STSJ Cataluña 2635/2006, 27 de Marzo de 2006

PonenteFRANCISCO BOSCH SALAS
ECLIES:TSJCAT:2006:3951
Número de Recurso8991/2005
Número de Resolución2635/2006
Fecha de Resolución27 de Marzo de 2006
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 2635/2006

En el recurso de suplicación interpuesto por INTEL SERVICE, S.L. frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Granollers de fecha 30 de junio de 2005 dictada en el procedimiento nº 230/2005 y siendo recurridos FONDO DE GARANTIA SALARIAL y Ricardo . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. FRANCISCO BOSCH SALAS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 15.03.05 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 30.06.05 que contenía el siguiente Fallo:

Que ESTIMANT la demanda presentada Ricardo , enfront de l'empresa INTEL SERVICE S.L., he de declarar i declaro la improcedència de l'acomiadament esdevingut amb efectes a data 1 de febrer, condemnant a l'empresa demandada a què procedeixi a la readmissió del treballador, o a què Ii aboni, en concepte d'indemnització, la quantitat de DEU MIL DOS-CENTS NORANTA EUROS I SEIXANTA-SET CENTIMS (10.290'67.- ¿), I sigui quin sigui l'opció exercitada, a l'abonament deLs salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament I fins a la de la present resolució.Que he d'absoldre I absolc al FONS DE GARANTIA SALARIAL, sense perjudicis de les responsabilitats legals

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - L'actor, Ricardo , ha vingut prestant els seus serveis per compte de l'Empresa demandada, INTEL SERVICE, S.L., amb l'antiguitat deI 8 de febrer de 2000, categoria de Mosso de Magatzem, i salari mensual brut amb inclusió de prorrata de pagues extres de 1 .377'60 euros. (Fet no controvertits)

  2. - En data 14 de juliol de 2004 l'actor va iniciar un procés de IT derivada d'accident de treball.

  3. - En data 1 de febrer de 2005 l'empresa Ii va notificar mitjançant burofax una carta del següent literalment:

    "31 de gener de 2005

    Molt Sr. Mío:

    Mitjançant la present carta, i en la meva qualitat de lletrat de la companyia mercantil d'amortitzar el seu lloc de treball a l'empara de l'article 52 c) en relació amb el núm. 57 1º de l'Estatut dels Treballadors. Les causes que obliguen a l'esmentada decisió són les següents:

    Com vostè bé sap la nostra companyia durant els últims anys ha vingut desenvolupant una gran activitat amb els nostres cIients CADENA HUSA I BARCELONA PROJECTS explotadora de I'HOTEL JOAN CARLES I en la venda de productes d'acollida per als hotels i establiments de l'esmentada cadena hotelera.

    Amb motiu de l'esmentada relació comercial la nostra empresa es va veure precisada a incrementar els llocs de treball en la qual vostè ve realitzant les funcions d'empaquetació embutxacat i col· locació de productes d'acollida per a diversos clients de la companyia, si bé bàsicament l'activitat de l'esmentat lloc de treball, al qual vostè dedica pràcticament la totalitat de la seva jornada, en un 50% de la seva producció corresponia als productes i demanats que se servien fins al 30 de juny per al precitat client HOTELS CADENA HUSA.

    La resta de la seva prestació bàsicament ho destinava vostè a les tasques que comportava el treball encarregat per BARCELONA PROJECTS, S.A.,

    Amb data 10 de març de 2004 el client HOTELS CADENA HUSA, ens va comunicar fefaentment que donava per rescindit el contracte de serveis que uneix a la nostra companyia amb l'esmentat client amb efectes de del pròxim 30-4 -2004.

    L 'esmentada situació, va comportar una disminució de treball i servei que s'abordada des d'aquesta companyia a partir de la data de molt substancial i va suposar que analitzada l'estructura humana i material de al companyia, s'ha apreciat i decidit la necessitat d'adequa i reestructurar els recursos humans de la companyia a la nova situació creada com a conseqüència de l'esmentada rescissió contractual unilateral del nostre client.

    Això va comportar que en aquell moment INTELSERVICE S.L., molt al seu pesar es veiés obligada a rescindir el contracte del Sr. Jorge , amb el convenciment que la gestió comercial remuntaria i podria recuperar-se el nivell de treball i facturació que venia donant-se fins avui. Bé al contrari, a penes dos mesos després, el 30 de juny de 2004, el nostre client BARCELONA PROJECTS S.L., explotadora com sap i li consta de l'HOTEL JOAN CARLES I va decidir prescindir de INTELSERVICE S.L., com empresa proveïdora de productes d'acollida.

    La realitat és que l'any 2003, BARCELONA PROJECTS S.L., havia realitzat compres a INTELSERVICE S.L., per import de 210.354.-¿ i en I'exercici 2004 fins al cessament de relacions, les compres havien ascendit a la suma de 186.313€

    A la vista del nou revés comercial sofert, es va optar per potenciar la labor comercial amb l'interès de recuperar d'altres clients i deI mateix perdut, el màxim possible de facturació.

    No obstant això, transcorregut un prudencial temps de cinc mesos, s'ha compro vat que això no ha estat possibleA tot això s'ha unit la seva desgraciada situació personal que nascuda d'un accident lleu el 14-7-2004, Ii manté encara en situació d'incapacitat Temporal i tot sembla indicar que I'esmentada situació pot perdurar com menys uns mesos més.

    El context descrit ha comportat que l'empresa, que ha vist disminuïts els seus ingressos per facturació en més de 600.000'00€ en un any, es vegi precisada a adoptar quantes mesures siguin possibles per evitar la desaparició de la companyia i mantenir en la mesura del possible la seva subsistència.

    En el marc d'intentar salvaguardar el futur de la companyia s'han adoptat diverses mesures com potenciar la labor comercial, reduir les despeses generals, etc, i a nivell de reestructuració i adequació de plantilla a la situació existent entenem que es troba inclosos el seu lloc de treball ja que les seves funcions en l'empresa en atenció a la nova situació es veuen àmpliament afectades.

    Acollint-nos a criteris de formació i optimització de recursos, hem optat per una reestructuració que elimini els llocs de treball improductius i concretament en el cas que ens ocupa, i atès que ens trobem davant un lloc de treball totalment afectat per la rescissió contractual d'un client tan significatiu en la nostra estructura i que actualment es troba pràcticament inoperant, ens hem vist precisats a aplicar una mesura que elimini l'esmentat excés de recursos humans i racionalitzi al màxim els recursos humans i tècnics de la companyia. Sota aquests criteris i sense posar en dubte la seva capacitació professional hem considerat que el seu lloc de treball ha de ser amortitzat, com s'indica a l'inici a l'empara de l'article 52 en relació amb l'apartat 1º de l'article 51 de la Llei de l'Estatut dels Treballadors.

    Considerem amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR