STSJ Cataluña 2805/2010, 20 de Abril de 2010

PonenteLUIS JOSE ESCUDERO ALONSO
ECLIES:TSJCAT:2010:4492
Número de Recurso542/2009
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución2805/2010
Fecha de Resolución20 de Abril de 2010
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08121 - 44 - 4 - 2008 - 0022707

MDT

ILMO. SR. JACOBO QUINTANS GARCIA

ILMO. SR. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO

ILMO. SR. DANIEL MARTÍNEZ FONS

En Barcelona a 20 de abril de 2010

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 2805/2010

En el recurso de suplicación interpuesto por Instituto Nacional de la Seguridad Social frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Mataró de fecha 30 de setembre de 2008 dictada en el procedimiento nº 308/2008 y siendo recurridos Sr. Alexander, Tesorería General de la Seguridad Social y Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 30.04.08 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Seguridad Social en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 30 de setembre de 2008 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar la demanda presentada pel Don. Alexander -DNI NUM000 en contra l'Institut Nacional de la Seguretat Social, la Tresoreria General de la Seguretat Social i l'empresa Caja de Ahorros del Mediterráneo, en reclamació de reconeixement de pensió de jubilació parcial i declarar el dret de l'actor a percebre la pensió de jubilació parcial del 85 per 100 de la jornada, amb una base reguladora de 2.513,87 euros i amb efectes de 19-12-07, amb dret a les millores i revaloritzacions procedents i condemno l'Entitat gestora a avenir-se a aquesta declaració."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. El demandant, que va néixer el 21-05-47, consta afiliat a la Seguretat Social amb el núm. NUM001 i en situació d'alta en el règim general de la Seguretat Social. L'actor prestava serveis per Caja de Ahorros del Mediterráneo -CAM- enquadrat en el grup professional I, categoria professional 03, grup de cotització 01 i amb una base de cotització mensual de 2.996,10 euros (expedient administratiu i fets no controvertits).

  2. En data 28-01-08 el demandant va presentar sol·licitud de pensió de jubilació parcial del 85 % de la jornada laboral. En data 19-12-07 l'actor i l'empresa CAM van subscriure un contracte laboral en el qual acordaven disminuir la jornada en un 85% amb efectes des de la data en què l'entitat gestora reconegués la pensió de jubilació sol·licitada (expedient administratiu).

  3. En la mateixa data 19-12-07 l'entitat CAM va subscriure amb la Sra. Ramona un contracte laboral de relleu, de caràcter indefinit i a temps complet, en el qual es va acordar l'inici de la relació laboral en la data de subscripció del contracte. A la clàusula primera del contracte de treball es va fer constar que la treballadora prestaria serveis com administrativa, inclosa en el grup professional, categoria o nivell professional XII, d'acord amb el sistema de classificació professional vigent a l'empresa (expedient administratiu).

  4. La CAM està inclosa dins de l'àmbit funcional del conveni col·lectiu estatal de caixes d'estalvi. En aquest conveni, els treballadors es classifiquen en dos grups professionals: el Grup 1, que inclou als treballadors vinculats directament amb l'activitat financera, i el Grup 2, que engloba als qui desenvolupen funcions o treballs propis d'oficis d'especialitats alienes a l'activitat financera i per als quals no es requereixi qualificació (folis 20-23 i fets no controvertits).

  5. Mitjançant resolució de 7-02-08 de l' INSS, es va denegar la sol·licitud de jubilació parcial per no concórrer els requisits exigits a l'article 12.6 de l'Estatut dels Treballadors, ja que, segons l'entitat gestora, el treballador relevista i el jubilat parcial no ocupaven el mateix lloc de treball o similar. En contra d'aquesta resolució el beneficiari va interposar la reclamació prèvia, la qual es va desatendre per nova resolució del l'INSS de data 18-04-08 (expedient administratiu).

  6. La base reguladora de la pensió sol·licitada és de 2.513,87 euros, la data d'efectes del dia 19-12-07 i el percentatge d'aplicació el 85 % (fets no controvertits).

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada INSS, que formalizó dentro de plazo, y que habiéndose dado traslado a las partes este fue impugnado por la actora, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR