ORDRE INT/111/2014, de 28 de març, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

Mitjançant el Decret 274/1999, de 13 d’octubre, es va crear el fitxer automatitzat de dades de caràcter personal del Centre d’Emergències 1-1-2, que posteriorment va ser modificat per l’Ordre JUI/120/2003, de 4 de març, per la qual es regulen determinats fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal en l’àmbit del Departament de Justícia i Interior.

Segons disposa l’article 156 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat de Catalunya la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal, que, respectant les garanties dels drets fonamentals en aquesta matèria, inclou en tot cas la inscripció i el control dels fitxers o els tractaments de dades de caràcter personal creats o gestionats per les entitats de dret públic que depenen de les administracions autonòmiques.

La Llei 9/2007, de 30 de juliol, crea el Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, entitat de dret públic adscrita al departament competent en matèria de seguretat pública, i el Decret 320/2011, de 19 d'abril, de reestructuració del Departament d'Interior, indica que el Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya resta adscrit a aquest Departament mitjançant la seva Secretaria General.

La Llei 9/2007, de 30 de juliol, del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, estableix que el servei públic d'atenció de trucades d'urgència per mitjà del número telefònic 112 l'ha de prestar amb caràcter exclusiu el departament competent en matèria de seguretat pública de l'Administració de la Generalitat, i que l’entitat gestora d’aquest servei és el Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya.

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només es pot fer mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, disposa que els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, resten habilitats per a la creació, modificació i supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

Per tot això, atès l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, de conformitat amb el que estableix la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, d’acord amb l’informe d’aquesta Autoritat i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte la creació i modificació dels fitxers de dades de caràcter personal del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya (en endavant, CAT112) que es regulen als annexos 1 i 2 d’aquesta Ordre.

Article 2

Normativa aplicable

Els fitxers esmentats estan subjectes a la Llei 9/2007, de 30 de juliol, del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya; a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal; a la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i a la resta de normativa aplicable.

Article 3

Contingut dels fitxers de nova creació

3.1 Es creen els fitxers de dades de caràcter personal del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya que es regulen a l’annex 1 d’aquesta Ordre. Aquests fitxers són els següents:

1) Visites de l’edifici de Reus.

2) Càmeres de videovigilància.

3) Personal.

4) Empreses i entitats licitadores o que es relacionen amb el CAT112.

5) Procediments sancionadors.

6) Peticions d’informació (consultes, queixes, suggeriments, agraïments).

3.2 El contingut de cadascun dels fitxers a què fa referència aquest article és el següent: la denominació, la finalitat, els usos previstos, les persones o col·lectius afectats, el procediment de recollida de les dades de caràcter personal, la procedència de les dades de caràcter personal, l’estructura bàsica del fitxer i descripció dels tipus de dades de caràcter personal, el sistema de tractament de dades utilitzat, les cessions de dades de caràcter personal, les transferències internacionals de dades a països tercers, l’òrgan administratiu responsable del fitxer, el servei o unitat administrativa davant el qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com les mesures de seguretat amb indicació del nivell de seguretat exigible.

Article 4

Modificació del fitxer Telèfon del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades 112 Catalunya

Es modifica el fitxer del Centre d’Emergències 1-1-2, creat pel Decret 274/1999, de 13 d’octubre, que passa a denominar-se Telèfon del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades 112 Catalunya, amb el contingut que es fixa a l’annex 2, en relació amb els apartats següents: la denominació del fitxer, el procediment de recollida de dades, la procedència de les dades de caràcter personal, l’estructura bàsica del fitxer, la descripció dels tipus de dades de caràcter personal, el sistema de seguretat de tractament de dades utilitzat, les cessions de dades de caràcter personal, les transferències internacionals de dades a països tercers, l’òrgan administratiu responsable del fitxer i el servei o unitat administrativa davant el qual es poden exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

Article 5

Mesures tècniques, de gestió i organització

L’òrgan responsable dels fitxers ha d’adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, la seguretat i la integritat de les dades, així com les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets de les persones afectades que reconeixen l’article 31 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la resta de normativa aplicable.

Disposicions derogatòries

–1 Es deixa sense efecte el Decret 274/1999, de 13 d’octubre, de creació del fitxer automatitzat de dades de caràcter personal del Centre d’Emergències 1-1-2.

–2 Es deixa sense efecte l’annex 2 de l’Ordre JUI/120/2003, de 4 de març, per la qual es regulen determinats fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal en l’àmbit del Departament de Justícia i Interior, pel que fa al Fitxer del Centre d’Emergències 1-1-2.

Barcelona, 28 de març de 2014

Ramon Espadaler i Parcerisas

Conseller d’Interior

Annex 1

Fitxers de nova creació

Nom del fitxer:

1) Visites de l’edifici de Reus

Finalitat del fitxer:

Vetllar per la seguretat de les instal·lacions del centre i de les persones que hi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR