STSJ Cataluña 9279, 5 de Octubre de 2005

PonenteSALVADOR VAZQUEZ DE PARGA Y CHUECA
ECLIES:TSJCAT:2005:9279
Número de Recurso4343/2005
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución9279
Fecha de Resolución 5 de Octubre de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL NIG :

sa ILMO. SR. GREGORIO RUIZ RUIZ ILMO. SR. FELIPE SOLER FERRER ILMO. SR. SALVADOR VÁZQUEZ DE PARGA Y CHUECA En Barcelona a 5 de octubre de 2005 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7523/2005 En el recurso de suplicación interpuesto por Silvio frente a la Sentencia del Juzgado Social 29 Barcelona de fecha 12 de noviembre de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 570/2004 y siendo recurrido -I.C.S.-(Institut Català de la Salut). Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. SALVADOR VÁZQUEZ DE PARGA Y CHUECA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 9 de agosto de 2004 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 12 de noviembre de 2004 que contenía el siguiente Fallo:

" Prèvia desestimació de l'excepció d'incompetència de jurisdicció per raó de la matèria formulada per l'ICS, desestimo la demanda que ha originat aquestes actuacions, promoguda per Silvio contra l'Institut Català de la Salut, sobre acomiadament. Absolc l'institut demandat de les pretensions deduïdes contra ell"

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"PRIMER 1.- Silvio és personal estatutari, facultatiu amb plaça en propietat, especialitat de metge de familia i estava destinat en el CAP Concòrdia de Sabadell. Va iniciar la seva prestació de serveis l'1 d'abril de 1948 (conformitat).

  1. - Percep un salari mensual de 3.496,72 euros, amb inclusió de prorrata de pagues extres (no controvertit).

  2. -La part actora no exerceix ni ha exercit la condició de representant del treballadors ni cap càrrec sindical, així com tampoc consta la seva afiliació sindical (no controvertit).

SEGON

1.-L'actor, en data 10 de maig de 2004, va sol.licitar, a l'empara de l' art.26.2 de la LLei 55/2003, de 16 de desembre , que va aprovar l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, prolongar la seva permanència en el servei actiu fins als setanta anys d'edat (doc. 2 del demandant adjunt a la demanda i doc. 18 de l'ICS).

  1. -A aquest efecte, va presentar un certificat mèdic original, datat el 4 de maig de 2004, en el qual es feia constar que no pateix cap malaltia ni defecte piscofísic que l'incapaciti per a l'exercici de la professió de metge de familia (doc. 18 de l'ICS)

TERCER

L'entitat demandada va dictar resolució de 21 de juny de 2004 en què va denegar la sol.licitud de demandant i se'l va declarar en situació administrativa de jubilació forçosa, amb efectes de l'1 de juliol de 2004 (doc.19 de l'ICS).

QUART

1.-Contra la resolució anterior es va interposar recurs de reposició, que va ser desestimat mitjançánt resolució de data 13 d'agost de 2004 (doc. 20 i 22 de l'ICSS).

  1. - El demandant va formular reclamació prèvia a la via jurisdiccional en materia d'acomiadament i jubilació forçosa indeguda en data 7d e juliol de 2004, que va ser desestimada mitjançant resolució adminsitrativa de 2 de setembre de 2004 (doc. 23 i 24 de l'ICS).

CINQUÈ

1. El 5 de març de 2004 es va dur a terme una reunió de la Mesa Sectorial de Negociació de la Sanitat, en el punt tercer de l'ordre de dia de la qual constava "Estatut marc; aspectes més rellevants de la seva aplicació; prioritats i desenvolupament". En el desenvolupament d'aquesta reunió, les representacions de CCOO, UGT i CATC-CTS van manifestar que, després de l'aprovació del nou estatut marc, la qüestió de la jubilació. Va quedar aprovat que en la pròxima reunió de la comissió permanent s'analitzaria el tema de la jubilació del personal estatutari (doc.1 de l' ICS).

  1. -El 22 de març de 2004 es va dur a terme una reunió de la comissió permanent de la Mesa Sectorial de Negociació, en la que es va decidir: "aplicar la jubilació forçosa als seixanta-cinc anys". La decisió va ser adoptada per CCOO, UGT i CATAC-CTS. CEMSATSE s'hi va manifestar en contra (doc. 2 de l'ICS).

  2. -El 16 d'abril de 2004 es va dur a terme una reunió de la Mesa Sectorial de Negociació de la Sanitat. Es va adoptar la decisió d'aplicar la jubilació forçosa del personal estatutari de l'ICS als seixanta-cinc anys, tal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR