DECRET 32/2005, de 8 de març, pel qual es regula la senyalització de les limitacions en la venda de begudes alcohòliques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

DECRET

32/2005, de 8 de març, pel qual es regula la senyalització de les limitacions en la venda de begudes alcohòliques.

En desplegament de l'article 17.2 de la Llei 20/1985, de 25 de juliol, de prevenció i assistència en matèria de substànci es que poden generar dependència, en la redacció que li va donar l'article únic de la Llei 1/2002, d'11 de març, es va aprovar el Decret 200/2002, de 23 de juliol, pel qual es regula la senyalització de les limitacions en la venda de begudes alcohòliques.

Aquest Decret preveu en el seu article 2 que les màquines automàtiques de venda de begudes alcohòliques han de tenir fixat en la superfície frontal i en lloc perfectament visible un rètol adhesiu amb el missatge següent: "Es prohibeix fer ús de la màquina a menors de 18 anys".

Actualment existeixen màquines expenedores que disposen tant de begudes alcohòliques com de begudes sense alcohol, per la qual cosa és procedent modificar la llegenda del rètol per tal d'adequar-la a les característiques del mercat.

D'altra banda, per garantir l'ús normal del català en l'àmbit socioeconòmic, i amb fonament en la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, i específicament en l'article 32.3 que estableix que la senyalització i els cartells d'informació general de caràcter fix dels establiments oberts al públic han de ser redactats, almenys, en català, s'afegeix una previsió sobre el règim lingüístic que afecta als dos tipus de rètols que es regulen en el Decret 200/2002 precitat.

Raons de sistemàtica, per tal d'afavorir el coneixement de la situació normativa vigent, amb els efectes positius que això comporta, aconsellen abordar aquestes reformes no com a modificació del Decret 200/2002, de 23 de juliol, sinó a través d'untext normatiu complet que derogui l'anterior.

En ús de les facultats que em confereix l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la persona titular del Departament de Salut, d'acord amb dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Els establiments on s'expedeixen begudes alcohòliques han de tenir fixat, en lloc perfectament visible, un rètol amb el missatge següent: "No es permet la venda ni el subministrament de begudes alcohòliques de cap mena a menors de 18 anys".

Aquest rètol tindrà un format mínim de 30 cm...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR