ORDRE PTO/525/2010, de 4 de novembre, per la qual es creen fitxers que contenen dades de caràcter personal tractades pel Consorci Port de Portbou.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/525/2010, de 4 de novembre, per la qual es creen fitxers que contenen dades de caràcter personal tractades pel Consorci Port de Portbou.

El Consorci Port de Portbou es va constituir mitjançant un acord del Govern de data 23 de gener de 2001, i està integrat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, l'Ajuntament de Portbou i el Club Nàutic de Portbou.

D'acord amb l'article 2 dels Estatuts del Consorci, les funcions específiques del Consorci són, entre d'altres, l'organització, la gestió i l'administració del conjunt d'activitats del port esportiu de Portbou i dels serveis portuaris així com aconseguir la rendibilitat i la productivitat en l'explotació de cadascuna de les activitats del port.

El Consorci Port de Portbou, per a l'exercici de les seves funcions i a fi de donar compliment a les seves obligacions legals, requereix tractar dades de caràcter personal de les persones que intervenen en els diferents procediments gestionats pel Consorci, aquelles que s'hi relacionen o dades del seu propi personal adscrit.

De conformitat amb l'article 20 de La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació de fitxers de les administracions públiques —entre les quals s'inclouria el Consorci— només pot fer-se mitjançant disposició general publicada al diari oficial corresponent. Aquesta previsió ha estat confirmada per l'article 53 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Pel que fa a la regulació dels fitxers mitjançant una ordre departamental, la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i les conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

Pel que fa a la seguretat de les dades personals, el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, completa les mesures de seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal i n'estableix tres nivells: bàsic, mitjà i alt.

L'article 156 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, disposa que correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal amb respecte a les garanties dels drets fonamentals. Aquesta competència executiva s'exerceix respecte a la competència exclusiva que l'article 140 del mateix Estatut atribueix a la Generalitat en els ports que no tinguin la qualificació d'interès general, com és el cas del port de Portbou.

L'article 3 de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, disposa que aquesta Agència exerceix la seva autoritat de control sobre els tractaments de dades de caràcter personal duts a terme, entre d'altres, per la Generalitat de Catalunya, pels organismes i les entitats autònomes que depenen de l'Administració de la Generalitat, així com pels consorcis dels quals formen part.

Per tant, cal crear els fitxers que contenen dades de caràcter personal tractades pel Consorci Port de Portbou de conformitat amb el marc jurídic regulador de la protecció de dades personals de manera que es garanteixi la màxima transparència en el tractament de les dades de caràcter personal i es permeti a les persones titulars de dades personals l'exercici dels seus drets legítims.

En conseqüència, de conformitat amb el que disposa l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, atesa la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Creació

1.1 Es creen els fitxers de dades personals següents:

Fitxer de gestió econòmica i financera: persones proveïdores i usuàries.

Fitxer de gestió de recursos humans.

Fitxer de gestió de serveis portuaris.

Fitxer de videovigilància.

1.2 El Consorci Port de Portbou tracta les dades contingudes en els fitxers esmentats en els termes que s'indiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

1.3 Aquests fitxers es regeixen per la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal; la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i la resta de normativa d'aplicació en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

Article 2

Objecte

L'objecte dels fitxers és tractar les dades de caràcter personal de les persones que intervenen en els diferents procediments del Consorci Port de Portbou, aquelles que s'hi relacionen o les que formen part del seu personal i que són necessàries per a l'exercici de les funcions de l'entitat.

Article 3

Con...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR