DECRET 194/2001, de 10 de juliol, de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

194/2001, de 10 de juliol, de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat.

El Decret 280/1986, de 9 de setembre, de creació de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat, les crea i regula. Des de l’entrada en vigor de l’esmentat Decret diverses normes han canviat l’àmbit funcional de les delegacions territorials del Govern, la seva adscripció, la seva estructura i, fins i tot, el seu nombre.

A la vista de l’experiència assolida des de l’entrada en vigor de l’esmentat Decret 280/1986, es considera necessari revisar el paper de les delegacions territorials del Govern, en el sentit de potenciar les persones titulars de les delegacions territorials del Govern com a agents principals de l’execució de l’acció de govern en el territori. Això condueix a ampliar les funcions d’aquestes mitjançant l’atribució de noves funcions i a modificar l’estructura orgànica de les delegacions territorials.

L’exercici de les funcions de les persones titulars de les delegacions territorials del Govern es veurà afavorit mitjançant la creació del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat, que es configura com un òrgan col·legiat participatiu i de suport dins l’àmbit de les delegacions territorials del Govern.

Aquest Decret s’emmarca dins les previsions dels articles 18 i 19 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

De conformitat amb les previsions de la Llei esmentada;

A proposta del conseller en cap de la Generalitat de Catalunya i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Dependència, àmbit territorial i seu de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat

1.1 Les delegacions territorials del Govern de la Generalitat a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre resten adscrites a la Secretaria del Govern del Departament de la Presidència. No obstant això, les persones titulars de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat depenen funcionalment, com a delegats i delegades territorials ordinaris departamentals, dels departaments respecte als quals presten serveis mitjançant les unitats orgàniques adscrites a les delegacions territorials del Govern de la Generalitat corresponents.

1.2 L’àmbit territorial de cadascuna de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat és el que preveuen l’article 1 del Decret 280/1986, de 9 de setembre, de creació de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat, i l’article 1 del Decret 79/2001, de 6 de març, de creació de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

1.3 Les delegacions territorials del Govern de la Generalitat a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre tenen la seu a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa respectivament.

Article 2

Delegats territorials del Govern de la Generalitat

2.1 Al capdavant de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat hi ha una persona delegada amb rang orgànic de director o directora general.

2.2 La persona titular de la delegació territorial del Govern de la Generalitat és nomenada i separada del càrrec per decret del Govern.

Article 3

Funcions

3.1 Corresponen a les persones titulars de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat les funcions de representació, d’informació, de coordinació i règim interior següents:

a) De representació:

Tenir la representació permanent del Govern de la Generalitat a la respectiva circumscripció.

Dirigir, en l’àmbit de la seva competència, les activitats de representació i relacions públiques del Govern de la Generalitat.

Presidir, en nom del Govern de la Generalitat, les recepcions públiques i tots els actes de l’Administració de la Generalitat que se celebrin en la seva circumscripció, excepte quan segons l’ordre de precedències correspongui a una altra autoritat. Queda exclòs d’aquestes funcions de representació, quant a Barcelona capital, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona.

b) D’informació:

Tenir coneixement específic dels principals programes d’actuació i plans d’inversió departamentals a la respectiva circumscripció i dels assumptes tramitats pels òrgans territorials dels departaments que consideri adients i emetre informe sobre aquests assumptes tramitats abans no siguin resolts.

Rebre informació sobre els projectes de disposicions de caràcter general que regulin l’estructura territorial de l’Administració de la Generalitat del seu àmbit territorial.

Informar preceptivament, i amb caràcter previ, del corresponent nomenament de les persones titulars de les delegacions territorials departamentals, sens perjudici del que preveu l’article 96 del Decret 123/1997, de 13 de maig, i en els mateixos termes.

Requerir informació sobre l’organització, el funcionament, les activitats o les previsions dels òrgans territorials dels departaments i de les unitats territorials de les entitats dependents o vinculades a l’Administració de la Generalitat del seu àmbit territorial.

Traslladar a les delegacions territorials o als òrgans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR