STSJ Cataluña 5925/2010, 20 de Septiembre de 2010

PonenteFRANCISCO ANDRES VALLE MUÑOZ
ECLIES:TSJCAT:2010:5910
Número de Recurso498/2010
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución5925/2010
Fecha de Resolución20 de Septiembre de 2010
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 17079 - 44 - 4 - 2009 - 0015472

EL

ILMO. SR. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA

ILMO. SR. FELIPE SOLER FERRER

ILMO. SR. FRANCISCO ANDRÉS VALLE MUÑOZ

En Barcelona a 20 de septiembre de 2010

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 5925/2010

En el recurso de suplicación interpuesto por ALMOGAVARS SERVEIS AUXILIARS, S.L. frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Girona de fecha 30 de septiembre de 2009, dictada en el procedimiento Demandas nº 647/2009 y siendo recurrido/a Jose Augusto, INDÚSTRIES CÀRNIQUES VILARÓ S.A. y FOGASA G. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. FRANCISCO ANDRÉS VALLE MUÑOZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 29 de mayo de 2009, tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 30 de soptiembre de 2009, que contenía el siguiente Fallo:

"Estimo la demanda interposada per Jose Augusto contra la societat ALMOGAVARS SERVEIS AUXILIARS, SL i, en conseqüència, declaro improcedent l' acomiadament de data d'efectes de 30/04/2009; i condemno a l' esmentada demandada a que opti, en el termini de cinc dies, entre readmetre el treballador i pagar-li els salaris de tramitació o pagar-li una indemnització de 3.911'44 # i els salaris de tramitació; els salaris de tramitació ho són des de 30/04/2009 fins a la notificació d'aquesta resolució per un a quantia de 45'35 # diaris. Absolc a la societat INDÚSTRIES CÀRNIQUES VILARÓ SA. " SEGUNDO.- En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"PRIMER.- El demandant prestava serveis per a la demandada l'empresa Almogavars Serveis Auxiliars SL, amb les següents circumstàncies laborals:

Antiguitat: 21/05/2007

Categoria: Ajudant

(Fets no controvertit).

Quant el salari: en el moment de l'acomiadament, mes d'abril del 2.009, és de 1.360'42 # mensuals, (45'35 # diaris), incloses les pagues extres.

(Això es dedueix de la nòmina del mes d'abril del 2009 -foli 47 de les actuacions-; la nòmina de febrer del 2.009-foli 49- i la de juliol 2008 -foli 56- no arriben al salari mínim establert a la revisió per l'any 2.008 del annex del Conveni col·lectiu estatal d'empreses de seguretat -BOE 28/02/2008-; per la qual cosa no es pot fer la mitjana que es pretén per la part demandada).

SEGON

El dia 21 de maig de 2.007, l'actor va subscriure un contracte de duració determinada per obra o servei determinat. A la clàusula primera es disposava que els seus serveis com conserge es faria en el centre de treball ubicat a Carnicas Vilaro de Sils-Girona- (sic); i a la sisena de l' esmentat contracte s'estipulava que el contracte es celebrava per a la realització de tasques de consergeria i porteria.

(Aquest fet no ha estat controvertit i consta al contracte de treball adjuntat a la peça de proves de les parts)

TERCER

El dia 31 de gener de 2008 Almogavars Serveis Auxiliars, SL i Industrias Cárnicas Vilaró SA (anomenat el client), van subscriure un contracte en el que s'exposava que el client precisava contractar la prestació de serveis per a les seves instal·lacions i que Almogavars Serveis Auxiliars, S.L. es trobava capacitat per desenvolupar aquesta feina. En les estipulacions d' aquest contracte es diu que el client encarrega "la prestació de serveis" sense concretar en que consisteixen aquest serveis. Es pacta que la durada del mateix serà d'un any.

El 31 de gener de 2.009 es va a tornar a subscriure, entre les mateixes parts, un nou contracte i es va estipular, també, la duració d'un any.

L' empresa Indústries Cárnicas Vilaró, abans de finalitzar la duració pactada, va comunicar la seva voluntat de donar per resolt aquest darrer contracte, amb data d'efectes de finalització del dia 30 d'abril de 2009. Almogavars Serveis Auxiliars, SL, va acceptar aquesta extinció i el dia 4 de maig (dilluns) de 2.009 es va signar un nou contracte entre les mateixes parts, però, ara s'afegeix dins de les estipulacions del contracte que "el client encarrega la prestació de serveis de vigilància de les instal·lacions".

(Aquests fets s'han acreditat per l' aportació a la peça de proves de les parts demandades dels anomenats contractes de prestació de serveis -folis 59 a 68 de les actuacions- i per els manifestacions dels representants de les demandades).

QUART

Amb data d'inici del dia 1 de maig (divendres) i del 2 de maig 2.009 ( dissabte), l'empresa Industries Cárnicas Vilaró SA va contractar sengles treballadors, com a "subalterns" amb contracte subvencionat (de 3.907 euros cadascú) per a treballadors amb discapacitat establint un període de prova de 2 mesos i una jornada de treball de 40 hores setmanals de dilluns a diumenge.

(Aquest fet s'ha acreditat amb els contractes dels folis 106 i 107 d'aquestes actuacions).

CINQUÈ

L'actor del 21 d' octubre al 18 de novembre del 2008 no va prestar serveis al centre ubicat a "l' Industrias Cárnicas Vilaró-Sils", sinó el que ho va fer en un altre lloc.

(Aquest fet es demostra pels quadrants del folis 127 i 128 de la peça de proves de la part actora, les nòmines del mes d'octubre i novembre del 2.008 -folis 52 i 53- així com per la valoració de les respostes donades pel representant de l'empresa Almogavars Serveis Auxiliars SL).

SISÈ

El dia 1/05/2009 (divendres) el treballador demandant va enviar a l'empresa Almogavars Serveis Auxiliars SL, un correu electrònic dient que l'empresa li havia comunicat per telèfon que el dia 30 d'abril de 2009 finalitzava el seu contracte, i li pregava que li comuniqués per escrit l'acomiadament. L' esmentada empresa va contestar aquest correu amb un altre correu, dient que el Sr. Gabriel ja li va dir el dia 3 d'abril de 2009 que l'actor i un altre company, a finals d'abril, finalitzaven els seus contractes, ja que el client havia de cobrir els llocs de treball amb personal propi amb un grau de disminució no inferior al 33%, i que se'l havien fet successives trucades per telèfon i que el 15 d'abril se li va presentar la carta d'extinció i que es va negar a signar de manera reiterada.

(Aquest fet queda acreditat pel contingut del foli 45 de les actuacions)

SETÈ

El dia 4 de maig de 2.009 (dilluns) se li va entregar a l'actor la notificació escrita en la que es deia textualment:

"En relación con el contrato de trabajo con fecha 21/05/2007 al amparo de la Ley 12/2001 que tenemos suscrito ante el vencimiento del mismo y dentro del plazo legalmente establecido, esta empresa le notifica la imposibilidad de renovar el vínculo laboral, debido a la fionalización del servicio determinado que causó su contratación, causará Vd, baja en la misma el próximo 30/04/2009 como consecuencia de la finalización del mencionado contrato.

Por la presente da su conformidad con la extinción de su relación laboral con la empresa mencionada y que acepta la total indemnización que le corresponde percibir por dicha extinción renunciando expresamente a interponer acción judicial, administrativa o arbitral de ninguna clase contra la extinción del contrato de trabajo.

Sírvase firmar la copia de la presente como acuse de recibo.

En Lloret de Mar a 15/04/2009."

El treballador va posar al full de la comunicació la data "04/05/2009" i a sota l'expressió: "NO CONFORME" quan se'l va entregar l' esmentada carta.

El mateix dia es va entregar a l'actor un document de liquidació i quitança per un import de 489'95 # en concepte d'indemnització per la finalització del contracte. El treballador...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR