STSJ Cataluña 633/2009, 26 de Enero de 2009

PonenteMARIA NATIVIDAD BRACERAS PEÑA
ECLIES:TSJCAT:2009:253
Número de Recurso4529/2008
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución633/2009
Fecha de Resolución26 de Enero de 2009
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 633/2009

En el recurso de suplicación interpuesto por Victor Manuel frente a la Sentencia del Juzgado Social 3 Barcelona de fecha 12 de febrero de 2008, dictada en el procedimiento Demandas nº 741/2007 y siendo recurrido/a -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de la Seguridad Social), -T.G.S.S.- (Tesorería Gral. Seguridad Social), Mutua Mupa Igualadina y Gamma Textil S.A.. Ha actuado como Ponente el/la Ilma. Sra. NATIVIDAD BRACERAS PEÑA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 19 de octubre de 2007 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Seguridad Social en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 12 de febrero de 2008 , que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo la petició principal continguda a la demanda presentada pel Victor Manuel , contra INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, TRESORERIA GENERAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, MUPA MATEPSS Núm. 25, i GAMMA TEXTIL, S.A., en el sentit de considerar la causa de la defunció de la Sra. Rosario derivada de contingències comunes, i per tant absolc als demandats de les pretensions formulades en contra seu per aquest motiu, si bé, en tant que se li ha reconegut la pensió deviduïtat i orfandat derivada d'aquesta contingència i no el subsidi d'auxili per defunció, condemno a l'INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL a abonar Don. Victor Manuel la quantitat de 30,05 euros.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"PRIMER.- El demandant Don. Victor Manuel , amb DNI NUM000 , es vidu de la causant Doña. Rosario , amb qui tenia un fill Paulino , nascut el 09.12.04.

SEGON

La Sra. Rosario era treballadora de l'empresa GAMMA TEXTIL, S.A., que tenia concertada les contingències professionals amb la mútua MUPA MATEPSS Núm. 25.

TERCER

En data 14.12.06, sobre les 18,50 h, la causant va patir un atropellament en l'Avinguda Gaudí d'Igualada, davant la Residència Pare Vilaseca, quan es dirigia caminant a visitar la seva avia, Sra. Patricia , resident a la dita institució, a qui anava a visitar cada dijous, ja que era la persona responsable davant el centre assistencial. Com a conseqüència de l'atropellament la Sra. Rosario va queda ingressada en l'Hospital de Bellvitge, i en data 21.12.06 va morir.

QUART

L'empresa GAMMA TEXTIL, S.A., està situada a l'Av. Europa, 37, d'Igualada, del Polígon Les Comes, i la demandant vivia al carrer Pau Muntades, 16, de la mateixa ciutat. Per recórrer la distància entre els dos punts, en cotxe, es triga uns 10 minuts aproximadament.

CINQUÈ

El dia de l'accident la Sra. Rosario havia sortit de treballar a les 18,35 h. i es va dirigir, com cada dijous, a visitar la seva àvia a la Residència Pare Vilaseca, va aparcar el cotxe i en el trajecte a peu va ser atropellada.

SISÈ

En data 28.02.07 la part demandant va presentar sol·licitud de pensió de viduïtat, orfandat i auxili per defunció, indicant que la causa de la defunció era d'accident de treball. L'entitat gestora va dictar tres resolucions de la mateixa data, 06.03.07, denegant les prestacions perquè derivaven d'accident de treball i era responsabilitat de la mútua. La part actora va interposar reclamació prèvia, la qual ha estat desestimada per resolució de data 10.08.07.

SETÈ

En data 28.03.07 la mútua demandada va remetre al demandant una comunicació, que la va rebre el 30.05.07, dient que no reconeixia el fet com accident de treball perquè l'accident no va ocórrer en el trajecte entre el centre de treball i el domicili de la causant, i a més no tenia cap comunicació d'accident de treball de l'empresa.

VUITÈ

La base reguladora de les prestacions derivades d'accident de treball és de 1.292,61 euros mensuals.

NOVÈ

L'INSS reconeix que la base reguladora per contingències comunes és de 958,48 euros mensuals, i que a partir del dia 01.02.08 ha procedit a reconèixer el pagament de les pensions de viduïtat i orfandat, amb efectes del 22.12.06. "

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte demandada MUIPA, Mutua, a la que se...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR