DECRET 222/2000, de 26 de juny, de reestructuració de la Direcció General d'Administració Local.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

222/2000, de 26 de juny, de reestructuració de la Direcció General d’Administració Local.

La Direcció General d’Administració Local es va estructurar l’any 1989, mitjançant el Decret 49/1989, de 13 de març, modificat pel Decret 228/1991.

El temps transcorregut des d’aleshores i l’adscripció d’aquesta Direcció General al Departament de Governació i Relacions Institucionals fan necessari modificar l’actual estructura per tal de poder prestar un millor servei als ens locals adequat a les noves circumstàncies i necessitats.

Amb la nova estructura, la Direcció General es configura en dues àrees: la Subdirecció General de Cooperació Local i la Subdirecció General d’Assistència Jurídica i Règim Local.

La Subdirecció General de Cooperació Local abasta els instruments de cooperació econòmica adreçats als ens locals, així com la coordinació de les relacions de la Direcció General amb aquests a través de l’exercici de les relacions de la Secretaria de les comissions de govern local de Catalunya, de cooperació local i Comissió mixta de traspàs de serveis i recursos de les diputacions provincials a la Generalitat o als consells comarcals.

La Subdirecció General d’Assistència Jurídica i Règim Local aplega les competències relatives a l’assistència jurídica i economicofinancera. S’adscriu també a aquesta Subdirecció General la Secretaria de la Comissió de delimitació territorial, així com les competències de la Direcció General relacionades amb la població municipal.

Per últim, es crea un Servei de Coordinació Administrativa al qual se li assigna la coordinació de les actuacions de les diferents unitats, així com totes les funcions de règim intern de la Direcció.

Cal destacar que la nova estructura de la Direcció General d’Administració Local respon als criteris de racionalització i modernització de l’Administració, amb la creació d’una estructura àgil i adaptable a les noves situacions i demanda del món local, cada dia més canviants. Aquests criteris es tradueixen en la supressió de seccions i negociats amb la finalitat de poder donar resposta amb una més gran eficàcia i professionalitat.

Per tot l’expressat, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, a proposta del conseller de Governació i Relacions Institucionals, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Direcció General d’Administració Local

La Direcció General d’Administració Local del Departament de Governació i Relacions Institucionals s’estructura en els òrgans següents:

a) La Subdirecció General de Cooperació Local.

b) La Subdirecció General d’Assistència Jurídica i Règim Local.

c) El Servei de Coordinació Administrativa.

Article 2

Subdirecció General de Cooperació Local

2.1 A la Subdirecció General de Cooperació Local li corresponen les funcions següents:

a) Impulsar i proposar programes de cooperació local.

b) Exercir de Secretaria de la Comissió de govern local i de la Comissió mixta de traspàs de serveis i recursos de les diputacions provincials a la Generalitat o als consells comarcals, i de la Secretaria de la Comissió de cooperació local.

c) Coordinar els plans i programes d’inversions locals.

d) Dirigir i coordinar els serveis que se li adscriuen.

e) Qualsevol altra que li encomani el director general.

2.2 La Subdirecció General de Cooperació Local s’estructura en els serveis següents:

a) Servei de Relacions Interadministratives.

b) Servei de Gestió dels Fons de Cooperació i Estructurals.

c) Servei de Cooperació Econòmica Local.

Article 3

Servei de Relacions Interadministratives

3.1 Corresponen al Servei de Relacions Interadministratives les funcions següents:

a) Donar suport operatiu a la Comissió de govern local i a la comissió mixta de traspàs de serveis i recursos de les diputacions provincials a la Generalitat o als consells comarcals.

b) Fer el seguiment de les competències adscrites o delegades de l’Administració de la Generalitat als ens...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR