Recepta núm. 11. Llenties estofades

AutorMercè Vilagrasa Boldú Advocada
Páginas23-23

Page 23

Ingredients:

· Llenties, un got dels de vi per a cadascú

· Sal i oli

· Ceba

· Botifarra negra, costella de porc, llonganissa, pitillo... (amb un o dos ingredients n’hi ha prou, no cal posar-los tots)

· Llorer

· No oblideu posar la fulla de fonoll a efectes de flatulència.

Elaboració:

Posar una mica d’oli a la cassola, cassola una mica fonda (olla) i es passa per l’oli calent el recapte (per exemple la botifarra negra i la costella), es deixa fer rosset i tot seguit ja s’hi posen les llenties, es remena tot i a continuació s’hi tira l’aigua o el "caldo". S’hi posa el fonoll, una ceba tendra, sencera, i uns grans d’alls també sencers i es deixa que bulli tot 30 minuts. Ja es pot servir.

Les deixarem bullir 30 minuts si hi posem les llenties seques, si són en conserva cal veure quin és el vostre gust, amb 7-8 minuts poden estar a punt de menjar. A l’hora de menjar hi ha una gran diferència, resulta molt més ben condimentat si les llenties són seques. En aquest cas les heu de posar en remull (aigua i sal) la nit abans.

Si voleu aprofitar el temps que heu estat a la cuina preparant les llenties només cal que feu que sobrin llen-ties, sense recapte. Al dia següent tornareu a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR