ Cataluña 73/2014, 13 de Noviembre de 2014 . ↑ ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR