STSJ Cataluña 2701/2005, 29 de Marzo de 2005

PonenteMARIA DEL CARMEN QUESADA PEREZ
ECLIES:TSJCAT:2005:3856
Número de Recurso2325/2004
Número de Resolución2701/2005
Fecha de Resolución29 de Marzo de 2005
EmisorSala de lo Social

D. MARIA DEL CARMEN QUESADA PEREZD. LUIS JOSE ESCUDERO ALONSOD. ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG :

JS

ILMA. SRA. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ

ILMO. SR. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO

ILMO. SR. ANTONIO GARCÍA RODRÍGUEZ

En Barcelona a 29 de marzo de 2005

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 2701/2005

En el recurso de suplicación interpuesto por Santiago frente a la Sentencia del Juzgado Social 3 Girona de fecha 15.12.2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 520/2003 y siendo recurrido/a Institut Català de la Salut Girona. Ha actuado como Ponente el/la Ilma. Sra. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 7.10.2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Personal Estatutario, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 15.12.2003 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo la demanda formulada per Santiago i absolc l'INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT de les pretensions que conté aquesta.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - Santiago exerceix la condició de personal estatutari de la Seguretat Social de l'ICS amb la categoria professional de diplomat en infermeria de l'Equip d'Atenció Primària adscrita a l'Area Bàsica de Salut de Girona 1 Sta. Clara, amb nomenament en propietat des del 25 de març de 1975, i actualment presta serveis a l'ABS Girona 1, i acredita un total de 10.138 dies de serveis prestats al 30.11.2002 (fet no discutit).

  2. - L'actor en virtut i dins dels terminis marcats per l'acord de la mesa sectorial de negociació de Sanitat de 28 d'octubre de 2002, firmat per les administracions i les organitzacions sindicals, que va ser aprovat per acord del govern de 12.11.2002, va sol.licitar l'acces als nivells de carrera professional I i II (fet no controvertit).

  3. - Per resolució de 25.04.03 del director gerent de l'Institut Català de la Salut se li reconeix el nivell I d'acord a la valoració realitzada per la Comissió d'avaluació. (foli 171).

  4. - Per resolució de 16.07.2003 del cap de l'àrea de Gestió de Personal, se li va denegar el nivell II, d'acord amb els criteris que va fixar la Comissió d'Avaluació, i en concret, per no haver tingut un desenvolupament professional satisfactori d'acord amb l'apartat 4.1.9 de l'acord de la mesa sectorial de ne gociació de Sanitat. (foli 173).

  5. - Amb data 12 de novembre de 2002 el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar conforme a l'article 35 de la Llei 9/87 de 12 de juny d'òrgans de representació, determinació de les condicions del treball i participació del personal al servei de les administracions públiques, l'acord de la Mesa Sectorial de Sanitat subscrit el 29.10.02 per l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals representatives en matèries de condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de la Seguretat Social. El punt 4 estableix el nou model retribuiu. L'apartat 1 regula el sistema de carrera professional. L'apartat 2 regula els cinc nivells que componen el sistema de carrera professional així com els criteris d'avaluació per al canvi de nivell. Per accedir al nivell II, que és el que reclama l'actor, s'exigeix com a requisit temporal el de tenir una antiguitat superior als onze anys, i un número determinat de crèdits que es calculen en relació als mèrits que el candidat hagi acreditat en relació amb l'activitat assistencial o altres, formació, investigació, docència, i el compromís amb l'organització, i segons un específic barem de puntuació. L'apartat 4, recull la composició de la comissions d'avaluació, que per al cas concret que se'ns planteja, estaria formada per sis persones per una part, i per l'altra de dues persones per valorar el personal de cada àmbit, que en aquest cas pot recaure en el gerent de l'àmbit , o en la persona que delegui, o en el director del SAP o la persona en qui delegui. L'apartat 9, estableix un període transitori d'aplicació que acaba l'any 2006, i en el qual es recull que els professionals que compleixin els requisits temporals exigits, podran accedir al nivell II de forma directa, per la qual cosa no se'ls exigirà l'acreditació de mèrits exposada, excepte en aquells casos en els quals es demostri de manera objectiva que el professional no ha tingut un desenvolupament satisfactori.

  6. -...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR