ORDRE TRI/283/2005, de 21 de juny, per la qual es modifica l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores que han de regir les subvencions destinades a la realització de les accions complementàries i d'acompanyament a la formació que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, i s'obre la...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE TRI/283/2005, de 21 de juny, per la qual es modifica l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores que han de regir les subvencions destinades a la realització de les accions complementàries i d'acompanyament a la formació que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 per a la concessió d'aquestes subvencions (codi de convocatòria 13102).

La formació professional contínua és un instrument essencial per garantir la formació al llarg de la vida, l'adaptació dels treballadors i de les empreses a la nova societat basada en el coneixement i el manteniment de la capacitació professional dels treballadors en supòsits de canvis i mutacions dels processos productius en el marc de l'Estratègia Europea d'Ocupació. A més de proporcionar als treballadors ocupats la qualificació que puguin necessitar al llarg de la seva vida laboral, la formació contínua constitueix un valor estratègic prioritari en els processos de canvi tecnològic, econòmic i social i és per això un instrument essencial per a l'estabilitat en l'ocupació i la cohesió social.

Entre les iniciatives de formació contínua que preveu el Reial decret 1046/2003, d'1 d'agost, que regula el subsistema de formació contínua, figuren les accions complementàries i d'acompanyament a la formació, que tenen per objecte la investigació i prospecció del mercat de treball per a anticipar-se als canvis en els sistemes productius, l'anàlisi de la repercussió de la formació contínua en la competitivitat de les empreses i en la qualificació dels treballadors, l'elaboració de productes i eines innovadores relacionats amb la formació contínua i, en definitiva, la determinació de les necessitats de formació per a coadjuvar al progrés econòmic dels sectors productius en el conjunt de l'economia.

Per a l'establiment del règim jurídic d'aplicació a la línia de subvencions destinades al finançament d'aquestes iniciatives de formació contínua, l'any 2004 es va publicar al DOGC núm. 4259, pàg. 22679, de 12.11.2004, l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores rectores de les subvencions destinades a la realització de les accions complementàries i d'acompanyament a la formació que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

Amb posterioritat a la seva publicació, s'ha constatat que determinats aspectes de l'esmentada Ordre no donen resposta suficient a les necessitats de gestió i d'execució posades en relleu en la gestió duta a terme pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya al llarg de l'últim any, de forma que s'ha cregut necessari dictar aquesta Ordre per tal de modificar alguns articles de l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre, a fi i efecte de millorar i adequar-ne les previsions.

Així mateix, i per al desplegament de les determinacions que estableix l'Ordre esmentada, mitjançant aquesta Ordre es procedeix a l'obertura de la convocatòria per a l'any 2005 per a la concessió de les subvencions públiques destinades a la realització d'accions complementàries i d'acompanyament a la formació, concretament destinades al finançament d'accions d'estudi i investigació que s'adeqüin a qualsevol de les modalitats previstes en aquesta convocatòria.

Aquestes accions són objecte de cofinançament pel Fons Social Europeu, d'acord amb les decisions de la Comissió Europea, per les quals s'aproven els programes operatius d'iniciativa empresarial i formació contínua, corresponents als marcs comunitaris de suport d'Espanya per a les regions d'objectiu 3 durant el període 2000-2006.

Atesos el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist que s'ha donat audiència als agents socials representats en el si del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i del Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya, i un cop informat el Consell Català de Formació Professional;

Atès l'Acord del Consell General del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, amb els informes previs emesos per l'Assessoria Jurídica del Departament de Treball i Indústria, a proposta del director del Servei d'Ocupació de Catalunya, i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte modificar els articles 7 i 13 de l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores que han de regir les subvencions destinades a la realització d'accions complementàries i d'acompanyament a la formació que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, i obrir la convocatòria per a l'any 2005 per a la concessió de les subvencions destinades a la realització de les accions d'estudi i investigació, regulades mitjançant l'article 3.a) de l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre.

Capítol 2

Modificació de l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre

Article 2

Modificació de l'apartat primer de l'article 7 de l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre

L'apartat primer de l'article 7 de l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre, queda redactat en els termes següents:

Podran ser beneficiàries de les subvencions regulades en aquesta Ordre les empreses, les entitats i les organitzacions que es trobin inscrites a la Seguretat Social, que incloguin entre les seves finalitats el desenvolupament d'activitats tipificades com a accions finançables o relacionades amb la formació contínua, tinguin experiència acreditada en l'exercici d'estudis, investigacions o projectes de naturalesa similar als inclosos a l'article 3 d'aquesta Ordre, i compleixin els altres requisits que s'estableixin en aquesta Ordre i en les corresponents convocatòries.

No podran ser beneficiàries d'aquestes subvencions les administracions públiques.

Article 3

Modificació de l'apartat tercer de l'article 13 de l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre

L'apartat tercer de l'article 13 de l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre, queda redactat en els termes següents:

"13.3 Els acords definitius seran elevats pel Comitè Executiu del Consorci al director del Servei d'Ocupació de Catalunya, que emetrà resolució motivada en el termini màxim de 6 mesos a comptar des de la data de la publicació de la corresponent convocatòria. Si transcorregut aquest termini no s'ha dictat i notificat resolució expressa, les sol·licituds s'entendran desestimades, d'acord amb el que preveu l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, d'adequació de procediments administratius en relació amb el règim de silenci administratiu i el termini de resolució i notificació (DOGC, núm. 3778, de 10.12.2002)."

Capítol 3

Convocatòria per a l'any 2005: règim jurídic, finalitat i finançament

Article 4

Convocatòria per a l'any 2005

4.1 S'obre la convocatòria per a l'any 2005 per a la presentació de sol·licituds i de la documentació que correspongui per a la concessió de les subvencions destinades a la realització d'accions d'estudi i investigació, regulades en la lletra a) de l'article 3 de l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre.

4.2 El règim jurídic aplicable a aquesta convocatòria és el que estableixen l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores que han de regir les subvencions destinades a la realització de les accions complementàries i d'acompanyament a la formació que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques, modificada per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres, així com la resta de disposicions normatives que en resultin d'aplicació, i, en concret, l'Ordre TAS/2782/2004, de 30 de juliol (BOE núm. 197, de 16.08.2004) i la Resolució, de 17 d'agost de 2004, de la Direcció General del Servei Públic d'Ocupació Estatal (BOE núm. 207, de 27.08.2004).

Article 5

Finalitat i principis que regeixen la concessió de les subvencions

5.1 Els projectes objecte de finançament en aquesta convocatòria tindran com a finalitat el desenvolupament d'accions d'investigació, d'estudis, d'accions pilot de formació i d'eines de caràcter innovador relacionats amb la formació contínua.

5.2 Els projectes finançats per aquesta convocatòria hauran d'estar destinats a la millora i eficàcia de la formació contínua dels treballadors ocupats, no podent dirigir-se especialment a l'àmbit de l'Administració Pública.

5.3 La concessió de les subvencions que regula aquesta convocatòria es realitzarà d'acord amb els principis de concurrència, publicitat i objectivitat.

Article 6

Pressupost i cofinançament del Fons Social Europeu

6.1 Les accions previstes en aquesta convocatòria es finançaran amb càrrec als crèdits pressupostaris 487.02 (codi de reserva 13102) del Pressupost de despeses del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya per a l'exercici 2005, per import de 2.564.723,55 euros.

6.2 D'acord amb els programes operatius d'iniciativa empresarial i formació contínua, cofinançats pel Fons Social Europeu i corresponents als marcs comunitaris de suport per a les regions espanyoles de l'objectiu 3 en el període 2000-2006, podran ser objecte de cofinançament pel Fons Social Europeu les accions complementàries i d'acompanyament a la formació que contribueixin a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR