STSJ Cataluña 3049/2007, 26 de Abril de 2007

JurisdicciónEspaña
EmisorTribunal Superior de Justicia de Cataluña, sala social
Número de resolución3049/2007
Fecha26 Abril 2007

SENTENCIA núm. 3049/2007

En el recurso de suplicación interpuesto por Roca Sanitario, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 11.11.2005 dictada en el procedimiento nº 221/2005 y siendo recurrido/a Victor Manuel . Ha actuado como Ponente el/la Ilma. Sra. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 31.03.2005 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contracto trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 11.11.2005 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo totalment la demanda presentada presentada per Victor Manuel en contra de l'empresa ROCA SANITARIO S.A. i declaro el dret de la part actora a ser destinat a un lloc de treball adequat en la línia de muntatge en les condicions salarials que es determinen a l'article 38 C del Conveni Col.lectiu d'empresa i condemno a la demandada a estar i passar per aquesta declaració i al seu compliment.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:1.- El demandant presta serveis per compte de la demandada amb antiguitat des del 30.08.99 amb categoría professional de especialista i percebent un salari de 1800,00 euros mensuals amb prorrata de pagues extraordinaries. El treballador es fixe a l'empresa des del 26.08.00. A la relació entre les parts li es d'aplicació el Conveni Col.lectiu propi d'empresa.

  1. - El demandant pateix ganglioma palmar muñeca derecha cervicalgia crónica, tendinitis degenerativa derecha. Presenta protusiones discales múltiples y cambios de uncoartrosis con reducción del diametro foraminal izquierdo a nivel de C5 C6, amb cervicalgies cróniques que irradien a colze dret" (folis 25 28, 31, 32).

  2. - En data 27.12.04 l'actor va caure en situació de incapacitat temporal amb el diagnóstic de cervicalgia. Amb anterioritat havia patit tendinitis dreta, i cervicalgies havent estat en situació de baixa mèdica en dates que no han quedat acreditades. L'actor treballava des de l'inici de la relació laboral a la secció de griferia-montaje i a partir del 16.06.03 l'empresa el va traslladar a porcelana- colado (folis núm. 30 i 49).

  3. - En data 23.12.04 l'actor va sol.licitar a través del sindicat CGT al que stá afiliat, un canvi de lloc de treball adequat a les seves limitacions físiques en base al que disposa i l'article 38 apartats A i C del Conveni Col.lectiu, sense resposta de l'empresa per escrit (foli núm. 29 i 39).

  4. - El treballador s'ha personat en diferents ocasions en el Servei Mèdic de l'empresa del centre de treball de Viladecans-Gavá fent lliurament al metge de documentació dels metges de la Seguretat Social (foli núm. 40).

  5. - El treballador ha estat declarat en alta mèdica per Inspecció en data 9-98.05 i amb posterioritat va ser donat de baixa novament pel metge de capçalera en data 12.09.05 que no va ser validada per la Inspecció Mèdica. L'empresa des d'aleshores l' ha canviat de lloc de treball en dos ocasions la primera va passar a "porcelana control final", a la cinta d'embalar de porcellana en que havía d'aixecar peces de porcel.lana i des del 10.10.05 está destinat a "Vestuarios Porcelana" on realitza treball de neteja (folis núm. 17, 37 , 52 i 54).

  6. - El Conveni Col.lectiu d'empresa a l'article 38 apartats A i C estableix que es pot donar movilitat funcional a petició de l'interessat, amb sol.licitud escrita i motivada: "(...) caso de acceder a dicha petición, la Dirección asignará el salari al trabajador, de acuerdo con el que corresponda a la categoria y puesto del nuevo destino, sin que tenga derecho a indemnización alguna" i en l'apartat C es diu el següent: "No reunir las condiciones idóneas requeridas para el puesto de trabajo que desempeña; la Dirección, oídos los oportunos informes del médico del Servicio de Prevención, Comités de Seguridad y Salud, representantes de los trabajadores, según los casos, procederá al traslado del trabajador interesado a otro puesto más acorde con sus facultades". (...) En los supuestos C y D se respetará el salari Convenio del trrabajador afectado por el cambio, aplicándose en cuanto a los complementos salariales lo que rijan para el nuevo puesto.

  7. - A l'empresa hi ha llocs de treball quen o requereixen la realització de esforçós físics amb les extremititats superiors, alguns dels quals estan ubicats a la secció 15/75 o al magatzem. El Servei de Prevenció de l'empresa quan deteca traballadors amb problemes físics remet un informe dirigit al departament de RRHH i l'empresa destina al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR