ORDRE BEF/117/2003, de 6 de març, de convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació i el manteniment de llocs de treball per a persones amb disminució.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/117/2003, de 6 de març, de convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la creació i el manteniment de llocs de treball per a persones amb disminució.

Mitjançant el Decret 259/1991, de 23 de novembre, es van assignar al Departament de Benestar Social les funcions i els serveis relatius a la integració laboral de les persones amb disminució, traspassats pel Reial decret 1576/1991, de 18 d'octubre;

Atesa l'Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de 16 d'octubre de 1998, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les ajudes i les subvencions públiques destinades al foment de la integració laboral de les persones amb disminució en centres especials de treball i treball autònom;

Vistos el Decret 192/1993, de 27 de juliol, de reestructuració del Departament de Benestar Social; el Decret 402/2000, de 27 de desembre, de reestructuració de l'ICASS i el Decret 409/2000, de 27 de desembre, de l'estructura territorial del Departament de Benestar Social, així com la Resolució d'11 de febrer de 1992, per la qual s'assigna a l'ICASS l'exercici de les funcions assumides pel Departament de Benestar Social per mitjà del Decret 259/1991; i el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de creació i reorganització de diferents departaments, de modificació de les comissions de Govern i de la seva composició i de determinació del nombre de departaments en que s'estructura l'Administració de la Generalitat;

Atesa la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003, i el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

S'obre la convocatòria pública perquè les entitats de serveis socials d'iniciativa social, les entitats públiques i les privades i les persones amb disminució puguin presentar les sol-licituds de subvencions per a les accions destinades a finançar iniciatives que generin ocupació per a treballadors amb disminució desocupats mitjançant la creació o l'ampliació de centres especials de treball que contribueixin al manteniment d'aquests llocs de treball, o bé que ajudin a la seva constitució com a treballadors autònoms, per a l'exercici de l'any 2003, dins de les previsions pressupostàries vigents en cada moment, d'acord amb les característiques i els requisits que s'estableixen.

Article 2

Objecte de les subvencions

Les accions que es poden subvencionar són les següents:

  1. Projectes per a la creació de centres especials de treball i ampliació de la seva plantilla:

    1. Assistència tècnica.

    2. Projectes d'interès social.

    3. Subvenció parcial d'interessos del préstec.

  2. Projectes per al manteniment de llocs de treball de persones amb disminució en els centres especials de treball:

    1. Bonificacions de quotes de la Seguretat Social.

    2. Subvenció del cost salarial.

    3. Adaptació de llocs de treball.

    4. Sanejament financer.

    5. Subvenció destinada a equilibrar el pressupost del centre especial de treball.

  3. Projectes de treballadors amb disminució desocupats per a la constitució com a treballadors autònoms:

    1. Subvenció parcial dels interessos dels préstecs.

    2. Subvenció per a inversió en capital fix.

Article 3

Subvencions per a projectes generadors de treball

3.1 Poden ser subvencionades les accions que contribueixin a posar en marxa projectes generadors de treball, preferentment estable, per a treballadors amb disminució desocupats, mitjançant la creació de centres especials de treball i l'ampliació de la plantilla d'aquells centres especials de treball en funcionament.

3.2 En relació amb les activitats previstes en el paràgraf anterior, s'estableixen les modalitats de subvenció següents:

  1. Subvencions per a assistència tècnica, entenent com a tal la realització d'estudis de viabilitat, organització, comercialització, diagnosi i altres de naturalesa anàloga; auditories i informes econòmics, així com assessorament en les diverses àrees de gestió empresarial.

  2. Subvenció parcial d'interessos dels préstecs que s'obtinguin de qualsevol entitat de crèdit, pública o privada, amb les quals el Departament de Benestar i Família hagi subscrit el conveni oportú en les condicions que s'hi determinin.

    La subvenció financera serà, com a màxim, de tres punts del tipus d'interès fixat per l'entitat que concedeix el préstec al sol-licitant, pagadora en una sola vegada, en quantia calculada com si la subvenció es merités cada any de la duració del préstec, inclòs el possible període de carència.

  3. Subvenció per sufragar la inversió fixa en projectes d'interès social.

    3.3 Les subvencions a), b) i c) previstes al paràgraf anterior seran, en el seu conjunt, de 12.020,24 euros, per lloc de treball creat amb caràcter estable, si el centre especial de treball supera el 90% de treballadors amb disminució respecte del total de la seva plantilla. La quantia de la subvenció per lloc de treball creat de caràcter estable serà de 9.015,18 euros, si el nombre de treballadors amb disminució del centre especial de treball està entre el 70% i el 90% del total de la plantilla. A l'efecte de determinar el percentatge de treballadors amb disminució, no es computa el personal no disminuït dedicat a la prestació de serveis d'ajustament personal i social, així com el que presti serveis que per la seva pròpia naturalesa o complexitat no puguin ser desenvolupats per persones amb disminució.

    S'entén per serveis d'ajustament personal i social els de rehabilitació, terapèutics, d'integració social, culturals i esportius que procuren al treballador amb disminució del centre especial de treball més rehabilitació personal i una millor adaptació de la seva relació social.

    Aquestes quanties tenen caràcter de màxim, llevat d'aquells casos en què, excepcionalment, així ho autoritzi el Departament de Benestar i Família.

Article 4

Subvencions per al manteniment de llocs de treball

4.1 Aquest programa té per objecte fomentar les accions destinades a finançar iniciatives per al manteniment de llocs de treball de persones amb disminució en centres especials de treball.

4.2 Són beneficiaris d'aquests programes de subvencions els centres especials de treball.

4.3 Els centres especials de treball poden obtenir els ajuts següents:

  1. Subvenció del cost salarial corresponent al lloc de treball ocupat per la persona amb disminució que faci una jornada de treball laboral normal i que estigui d'alta a la Seguretat Social, per un import del 50% del salari mínim interprofessional. En el cas de contracte de treball a temps parcial, la subvenció experimentarà una reducció proporcional a la jornada laboral realitzada.

  2. Bonificació del 100% de la quota empresarial a la Seguretat Social, incloses les d'accidents de treball i malaltia professional i les quotes de recaptació conjunta. Aquestes bonificacions seran deduïdes directament pels centres especials de treball, amb l'autorització prèvia de l'Administració, de les quotes a liquidar mensualment a la Seguretat Social, d'acord amb la normativa vigent en aquesta matèria.

  3. Subvencions per a l'adaptació dels llocs de treball i la supressió de barreres arquitectòniques en una quantia no superior a 1.803,04 euros per lloc de treball i sense que en cap cas ultrapassi el cost real originat per l'adaptació o la supressió esmentades.

  4. Subvenció, per una sola vegada, destinada a equilibrar i sanejar financerament els centres especials de treball amb la finalitat d'aconseguir una reestructuració perquè arribin a nivells de productivitat i rendibilitat que en garanteixin la viabilitat i l'estabilitat.

  5. Subvenció dirigida a equilibrar el pressupost d'aquells centres especials de treball que no tinguin ànim de lucre i siguin d'utilitat pública i d'imprescindibilitat, declarades per l'òrgan competent. Aquesta subvenció no pot ser destinada a cobrir un resultat advers que es derivi d'una gestió deficient a parer de l'Administració. Per a la concessió i la determinació de la quantia de la compensació caldrà que estigui d'acord amb el que preveu l'article 12 del Reial decret 2273/1985, de 4 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament dels centres especials de treball.

  6. Els centres especials de treball poden rebre assistència tècnica destinada al manteniment de llocs de treball en els termes que preveu l'article 3.2.a).

Article 5

Subvencions per a la constitució de treballadors amb disminució desocupats com autònoms

5.1 Són beneficiaris de les subvencions previstes en aquest article, els treballadors amb disminució desocupats que figurin inscrits com a demandants en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR