DECRET 22/2010, de 23 de febrer, pel qual es modifica el Decret 55/2007, de 13 de març, de reestructuració de la Secretaria General del Departament de Governació i Administracions Públiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

22/2010, de 23 de febrer, pel qual es modifica el Decret 55/2007, de 13 de març, de reestructuració de la Secretaria General del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Mitjançant el Decret 55/2007, de 15 de març, de reestructuració parcial del Departament de Governació i Administracions Públiques, es va dotar d'una nova estructura la Secretaria General del Departament.

L'estructura de la Direcció General d'Administració Local com a òrgan de la Secretaria General del Departament va restar inalterada. No obstant això, la integració dels ens locals en el sistema institucional de la Generalitat que estableix l'article 2.3 de l'Estatut d'Autonomia, el desenvolupament estatutari, i les noves competències assumides en relació amb els ens locals de Catalunya per part del departament competent en matèria de cooperació i assistència als municipis fan necessària una modificació parcial de la Direcció General d'Administració Local, pel que fa a la Subdirecció General d'Assistència Jurídica i Règim Local, als efectes de millorar el desenvolupament de les seves funcions jurídiques i simplificar l'estructura administrativa, al voltant de dos eixos: l'assistència jurídica i les relacions amb els ens locals.

Igualment, el Decret dóna carta de naturalesa al Programa Oficina del Mapa Municipal de Catalunya que, amb caràcter transitori, té per objecte col·laborar en l'elaboració del mapa municipal de Catalunya, d'acord amb l'article 28 del Text refós de la llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

Finalment, es preveu l'entrada en vigor l'endemà de la seva publicació, amb la finalitat d'afavorir la immediata implementació de les millores que, amb aquesta reestructuració, es volen aconseguir.

En conseqüència, a proposta del conseller de Governació i Administracions Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 9, 10 i 11 del Decret 55/2007, que passen a tenir la següent redacció:

Article 9

9.1 Corresponen a la Subdirecció General d'Assistència Jurídica i Règim Local les funcions següents:

  1. Prestar l'assessorament oportú per a l'aplicació correcta de la normativa en matèria de règim local.

  2. Impulsar, organitzar i divulgar un fons documental i jurídic en matèria d'administració local.

  3. Assessorar i informar els ens locals en matèria de règim local i d'organització territorial.

  4. Coordinar els serveis territorials d'Administració Local en matèria d'estudi de les ordenances, actes i acords de les corporacions locals de Catalunya, a excepció dels relatius a hisendes locals.

  5. Coordinar les qüestions relatives a demarcacions territorials i emetre'n informe, així com tramitar els expedients corresponents.

  6. Impulsar la coordinació i l'intercanvi d'informació amb els ens locals.

  7. Fer el seguiment de les reunions i dels acords de la Comissió Mixta de Traspàs de Serveis i recursos de les diputacions a la Generalitat o als consells comarcals.

  8. Exercir la Secretaria del Ple i de la Subcomissió de Règim Jurídic i Administratiu de la Comissió de Govern Local de Catalunya, així com de la Comissió de Delimitació Territorial i de la Comissió Mixta de Traspàs.

  9. Coordinar la representació de la Direcció General en els òrgans col·legiats on està representada.

  10. Dirigir, coordinar i supervisar l'actuació dels serveis que estan a càrrec seu.

  11. Qualsevol altra funció que li encomani la persona titular de la Direcció General.

    9.2 La Subdirecció General d'Assistència Jurídica i Règim Local s'estructura en els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR