RESOLUCIÓ TRE/3824/2007, de 27 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sercon Servicios Controlados, SL, per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0809042).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

TRE/3824/2007, de 27 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sercon Servicios Controlados, SL, per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0809042).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sercon Servicios Controlados, SL, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 7 de febrer de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Treball,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sercon Servicios Controlados, SL, per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0809042) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 27 de febrer de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Sercon Servicios Controlados, SL, per als anys 2006 i 2007

Capítol 1

Determinació de les parts, àmbit, vigència, durada i pròrroga del Conveni

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu és d'àmbit d'empresa i afecta els treballadors/ores de Sercon Servicios Controlados, SL. Queden expressament excloses les relacions pels articles 1.3 i 2 de la Llei 8/1980.

Article 2

Àmbit temporal

El present Conveni entra en vigor el dia 1 de gener de 2006, amb independència de la data de la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat, i manté la seva vigència fins al 31 de desembre de 2007, el qual queda prorrogat íntegrament fins a la seva substitució per un altre conveni d'igual àmbit i eficàcia.

Article 3

Denúncia

La denúncia per qualsevol de les parts s'efectua amb 3 mesos d'antelació, com a mínim, a la data del seu venciment.

S'ha de formalitzar la denúncia per escrit i s'ha de dirigir als/a les representants dels treballadors/ores de l'empresa que el van subscriure i davant de l'autoritat laboral competent consignant els punts que es volen modificar.

En cas de no intervenir cap denúncia o pròrroga, els salaris vigents per aplicació d'aquest Conveni han de gaudir de l'increment que el Govern ha previst com a IPC per a l'any expressat. En cas que les xifres reals sobrepassin l'esmentada previsió, s'afegeix l'excés a la previsió, que actua per a l'any següent.

Article 4

Pròrroga

En el supòsit que no fos objecte de denúncia en la forma i el termini establert en el paràgraf anterior de l'article 3, s'entén prorrogat per anualitats successives en les condicions que regeixen al terme de la seva vigència.

Capítol 2

Prelació de normes, absorció i compensació. Vinculació a la totalitat. Garantia personal

Article 5

Prelació de normes

Les normes que regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal són, en primer lloc, les contingudes en aquest Conveni col·lectiu. Amb caràcter supletori, i en allò no-previst en aquest Conveni col·lectiu, s'apliquen les disposicions del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors i altres disposicions de caràcter general.

Article 6

Compensació i absorció

Les percepcions econòmiques quantificades en el present Conveni tenen el caràcter de mínimes en el seu àmbit d'aplicació.

Les millores que es pacten compensen i substitueixen en la seva totalitat, i amb caràcter global, les que anteriorment regien per disposició legal, conveni col·lectiu, imperatiu de jurisprudències, resolució administrativa, pacte de qualsevol classe, usos i costums o per qualsevol altra cosa.

Les disposicions futures que impliquen variació econòmica d'algun o alguns conceptes retributius o de condicions de treball, tant si procedeixen de disposició legal com de pactes vinculants d'altres convenis, s'absorbeixen amb les condicions del Conveni de Sercon Servicios Controlados, SL.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions establertes en el present Conveni constitueixen un tot orgànic i indivisible, per la qual cosa, en el supòsit de no ser aprovada alguna de les clàusules per l'autoritat laboral o de ser declarada nul·la o ineficaç per sentència ferma o resolució administrativa, queda automàticament sense efecte la totalitat del Conveni, i s'ha de considerar novament el seu contingut, aplicant la retroactivitat del que hagi de ser modificat, i molt especialment del que signifiqui alterar els valors econòmics com a conjunt.

Article 8

Garanties personals

Totes les condicions establertes en aquest Conveni tenen la consideració de mínimes. Qualsevol pacte, clàusula o acord entre l'empresa o els treballadors/ores que en el seu conjunt anual sigui més beneficiós que els pactats en aquest Conveni, es respecta en tota la seva integritat.

Capítol 3

Classificació professional

Article 9

Classificacions professionals

Les classificacions reflectides en el present Conveni són merament enunciatives, sense que hi hagi l'obligació de tenir cobertes totes les places i categories enumerades, sinó les necessàries que requereix l'organització de l'empresa.

No són, així mateix, exhaustives les diferents comeses assignades a cada categoria o especialitat, ja que tot treballador/a inclòs en l'àmbit funcional d'aquest Conveni està obligat a efectuar tots els treballs i totes les operacions que li ordenin els/les seus superiors dins dels treballs generals comesos de la seva competència i sens detriment de la seva dignitat professional.

Des del moment mateix en què un treballador/a desenvolupa les tasques específiques d'una categoria professional determinada i definida en el present Conveni, ha de ser remunerat amb el nivell retributiu que per a tal categoria s'assigna, tot això sense perjudici de les normes reguladores dels treballs de categoria superior o inferior.

Grups professionals

Administratius:

Cap de personal

Cap administratiu

D'oficial/a 1a i d'oficial/a 2a

Auxiliar administratiu

Comandaments intermedis:

Cap de personal operatiu

Cap de serveis

Personal operatiu:

Porters/eres - ordenances

Hostesses

Article 10

Definicions de lloc de treball

Personal administratiu

Forma part d'aquest grup professional el personal administratiu de la seu i les delegacions de Sercon Servicios Controlados, SL.

Cap de personal: El/la cap de personal és el/la responsable del reclutament, la selecció i l'admissió del personal, i de la planificació, la programació, el control i l'administració del personal de l'empresa. A més, assumeix la direcció i la responsabilitat de les funcions relacionades amb la gestió de personal en el seu sentit ampli.

Cap administratiu: És aquell treballador/a que sota la dependència directa de la direcció o gerència, es fa directament responsable d'un o diversos departaments o seccions, d'una delegació o d'una agència de l'empresa Sercon Servicios Controlados, SL.

Oficial/a 1a i 2a: És l'empleat/ada que actua sota les ordres d'un/una cap, si n'hi ha, i sota la seva responsabilitat du a terme, amb la mateixa perfecció burocràtica, treballs que requereixen iniciativa pròpia de l'empresa Sercon Servicios Controlados, SL.

S'assimilen a aquesta categoria: els caixers/eres sense firma, els/les comptables i els secretaris/àries de direcció de l'empresa Sercon Servicios Controlados, SL.

Auxiliar administratiu: És l'empleat/ada que fa operacions administratives elementals o auxiliars i, en general, les operacions purament mecàniques que són pròpies del treball d'oficina de despatx de l'empresa Sercon Servicios Controlados, SL.

Comandaments intermedis

Cap de personal operatiu: És el/la responsable de controlar, orientar, dirigir i donar unitat a les diferents seccions productives de l'empresa, sent responsable de la bona marxa i la coordinació del treball fet a les zones i pels equips productius d'aquesta.

Cap de serveis: És aquell empleat/ada que té per missió verificar i comprovar l'exacte compliment de les funcions de porters/eres, controladors/ores...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR