STSJ Cataluña 9993, 27 de Septiembre de 2005

PonenteANGEL DE PRADA MENDOZA
ECLIES:TSJCAT:2005:9993
Número de Recurso3916/2005
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución9993
Fecha de Resolución27 de Septiembre de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL JSP ILMO. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL ILMO. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

ILMO. SR. ÁNGEL DE PRADA MENDOZA En Barcelona a 27 de septiembre de 2005 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7210/2005 En el recurso de suplicación interpuesto por Montserrat frente a la Sentencia del Juzgado Social 29 Barcelona de fecha 28 de octubre de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 276/2004 y siendo recurrido Set Clinic, S.L.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. ÁNGEL DE PRADA MENDOZA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 3 de mayo de 2004 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido disciplinari, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 28 de octubre de 2004 que contenía el siguiente Fallo: " Desestimo la demanda que ha originat aquestes actuacions, promoguda per Montserrat contra l'empresa Set Clinic, S.L. sobre acomiadament. Per tant, declaro procedent l'acomiadament de data 18 de març de 2004 i absolc l'empresa demandada de les pretensions deduïdes contra ella "

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

1er.- 1.- Montserrat va prestar serveis per a l'empresa demandada Set Clinic, S.L. des del 5 de juny de 2000, amb la categoria professional de metgessa i percepció d'un salari mensual de 1.578,77 euros, amb inclusió de prorrata de pagues extres (confomitat).

  1. - L'actora estava contractada mitjançant un contracte de durada indefinida, a temps parcial de 24

    hores (la qual cosa suposava un 60% de la jornada habitual) (conformitat).

  2. - Prestava serveis en la demandada de tractaments làser y estètica (fotodepilació) (interrogatoria de la demandant).

  3. - El conveni col.lectiu aplicable és el laboral d'establiments sanitaris d'hospitalització, assistència, consulta i laboratoris d'analisis cliniques de Catalunya per als ans 2001 a 2003 (DOGC 3 d'octubre de 2002)

    (conformitat; en les actuacions hi ha una còpia del conveni com a doc. 82 de la demandada).

    2n.- El 18 de març de 2004 io va ser notificada una carta d'acomiadament, amb data d'efectes del mateix dia, que es té per reproduïda (conformitat pel que fa a la notificació i data d'efectes de l'acomiadament; la carta consta com a doc. 3 i 4 de l'empresa).

    3r.- La part actora no exerceis ni ha exercit la condició de representant dels treballadors ni cap càrrec sindical, així com tampoc consta la seva afiliació sindical (no controvertit).

    4t.- La demandada va estar de baixa mèdica per malaltia amb el diagnòstic de sindrome ansiosa depressiva i va romandre en situació d'incapacitat temporal des d'aquesta data fins el 5 d'abril de 2004 (interrogatori de l'actora i doc. 1 i 2 de la demandant i 7 a 54 de la demandada).

    5è.- L'actora mentres estava en situació d'incapacitat temporal, els dies 20 de gener, 22 i 23 de gener, 27 de gener, 29 de gener, 3 de febrer, 12 i 16 de març de 2004, va prestar serveis en la consulta de la Dra. María Rosa .- Hi va treballar amb l'horari de dimarts de 15,30h a 19,00 h. dijous de 10,00 h a 13,45 h i divendres de 16,00 a 20,00 h. 6è.- L'actora va presentar una demanda judicial contra la demandada per sol.licitar l'extinció del seu contracte de treball ex. art. 50 E.T . atès que entenia que estava sotmesa a un tracte degradant, de menyscapte professional i assetjament laboral. La Sentència de data 22 de juliol de 2003 del Jutjat Social núm. 19 de Barcelona (actuacions 424/2003) va desestimar la demanda de l'actora (doc,. 12 i 13 de la peça de prova de la demandant i doc. 79 de la de l'empresa demandada).

    7è.- L'acte de conciliació preceptiu davant l'SCI de la Generalitat es va dur a terme el 6 de maig de 2004 però va concloure amb el resultat de sense avinença (doc. adjunt de la demanda).

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
Primero

Frente a la sentencia de instancia que desestima la demanda promovida por Dª. Montserrat , médico, contra la empresa SET CLINIC, S.L. por despido improcedente y declara la procedencia del despido de fecha 18 de marzo de 2004 absolviendo a la entidad demandada se interpone .por la representación letrada de la accionante recurso de suplicación en cuyo primer motivo, y bajo el amparo procesal de la letra b) del art. 191 de la Ley de Procedimiento Laboral se solicita la revisión del hecho declarado probado cuarto cuyo texto inicial dice " La demandant va estar de baixa mèdica per malaltia amb el diagnòstic de sindrome ansiosa depressiva i va romandre en situació d'incapacitat temporal des d'aquesta data fins al 5 d'abril de 2004 (interrogatori de l'actora i doc. 1 i 2 de la demandant i 7 a 54 de la demandada)." para que en base al informe emitido por el Instituto Català de la Salut obrante en autos al folio nº 51 asi como al informe del Instituto de Psiquiatria i conducta humana obrante al folio 53 y al informe del Psicólogo Clinico D. Jose Ángel , obrante al folio 52, quede redactado de la forma siguiente ; " La demandant va estar de baixa mèdica per malaltia amb el diagnóstic de síndrome ansiosa depresiva reactiu al stres laboral patit en el seu lloc de treball a la seva empresa, i que es secudaria a asetjament laboral (mobbing) havent sigut prescrit pel seu Psicòleg Clinic " a principios de año aconsejé a la paciente paulatinamente el contacto con su profesión a través de cursos de formación y reciclaje para evitar la generación de la ansiedad a cualquier ámbito laboral" ; i va romandre en situació d'incapacitat temporal des d'aquesta data fins al 5 d'abril de 2004".

El motivo...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR