STSJ Cataluña 10017/2005, 29 de Diciembre de 2005

PonenteFRANCISCO BOSCH SALAS
ECLIES:TSJCAT:2005:13749
Número de Recurso6805/2004
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución10017/2005
Fecha de Resolución29 de Diciembre de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG :

fc

ILMA. SRA. ASCENSIÓN SOLÉ PUIG

ILMO. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

ILMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

En Barcelona a 29 de diciembre de 2005

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 10017/2005

En el recurso de suplicación interpuesto por Departament de Medi Ambient i l'Agencia Catalana de L'aigua (A,C.A.) frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Lleida de fecha 28 de Mayo de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 690/2003 y siendo recurrido/a Antonio y otro. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. FRANCISCO BOSCH SALAS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 1-9-03 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contracto trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 28-5-04 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar íntegrament la demanda i declarar el dret dels actors a ser inclosos en la relació de llocs de treballs dins el grup professional cinquè dels establerts pel Conveni Col.lectiu de l'Agència catalana de l'aigua, amb efectes econòmics des de l'1 de gener de 2000, i per tant amb dret a percebre com a diferències salarials entre el grup 4 i el grup 5 la quantitat de 6.201,36 euros cadascú d'ells, condemnant a l'ACA a estar i passar per tal declaració i a pagar la quantitat esmentada.- S'absol al departament de Medi Ambient per falta de legitimació passiva". SEGUNDO.- En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

El Sr. Antonio és personal laboral de l'Agència catalana de l'aigua, entitat pública amb personalitat jurídica pròpia i adscrita al Departament de Medi ambient de la Generalitat de Catalunya, que es va constituir l'1 de gener de 2000.

El Sr. Sebastián també tenia aquesta condició fins que va morir el dia 14 de juny de 2003.

La seva esposa Filomena va ser declarada usufructuària dels bens de l'herència.

Segon

Els treballadors tenen l'antiguitat (1991 i 1984 respectivament) i el salari que diu la demanda i la categoria professional d'inspector, grup IV.

L'Agència catalana de l'aigua va iniciar un procés de valoració dels diferents llocs de treball per fer la classificació dels treballadors.

Hi va intervenir una empresa externa, TEA/CEGOS, qui va fer una relació dels llocs de treballa valorats amb punts. La puntuació del lloc de treball dels demandants va ser de 591 punts.

En tot aquest procés de classificació dels llocs de treball en grups professionals també hi va intervenir una comissió formada per representants d'empreses i treballadors. En la reunió d'aquesta comissió de 18-10-01 l'empresa proposa l'ajust horitzontal per coherència organitzativa, entre d'altres, del lloc d'inspector, i també presenta una proposta de 9 franges agrupades de cent en cent, coincidint amb els nous grups professionals del I conveni de l'ACA, on el grup cinquè engloba des de 525 a 624 punts.

En la reunió de 29-10-01, finalment s'acorda posar als inspectors al grup quart. El 30 de novembre de 2001 es va publicar la relació de llocs de treballs de l'ACA, classificant el lloc de treball dels actors al grup professional 4.

Tercer

Els inspectors demandants fan les funcions que esmenta el fet setè de la demanda, relacionades amb el control de l'estat del medi, de la zona de policia i servitud (instal.lacions hidràuliques, aprofitaments hidràulics i abocaments), la vigilància i la inspecció de les actuacions, activitats o establiments relacionats i el control de la qualitat de l'aigua de pous, aqüífers, abocaments i de l'entorn marítim. La major part de les seves tasques les fan amb total autonomia. El seu superior jeràrquic és el Cap de la Unitat de la Inspecció a la demarcació de Lleida.

Quart

Al Conveni col.lectiu de l'ACA s'estableix com a requisit pel grup professional 5 la iniciativa, responsabilitat, autonomia i titulació de grau mitjà o capacitat provada. Pel grup 4 exigeix un grau d'instrucció superior al grup 3, iniciativa, i responsabilitat per al desenvolupament de la tasca encomanada, i posseir estudis equivalents a primer cicle universitari, titulat mitjà o capacitació provada.

El sou mensual brut dels actors, si pertanyessin al grup 5 seria de 1.685,61 euros.

Cinquè

El dia 28 de gener de 2002 es va constituït el Comitè de classificació, amb representants de l'empresa i dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 24 de Abril de 2007
    • España
    • 24 Abril 2007
    ...29 de diciembre de 2005, dictada por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, en recurso de suplicación núm. 6805/2004, formulado contra la sentencia de fecha 28 de mayo de 2004, dictada por el Juzgado de lo Social núm. Uno de Lleida, en autos núm. 690/2003, segui......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR