STSJ Cataluña 130/2010, 14 de Enero de 2010

PonenteLUIS JOSE ESCUDERO ALONSO
ECLIES:TSJCAT:2010:202
Número de Recurso5708/2009
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución130/2010
Fecha de Resolución14 de Enero de 2010
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2009 - 0000629

MDT

ILMA. SRA. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ

ILMO. SR. JACOBO QUINTANS GARCIA

ILMO. SR. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO

En Barcelona a 14 de enero de 2010

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 130/2010

En el recurso de suplicación interpuesto por CIA INTERNACIONAL PARA LA FINANCIACION DE LA DISTRIBUCION, S.A. (CIFDSA) frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 7 de mayo de 2009 dictada en el procedimiento nº 19/2009 y siendo recurrido Gabriel . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 12.01.09 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 7 de mayo de 2009 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimo la demanda presentada per Gabriel en contra de Cia. Internacional para la Financiación de la Distribución S.A., en reclamació per acomiadament, declaro la IMPROCEDENCIA de l' acomiadament efectuat amb efectes del dia 18.11.08 i condemno l' empresa a que opti entre a) Readmetre al treballador en les mateixes condicions amb el pagament dels salaris deixats de percebre des de la data de l' acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva, o en cas contrari, b) L' indemnitzi en la quantia de

51.496,76 euros (1.053,75 dies a raó de 48,87 euros/dia), amb pagament dels salario de tramitació des de la data de l' acomiadament fins a la notificació de la sentència per l' import del salari diari."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - La part demandant Gabriel amb DNI núm. NUM000 ha prestat serveis per compte de l'empresa demandada Cia Internacional para la Financiación de la Distribución que gira amb el nom comercial de VENCA, amb la categoria. professional de conserge amb antiguitat a l'empresa des del 1.07.84 ¡ un.salari mensual de 1.466,12 euros (48,87 euros diaris) amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries (sense controvèrsia).

  2. - En data 20.11.08 la demandada va notificar mitjançant burofax de data 18.11.08 L'extinció de la riació laboral per acomiadament objectiu amb data d'efectes de 18.11.08. Prèviament a la notificació l'empresa li havia ingressat l'import de 23848,97 euros mitjançant transferència bancària al compte on el treballador te domiciliada la nòmina. Per burofax de 19.11.08, que el treballador va rebre el mateix dia que la notificació de l'acomiadament, l'empresa li indica que ha de retornar 6.255,47 euros ingressats de més perquè la indemnització que li correspon es de 17.593,50 aplicant el topall de 12 mensualitats. No se li va donar preavís.

  3. - La comunicació de l'acomiadament per causa objectiva s'empara en l'apartat 52 c) de l'E.T. indicant la carta: "Las causas que han motivado la decisión que por la presente se le notifica son las reflejadas en el informe adjunto a la presente, que damos por íntegramente reproducido, en aras de la brevedad". La carta i el citat informe consten en les actuacións i es donen per reproduïts.

  4. - El demandant prestava serveis en el departament de Serveis Generals i Manteniment que te les funcions següents: manteniment general (interior ¡ exterior) de I'edifici central, magatzems externs (seguretat ¡ neteja); recepció, correu intern í gestió de material de oficina; transport de correu a Vilanova i Barcelona càrrega ¡ descàrrega de mercaderia a Barcelona". El demandant era la única persona amb categoria de conserge, i en concret realitzava les funcions de 1) recolzament al Departament de Recepció.(876 hores I'any) 2) Correu intern. 3 hores diàries) 3) Distribució del paper entre els departaments.

    4) Tasques al departament de comptabilitat arxivant factures i ordenant ¡ classificant i'arxiu definitiu o històric (3 hores diàries). (informe pericial i testificals).

  5. - El Les funcions que desenvolupava el treballador demandant es continuen realitzant i les desenvolupen altres treballadors de l' empresa (sense controvèrsia).

  6. - L' empresa demandada és societat que es dedica a la venda de tot tipus de productes a distancia i la prestació de serveis de marketing directe. Es va constituir com a societat anònima el 26.07.85 i el

    31.12.07 el seu accionista únic 3 Suïsses Internacional. es va integrar en el grup Otto Versand, primer grup mundial de venda per catàleg des de 1988. El grup esta present en diversos països europeus, EEUU, Xina i Argentina i inclou un total de 18 empreses dedicades a la venda a distancia. La plantilla mitja anual és de 597 treballadors dels quals 8 pertanyen al departament de Serveis Generals i manteniment. (pericial tècnica i foli núm. 254).

  7. - L' empresa va incrementar la plantilla l' any 2007 en 50 treballadors més respecte de l' any anterior. L' any 2008 l' empresa ha acomiadat 6 treballadors i s' han pactat 9 cessaments més, així mateix ha contractat número inferior de treballadors eventuals en relació amb l' any anterior. L' empresa ha deixat magatzems que tenia en règim de lloguer passant a utilitzar naus pròpies de recent construcció. (testifical comitè d' empresa i pericial tècnica).

  8. - El treballador demandant no és representant legal dels treballadors. (sense controvèrsia).

  9. - S' ha esgotat el tràmit de conciliació administrativa el 14.01.09 amb el resultat de sense avinença.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Por la empresa demandada en los presentes autos, Cía Internacional para la Financiación de la Distribución, S.A., (CIFDSA), que gira bajo el nombre comercial de VENCA, se interpone recurso de suplicación contra la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social que declaró improcedente el despido del trabajador Sr. Gabriel, cuya categoría profesional es la de Conserje, que le fue comunicado el día 20 de noviembre de 2.008, mediante burofax del anterior día 18, por la causa de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR