DECRET 245/2008, de 9 de desembre, pel qual es regula el Sistema d'informació geogràfica de parcel·les agrícoles.

Fecha de Entrada en Vigor13 de Diciembre de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyDecret

DECRET

245/2008, de 9 de desembre, pel qual es regula el Sistema d'informació geogràfica de parcel·les agrícoles.

El Reglament (CE) núm. 1593/2000 del Consell, de 17 de juliol, que modifica el Reglament (CEE) núm. 3508/1992 del Consell, de 27 de novembre, pel qual s'estableix un sistema integrat de gestió i control de determinats règims d'ajuts comunitaris (SIGC), obliga a crear un sistema gràfic digital d'identificació de parcel·les agrícoles, fent servir tècniques informàtiques d'informació geogràfica.

Per això, des de l'1 de gener de 2005 cada Estat membre ha de disposar d'una base de dades gràfica de totes les parcel·les de conreu digitalitzades, amb una previsió equivalent, almenys, a una cartografia 1:10.000. En aquest sentit aquest Decret preveu una cartografia oficial d'1:5.000.

El Reglament (CE) núm. 1782/2003 del Consell, de 29 de setembre, pel qual s'estableixen disposicions comunes aplicables als règims d'ajut directe en el marc de la política agrícola comuna i s'instauren determinats règims d'ajut a les persones agricultores, i pel qual es modifiquen diversos reglaments, deroga el Reglament (CEE) núm. 3508/1992, però conté al seu article 20 les mateixes obligacions en relació amb el sistema d'identificació de les parcel·les agrícoles. Les disposicions d'aplicació del Reglament esmentat, pel que fa al sistema integrat de gestió i control, s'estableixen al Reglament (CE) núm. 796/2004 de la Comissió, de 21 d'abril.

L'article 23.3 del Reglament (CE) núm. 1782/2003 disposa que cada Estat membre designarà una autoritat encarregada de la coordinació dels controls establerts en l'àmbit del sistema integrat de gestió i control. L'autoritat competent en l'àmbit estatal per dur a terme aquesta coordinació és el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), d'acord amb el que disposa l'article 3.6 del Reial decret 1441/2001, de 21 de desembre, pel qual s'aprova l'Estatut del Fons Espanyol de Garantia Agrària.

Pel que fa a les parcel·les destinades a la producció oleícola, el Reglament (CE) núm. 2366/1998 de la Comissió, de 30 d'octubre, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del règim d'ajut a la producció de l'oli d'oliva, va desenvolupar les característiques del Sistema d'informació geogràfica oleícola que preveu l'article 2.1 del Reglament (CE) núm. 1638/1998 del Consell, de 20 de juliol. L'annex XXIV del Reglament (CE) núm. 2182/2005, de 22 de desembre, que modifica el Reglament (CE) núm. 1973/2004, pel qual s'estableixen les disposicions aplicables del Reglament (CE) núm. 1782/2003, respecte dels règims d'ajuts previstos als títols IV i IV bis d'aquest Reglament i a la utilització de les terres de retirada de la producció, amb l'objectiu de l'obtenció de matèries primeres, determina el mètode comú de càlcul de la superfície oleícola en hectàrees-SIG-oleícola.

D'altra banda, el Reial decret 2128/2004, de 29 d'octubre, pel qual es regula el sistema d'informació geogràfica de les parcel·les agrícoles, té com a objecte principal establir els criteris bàsics que han de garantir el funcionament correcte del sistema d'informació geogràfica de parcel·les agrícoles, com a eina d'utilització obligatòria en la gestió dels ajuts comunitaris, i és la base identificativa de qualsevol tipus d'ajut relacionat amb la superfície. D'acord amb l'article 3 d'aquest Reial decret, el sistema d'informació geogràfica de parcel·les agrícoles és un registre públic de caràcter administratiu que depèn del Fons Espanyol de Garantia Agrària i de les comunitats autònomes.

Aquest Sistema, generat a partir de la informació cadastral rústica disponible, incorpora elements necessaris per facilitar la gestió i el control dels ajuts comunitaris, i per tant cal que Catalunya disposi d'aquest instrument d'informació gràfica i d'informació integrada en un sistema d'informació geogràfica dins del seu àmbit territorial, que permeti una utilització eficient dels recursos públics i la millora del servei a les persones agricultores. La implementació d'aquest Decret comporta la necessària col·laboració i coordinació amb el cadastre immobiliari que a Catalunya, en aquest sentit, ha manifestat el seu acord amb aquesta disposició.

Per tot això, d'acord amb els articles 116.1.a) i g) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i de les competències que atribueix al Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural l'article 3.11.a) i d) del Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

A proposta del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

1.1 L'objecte d'aquest Decret és la regulació del Registre del Sistema d'informació geogràfica de parcel·les agrícoles de Catalunya (en endavant SIGPAC).

1.2 El SIGPAC...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR