ORDRE TES/118/2012, de 30 d'abril, per la qual es creen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per l'Institut de Geomàtica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

El Consorci Institut de Geomàtica constitueix una entitat de dret públic, d’acord amb l’article 113.2 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, creat mitjançant el Decret 256/1997, de 30 de setembre, de constitució de l’Institut de Geomàtica. Està integrat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament d’Economia i Coneixement i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquesta entitat té com a finalitat el foment i el desenvolupament de les ciències geomàtiques, en l’àmbit de la recerca científica i tecnològica, així com l’impuls a la docència en aquest àmbit. Les funcions que exerceix per a la consecució dels seus objectius són, entre d’altres, l’elaboració dels criteris, les línies i els objectius estratègics que determinaran el marc d’actuació en relació amb la recerca, la promoció i la difusió de la geomàtica; l’establiment, coordinació i aplicació de la recerca científica i tècnica de les disciplines geomàtiques; l’impuls de l’ensenyament de les titulacions que, en l’àmbit de la geomàtica, imparteixi la Universitat Politècnica de Catalunya; l’ensenyament altament especialitzat i de qualitat, adreçat a la formació d’especialistes, que permeti difondre puntualment el coneixement de les disciplines geomàtiques; la recerca de qualitat, mitjançant l’aplicació de tècniques o mètriques objectives de la qualitat; l’impuls de les disciplines geomàtiques en els àmbits tècnics que li són propis; la creació, promoció, difusió i conservació de la informació documental relativa a la geomàtica i potenciar les activitats industrials pròpies de les ciències geomàtiques.

El Consorci de l’Institut de Geomàtica requereix per a l’exercici de les seves funcions i a fi de donar compliment a les seves obligacions legals tractar dades de caràcter personal de les persones que intervenen en els diferents procediments que gestiona, aquelles que s’hi relacionen o les del seu propi personal adscrit.

En l’actualitat, el Consorci de l’Institut de Geomàtica té la necessitat de crear sis nous fitxers que contenen dades de caràcter personal.

De conformitat amb l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació de fitxers de les administracions públiques –entre les que s’inclouria el Consorci de l’Institut de Geomàtica– només pot fer-se mitjançant disposició general publicada al diari oficial corresponent. Aquesta previsió ha estat confirmada per l’article 53 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Pel que fa a la regulació dels fitxers mitjançant una ordre departamental, la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i les conselleres de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers de llurs departaments o dels ens públics vinculats o que en depenguin.

L’article 156 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, disposa que correspon a la Generalitat de Catalunya la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Aquesta competència executiva s’exerceix respecte la competència exclusiva de l’article 158 pel que fa als projectes de recerca i investigació científica.

L’article 3 de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, disposa que l’àmbit d’actuació d’aquesta Autoritat comprèn els fitxers i els tractaments de dades de caràcter personal que duen a terme, entre d’altres, els consorcis vinculats a l’Administració de la Generalitat.

Per tant, cal declarar i adequar els fitxers que contenen dades de caràcter personal tractades pel Consorci de l’Institut de Geomàtica al marc jurídic regulador de la protecció de dades personals de manera que es garanteixi la màxima transparència en el tractament de les dades de caràcter personal i es permeti a les persones titulars de dades personals l’exercici dels seus drets legítims.

En conseqüència, de conformitat amb el que disposa l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, atesa la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Es creen els fitxers de dades de caràcter personal gestionats per l’Institut de Geomàtica que figuren a l’annex d’aquesta Ordre i que s’esmenten a continuació:

Becaris/àries.

Contactes.

Formació.

Gestió econòmica i contractació.

Recursos humans.

Videovigilància.

1.2 Aquests fitxers es regeixen per la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i pel Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Article 2

Contingut

Els fitxers inclouen la seva denominació, la finalitat i els usos previstos; les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal; el procediment de recollida d’aquestes dades i la seva procedència; l’estructura bàsica del fitxer; la descripció del tipus de dades de caràcter personal que conté; el sistema de tractament; les cessions de dades previstes i, si s’escau, les transferències de dades que es prevegin a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR