In memoriam. En record de Rosa Colomer i Artigas

Páginas1-1

Page 1

La Rosa Colomer i Artigas ens va deixar deinitivament el dimarts dia 22 del proppassat mes d’octubre.

Persona rigorosa i eicient, s’incorporà al Consell de Direcció (posteriorment denominat Consell de Redacció) l’any 2009, amb motiu de la remodelació i renovació dels òrgans de la Revista, fet que tingué lloc bo i aproitant la celebració del 25è aniversari de la publicació.

Durant aquests gairebé cinc anys que ha col?laborat entre nosaltres, la Rosa Colomer ens ha esperonat amb la seva empremta: il?lusionada amb el projecte de la Revista, va llaurar-hi la llavor de l’entusiasme, que mai no li mancava i que contagiava, i s’hi va comprometre amb apassionament. Les seves observacions sempre resultaven oportunes.

La Rosa Colomer era llicenciada en Filologia Catalana i màster en Lingüística Aplicada per la Universitat de Barcelona. Fou directora del Termcat durant 10 anys (2002-2012), Centre de Terminologia que dinamitzà a través de nombroses iniciatives (planificació estratègica, introducció de processos avaluadors, col?lecció de volums dedicats a la terminologia...) que l’han consolidat com un referent terminològic internacional. La presència del Termcat en xarxes i projectes terminològics internacionals li permeteren ocupar la presidència i posteriorment la secretaria de l’Associació Europea de Terminologia.

Del seu saber, de les observacions sempre oportunes que feia i de la seva pruïja de fer bé les coses, se n’ha beneiciat la nostra publicació. Cordial i generosa, hem tingut el privilegi de tenir-la entre nosaltres.

Els membres del Consell de Redacció, la secretària i el director de la Revista de Llengua i Dret, trasbalsats per la seva mort tan prematura, volem expressar la nostra tristesa, a la vegada que volem manifestar-li públicament la nostra gratitud per les moltes coses que ens ha transmès.

El seu record ens és ara un estímul.

Descansi en pau.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR