Conclusions

AutorPilar Cos Sánchez, Natalia Aldaz Ibáñez, Blanca Escardíbul Ferrà, José Sebastián Millán Gómez, Margarita Moltó Aribau
Páginas147-152
© Sehen Conclusions
147
Conclusions
El treball caracteritza el cooperativisme agroalimentari a
Catalunya mitjançant el càlcul i l’anàlisi d’un conjunt d’indi-
cadors de competitivitat, durant el període 2006-2016. S’ha
disposat d’una gran quantitat de dades desagregades de més
de 250 cooperatives agroalimentàries de Catalunya, que han
estat proporcionades per la FCAC, així com de dades finan-
ceres extretes de la base de dades Sistema de Análisis de Balances
Ibéricos (SABI). A continuació, es presenten les principals
conclusions.
Durant el període analitzat, tant la facturació total com
la facturació mitjana de les cooperatives catalanes s’ha incre-
mentat, essent l’evolució coherent amb el cicle econòmic de
l’economia espanyola i el posterior període de recuperació.
Aquests increments, juntament amb la reducció del nombre
de cooperatives, poden indicar que s’ha produït una con-
centració del sector cooperatiu, així com un augment en la
dimensió de les cooperatives analitzades. Conclusió que està
en línia amb el document del Pla marc del cooperativisme
agrari català 2016-2020, en el qual es proposa la potenciació
de la integració comercial i les fusions entre cooperatives.
Si es considera la distribució territorial de les cooperatives,
cal destacar que el 53% de la facturació es concentra en la
província de Lleida, i aquesta proporció s’ha mantingut al
llarg del període analitzat. També és a Lleida on les cooperati-

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR