DECRET 79/2013, de 29 de gener, de modificació del Decret 326/2011, de 26 d'abril, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat, va establir les competències del Departament de Governació i Relacions Institucionals. El Decret 21/2011, de 4 de gener, va establir l’estructura bàsica del Departament, sense regular, excepte en determinats casos, l’estructura orgànica inferior a direcció general.

El Decret 326/2011, de 26 d’abril, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, determina l’estructura i funcions de les diferents unitats del Departament. Tot i així, des que va entrar en vigor aquest Decret, s’ha posat de manifest la necessitat de modificar l’estructura per fer-la més adequada a un desenvolupament més eficient de les competències del Departament.

De conformitat amb l’article 23 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern; la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l’article 1.1 del Decret 326/2011, de 26 d’abril, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, que queda redactat de la manera següent:

1.1 El Departament de Governació i Relacions Institucionals, sota la direcció del/de la vicepresident/a del Govern, s’estructura en els òrgans següents:

a) La Secretaria General.

”b) La Secretaria d’Administració i Funció Pública.

”c) La Secretaria de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals.

”d) La Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament.

”e) La Direcció General d’Afers Religiosos.

”El Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica resta adscrit al Departament de Governació i Relacions Institucionals.”

Article 2

Es modifica l’article 22.2 del Decret 326/2011, de 26 d’abril, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, que queda redactat de la manera següent:

22.2 De la Secretaria d’Administració i Funció Pública en depenen:

a) La Direcció General de Funció Pública.

”b) L’Àrea d’Organització de l’Administració i del Sector Públic.

”c) L’Àrea d’Anàlisi, Planificació i Avaluació dels Recursos Humans.

”d) L’Àrea de Recursos Econòmics i Eficiència del Sector Públic.

”e) L’Àrea de Processos.

”f) L’Àrea de Planificació i Avaluació.

”g) L’Àrea d’Administració Electrònica.

”h) L’Àrea de Suport als Departaments.”

Article 3

Es modifica el Capítol V del Decret, que queda redactat de la manera següent:

Capítol V

La Secretaria de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals.

”Article 42

”Funcions i estructura de la Secretaria de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals

”42.1 La Secretaria de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, amb rang orgànic de secretaria general en els termes que preveu l’article 11.2 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, té les funcions següents:

”a) Representar el Departament en matèria d’administracions locals.

”b) Planificar, dirigir i executar les polítiques en matèria d’administracions locals.

”c) Tramitar, elaborar i fer l’estudi de les disposicions i els actes que afectin l’àmbit de la Secretaria.

”d) laborar la proposta de pressupost de les unitats que depenen de la Secretaria i controlar-ne la gestió.

”e) Dirigir, impulsar i coordinar les relacions entre l’Administració de la Generalitat i les administracions locals de Catalunya, així com coordinar els plans i programes conjunts, sense perjudici de les competències d’altres departament de l’Administració de la Generalitat.

”f) Elaborar i coordinar entre els diferents departaments de l’Administració de la Generalitat i les diferents administracions locals de Catalunya, el Pla d’inversions locals de Catalunya, en el context de la programació general de les inversions de la Generalitat.

”g) Impulsar les iniciatives de l’Administració de la Generalitat que afecten les administracions locals.

”h) Coordinar i gestionar la informació econòmica i financera de les administracions locals, sens perjudici de les competències que corresponen al departament competent en matèria d’economia i finances pel que fa a la supervisió financera dels ens locals.

”i) Adoptar mesures per a l’elaboració, el desplegament i l’adequació de la normativa relativa a les administracions locals.

”j) Impulsar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR