ORDRE INT/173/2012, de 30 de maig, de creació, modificació i supressió dels fitxers que contenen dades de caràcter personal de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

El Decret 324/1994, de 16 de novembre, pel que es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal, va crear entre d’altres el fitxer anomenat base de dades de la campanya forestal, gestionat actualment per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. Posteriorment, mitjançant l’Ordre JUI/120/2003, de 4 de març, per la qual es regulen determinats fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal en l’àmbit del Departament de Justícia i Interior, a més de modificar l’anterior fitxer, es van crear en l’àmbit de la citada Direcció General, els fitxers de control de despesa, de serveis del grup d’emergències mèdiques i despatx de bombers.

Segons disposa l’article 156 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal que, respectant les garanties dels drets fonamentals en aquesta matèria, inclou en tot cas la inscripció i el control dels fitxers o els tractaments de dades de caràcter personal creats o gestionats per l’Administració de la Generalitat.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments està integrada al Departament d’Interior, en virtut del Decret 43/2011, de 4 de gener, d’estructuració del Departament d’Interior, regulant-se en el Decret 243/2007, de 6 de novembre, d’estructura de l’anterior Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació la seva organització.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, de conformitat amb les funcions que li encomanen els esmentats decrets i la normativa vigent en la matèria, requereix per a l’exercici de les seves funcions el tractament de dades de caràcter personal, a l’hora que s’ha considerat necessari crear nous fitxers així com modificar i suprimir alguns dels existents.

En compliment del que preveu l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal i l’article 52 i següents del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, que la desenvolupa, la creació, modificació o supressió de fitxers que contenen dades de caràcter personal es farà mitjançant disposició de caràcter general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, estableix que els consellers o conselleres de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, estan habilitats per a la creació, modificació i supressió mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

En conseqüència, atès l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, de conformitat amb la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, vist l’informe de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte la creació, modificació i supressió dels fitxers de dades de caràcter personal de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments que es regulen als annexos 1 i 2, de conformitat amb el que disposa l’article 20 de la Llei orgànica 15 /1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Article 2

Normativa aplicable

Els esmentats fitxers es troben subjectes a la Llei 5/1994 de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció, extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya; a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre de protecció de dades de caràcter personal; a la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i a la resta de normativa aplicable.

Article 3

Contingut del fitxer

Els annexos 1 i 2 d’aquesta Ordre estableixen, respectivament, la creació de nous fitxers i la modificació dels existents, i determinen per a cadascun d’aquests fitxers: la seva denominació, la seva finalitat i usos previstos, les persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal, la procedència de les dades de caràcter personal i el seu procediment de recollida de dades, l’estructura bàsica del fitxer, la descripció del tipus de dades de caràcter personal que conté, el sistema de tractament de dades utilitzat, les cessions de dades, les transferències internacionals de dades a països tercers, l’òrgan administratiu responsable del fitxer, el servei o unitat administrativa davant del qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com, les mesures de seguretat amb indicació del nivell de seguretat exigible.

  1. L’annex 1 conté els fitxers que són objecte de creació, la relació dels quals es detalla a continuació:

    Convocatòries de selecció i provisió de personal del cos de bombers.

    Membres dels tribunals qualificadors i personal col·laborador.

    Personal

    Taxes

    Proveïdors, contractistes i licitadors.

    Assessorament i gestió jurídica.

    Càmeres de videovigilància.

  2. L’annex 2 conté els fitxers que són objecte de modificació respecte de l’Ordre JUI/120/2003, de 4 de març, en l’àmbit del Departament de Justícia i Interior, el contingut dels quals ha quedat modificats en els següents aspectes:

    Despatx de Bombers

    S’inclouen els apartats: Procedència de les dades de caràcter personal; Sistema de tractament de dades utilitzat; Transferències de dades a països tercers; Òrgan responsable del fitxer.

    Es modifica el contingut dels següents apartats: Finalitat del fitxer; Estructura bàsica del fitxer i descripció dels tipus de dades de caràcter personal; Servei o unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

    Base de dades de la campanya forestal

    S’inclouen els apartats: Procedència de les dades de caràcter personal; Sistema de tractament de dades utilitzat; Transferència de dades a països tercers; Òrgan responsable del fitxer.

    Es modifica el contingut de l’apartat Finalitat del fitxer; Estructura bàsica del fitxer i descripció dels tipus de dades de caràcter personal; Servei o unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

    Serveis del grup d’emergències mèdiques

    S’inclouen els apartats: Procedència de dades de caràcter personal; Sistema de tractament de dades utilitzat; Transferència de dades a països tercers; Òrgan responsable del fitxer.

    Es modifica el contingut dels apartats: Persones o col·lectius afectats; Estructura bàsica del fitxer i descripció dels tipus de dades de caràcter personal; Servei o unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

Article 4

Supressió del fitxer de control de la despesa de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil

Se suprimeix el fitxer de control de despesa de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil regulat en l’Ordre JUI/120/2003. La informació continguda en aquest fitxer s’integra en el nou fitxer de proveïdors, contractistes i licitadors, inclòs en l’annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 5

Mesures de gestió i organització

L’òrgan responsable del fitxer ha d’adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, la seguretat i la integritat de les dades, així com les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets de les persones afectades que reconeixen l’article 31 de l’Estatut d’Autonomia, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la resta de normativa aplicable.

Article 6

Perspectiva de gènere

Els fitxers que es creen i modifiquen en aquesta Ordre disposaran de les dades desagregades per sexes, per facilitar els estudis estadístics i informes de gènere, d’acord amb la normativa vigent sobre aquesta matèria, i respectant, en tot cas, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Disposició derogatòria

Es deixa sense efecte l’annex del Decret 324/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Governació i els seus organismes, pel que fa al fitxer anomenat base de dades de la campanya forestal.

Es deixen sense efecte totes les disposicions de l’Ordre JUI/120/2003, de 4 de març, per la qual es regulen determinats fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal en l’àmbit del Departament de Justícia i Interior, pel que fa als fitxers anomenats control de despesa de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil, Serveis del grup d’emergències mèdiques, Despatx de bombers i Base de dades de la campanya forestal.

Barcelona, 30 de maig de 2012

Felip Puig i Godes

Conseller d’Interior

Annex 1

Fitxers que són objecte de creació

Nom del fitxer:

Convocatòries de selecció i provisió de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR