ORDRE AAM/139/2011, de 21 de juny, per la qual es regula el control de la producció vitícola mitjançant la targeta vitícola, a partir de la campanya 2011-2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/139/2011, de 21 de juny, per la qual es regula el control de la producció vitícola mitjançant la targeta vitícola, a partir de la campanya 2011-2012.

L'OCM vitivinícola vigent la regula el Reglament (CE) 555/2008, de la Comissió, de 27 de juny de 2008, pel qual s'estableixen les normes de desplegament del Reglament (CE) 479/2008, del Consell, pel qual s'estableix l'organització comuna del mercat vitivinícola, en allò relatiu als programes de recolzament, el comerç a tercers països, el potencial de producció i els controls en el sector vitivinícola i el Reglament (CE) 491/2009 del Consell, de 25 de maig de 2009, que modifica el Reglament (CE) 1234/2007, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s'estableixen disposicions específiques per determinats productes agrícoles (Reglament únic per a les OCM) i el Reial decret 1244/2008, de 18 de juliol, pel qual es regula el potencial de producció vitícola.

El Reglament 436/2009, de la Comissió, de 26 de maig de 2009, estableix les disposicions d'aplicació del Reglament (CE) 479/2008, del Consell, respecte al registre vitícola, a les declaracions obligatòries i a la recopilació d'informació per al seguiment del mercat, als documents d'acompanyament al transport de productes i als registres del sector vitivinícola, i en concret el títol II estableix les declaracions obligatòries i la recollida d'informació pel seguiment del mercat vitivinícola. Preveu en el seu article 13 poder dispensar de la presentació de la declaració de collita als viticultors, si ja es disposa d'aquesta informació.

La Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola, té com a objecte l'ordenament del sector de la vinya i el vi a Catalunya en el marc de la normativa comunitària i de la resta de normes que siguin aplicables.

Atesa la complexitat del territori de Catalunya en què poden conviure diferents denominacions d'origen protegides que se sobreposen geogràficament, una de les finalitats de la targeta vitícola és garantir la traçabilitat i la millora del control de les entregues de raïm als cellers, de manera que permet realitzar el control de l'origen del raïm fins a l'embotellament, per així assegurar la qualitat de la producció de les vinyes de Catalunya, i el destí a cellers i plantes embotelladores.

En l'àmbit de Catalunya, el Decret 260/1998, de 6 d'octubre, determina els documents que han d'acompanyar el transport de productes vitivinícoles i estableix la normativa aplicable al transport, als registres i a les declaracions de determinades pràctiques del sector.

En aquest sentit es va crear el Registre vitivinícola de Catalunya per mitjà del Decret 264/2003, de 21 d'octubre, amb la finalitat de controlar el potencial de producció vitivinícola de Catalunya, a més de disposar, de forma permanent i actualitzada, de tota la informació necessària per a la simplificació de les gestions i les consultes que han de realitzar els viticultors i els operadors del sector vitivinícola amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i els consells reguladors, a més de servir d'informació general a efectes estadístics.

El Decret 474/2004, de 28 de desembre, pel qual es desplega la Llei 15/2002, de 27 de juny, d'ordenació vitivinícola, preveu dins de l'àmbit de les denominacions d'origen protegides l'establiment de la traçabilitat i el control mitjançant un document o targeta que acrediti la procedència del raïm.

L'Ordre ARP/172/2004, de 20 de maig, per la qual es regulen les actuacions dels consells reguladors de les denominacions d'origen protegides vitivinícoles envers el Registre vitivinícola de Catalunya i s'estableixen els criteris d'adequació de les discrepàncies de superfícies de les parcel·les inscrites al Registre, preveu al seu article 3 les actuacions dels consells reguladors.

Així mateix, l'Ordre ARP358/2005, d'1 d'agost, per la qual es modifica l'Ordre ARP/417/2004, d'11 de novembre, que regula la presentació de les declaracions de collita, de producció, d'existències, i d'origen i destinació de la producció de raïm en compliment del Reial decret 373/2003, de 28 de març, de mesures urgents en el sector vitícola...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR