Introducció

AutorPilar Cos Sánchez, Natalia Aldaz Ibáñez, Blanca Escardíbul Ferrà, José Sebastián Millán Gómez, Margarita Moltó Aribau
Páginas23-27
© Sehen Introducció
23
Introducció
La importància econòmica i social del cooperativisme agra-
ri, tant a Europa com a Espanya i a Catalunya, és un fet recone-
gut. Les cooperatives agroalimentàries tenen un pes important
en el sector agroalimentari espanyol, essent la seva facturació
directa total equivalent a un 67% de la producció final agrària i
a un 29% del valor de les vendes netes de la indústria alimen-
tària espanyola (IAA), tal com es detalla en l’informe realitzat
per l’organització Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya,
corresponent a l’any 2017.
L’Observatorio Socioeconómico del Cooperativismo
Agroalimentario Español (OSCAE) i la Federació de
Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) publiquen
les principals macromagnituds del cooperativisme agrari a
Espanya i a Catalunya respectivament. Dels seus informes,
any rere any, es desprèn que, lluny de minvar la seva relle-
vància, el cooperativisme agroalimentari és un sector amb
un important potencial. Dels anuaris de 2017 es destaca
que a Espanya operen 3.699 cooperatives agràries, de les
quals al territori català 298 (9,2%). Les cooperatives espa-
nyoles van facturar 31.358 milions d’euros (1.615 milions
d’euros les cooperatives agràries catalanes, 6,7% del total),
xifra que representa el 26% del total facturat pel del sector
agroalimentari a Espanya. La facturació es va incremen-
tar un 8,2% respecte al 2016, a causa fonamentalment de

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR