ORDRE TRI/423/2005, de 28 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a l'establiment de mesures per al foment de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'àmbit de les relacions laborals a Catalunya, i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per al 2005 (ZXX).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRI/423/2005, de 28 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a l'establiment de mesures per al foment de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'àmbit de les relacions laborals a Catalunya, i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per al 2005 (ZXX).

Atès que el Pla de Govern de la Generalitat 2004/2007 preveu actuacions polítiques dirigides a garantir la igualtat d'oportunitats i drets de les dones i els homes, entenent que des del Govern s'ha de liderar el procés que garanteixi aquesta igualtat, i que aquest lideratge comporta que el Departament de Treball i Indústria posi en marxa accions en l'àmbit de les relacions laborals;

Atès que el Pla d'acció i desenvolupament de polítiques de dones a Catalunya 2004-2007 incorpora actuacions del Departament de Treball i Indústria per a garantir les condicions d'igualtat d'oportunitats i de qualitat en l'accés i la permanència de les dones al mercat de treball, com també actuacions dirigides al foment de la reorganització de la vida personal i laboral;

Atès que en el context d'aquests objectius, es vol establir una línia d'ajuts a les empreses per al foment de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'àmbit de les relacions laborals a Catalunya;

Atès el que disposen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el Capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres, i la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005 (ambdues en el DOGC núm. 4292, de 31.12.2004);

Atès que s'ha donat audiència als agents socials representats en el si del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya;

Atès l'Acord de Govern de despesa plurianual de data 25 d'octubre de 2005;

Vistos els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball i Indústria, a proposta de la Direcció General de Relacions Laborals i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte l'establiment de les bases reguladores de les subvencions destinades a l'establiment de mesures per al foment de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'àmbit de les relacions laborals a Catalunya, i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2005 (ZXX).

Article 2

Convocatòries

2.1 Anualment, i en funció de les disponibilitats pressupostàries, el conseller/a de Treball i Indústria dicta resolució de convocatòria, que es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions regulades en aquesta Ordre, la qual conté les determinacions establertes en la normativa d'aplicació.

2.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat a l'exercici i a mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no hagin arribat a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenen una posició immediatament posterior a la dels sol·licitants a qui s'ha atorgat una subvenció segons l'ordre de preferència establert, o en el cas que tots els projectes hagin obtingut subvenció, es podran assignar en els mateixos termes als projectes subvencionats en quantia inferior a la sol·licitada, sempre que les despeses objecte de subvenció siguin imputables dins de l'any natural corresponent a l'exercici pressupostari respecte al qual s'atorga la subvenció.

Article 3

Convocatòria per a l'any 2005: terminis, sol·licituds i documentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions començarà el dia següent a la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finirà el dia 20 de desembre de 2005.

3.2 Les sol·licituds es presentaran d'acord amb el que estableixen els articles 7 i següents i aniran acompanyades de la documentació establerta en aquesta Ordre.

3.3 La tramitació de les sol·licituds i de la documentació que es presenti s'efectuarà d'acord amb el que disposen els articles 15 i següents d'aquesta Ordre.

3.4 Les bases reguladores d'aquesta convocatòria són les que estableix aquesta Ordre.

Article 4

Finançament, aplicació pressupostària i import màxim destinat

4.1 De conformitat amb l'Acord de Govern adoptat en la sessió de 25 d'octubre de 2005, l'import màxim estimat destinat a l'atorgament de les subvencions regulades en aquesta Ordre serà de 920.000 euros, que es distribuirà de la forma següent:

20.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària TI03D/47040060 (codi reserva 15101) del Pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2005.

900.000 euros amb càrrec al pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006.

4.2 Mitjançant resolució del conseller de Treball i Indústria, que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, es determinarà la partida pressupostària dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006, a càrrec de la qual s'imputarà l'import màxim esmentat en l'apartat anterior.

4.3 L'atorgament d'aquestes subvencions estarà condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient per a aquesta finalitat.

Article 5

Objecte de la subvenció i tipus d'ajuts

5.1 Les subvencions que s'estableixen en aquesta Ordre tenen per finalitat donar suport a les empreses i entitats que, en l'àmbit de les relacions laborals, adoptin mesures per fomentar la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, així com millorar els resultats respecte de la paritat en tots els estaments jeràrquics de la seva organització.

5.2 Els tipus d'ajuts que s'estableixen en aquesta Ordre han d'ajustar-se a algun dels programes següents:

Programa 1. Promoció de l'elaboració del Pla d'igualtat a l'empresa.

Programa 2. Promoció de la incorporació de la figura d'agent per la igualtat dins de l'empresa.

5.3 En ambdós casos, els projectes que es presentin hauran d'impulsar accions i plans que s'hauran de realitzar en relació amb els eixos de treball següents:

  1. garantia del compromís de la Direcció en relació amb la realització del Projecte i amb el foment d'accions de sensibilització a tots els nivells de l'organització empresarial;

  2. participació i implicació de la representació unitària i/o sindical de les persones treballadores en el Projecte;

  3. comunicació i llenguatge no sexista.

    A més, haurà de contenir accions referents, com a mínim, a 3 dels eixos següents:

  4. igualtat d'oportunitats en l'accés a l'organització;

  5. promoció de dones a càrrecs de responsabilitat i de direcció;

  6. redistribució del temps per millorar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral;

  7. introducció a la perspectiva de gènere en la prevenció de riscos laborals;

  8. igualtat en matèria retributiva i condicions de treball;

  9. accions per a col·lectius de dones que pateixen també discriminació per raó d'alguna altra circumstància;

  10. promoció de pactes i acords que incloguin la perspectiva de gènere.

Article 6

Entitats sol·licitants: definició i requisits

6.1 Podran sol·licitar la concessió de les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats que s'assenyalen a continuació, sempre que desenvolupin la seva activitat en centres de treball ubicats a Catalunya i que reuneixin la resta de requisits que s'hi estableixen:

  1. empreses privades i altres persones i entitats que reuneixin la condició d'empresari, d'acord amb el que disposa l'article 1.2 del Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors;

  2. empreses públiques i entitats autònomes públiques respecte del seu personal laboral.

    Dins d'una mateixa convocatòria, les empreses podran optar per sol·licitar subvenció per a una de les dues mesures tipificades a l'article 5; en cap cas, per les dues de forma simultània.

    6.2 Per a l'obtenció d'aquestes subvencions, les entitats sol·licitants hauran de complir els requisits següents:

  3. En cas que l'entitat tingui 50 o més persones en plantilla, donar compliment del que estableix l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social de persones discapacitades, i si escau, el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril.

  4. Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  5. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.

  6. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  7. No haver estat sancionades, per resolució ferma durant els últims 3 anys, per la comissió d'una infracció greu en matèria d'integració laboral de persones discapacitades o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de prevenció de riscos laborals, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

  8. Disposar dels mitjans humans i materials necessaris i tenir assignats els recursos econòmics necessaris per a la realització de l'activitat de prevenció de riscos laborals a l'empresa, d'acord amb el que disposa la Llei 31/1995, de 8 de novembre, sobre prevenció de riscos laborals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR