ORDRE AAM/213/2012, de 10 de juliol, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts destinats al foment d'infraestructures de biodigestió de purins porcins aprovades per l'Ordre AAM/207/2011, de 12 d'agost, i dels ajuts destinats a l'execució de projectes de millora de la gestió mediambiental de les explotacions porcines aprovades per l'Ordre AAM/208/2011, de 22 d'agost, i es convoquen els ajuts corresponents a 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

Actualment hi ha una preocupació social creixent per la conservació i la sostenibilitat del medi ambient que s’ha reflectit tant en la normativa comunitària com en la catalana i, pel que fa al sector ramader en concret, per l’impacte dels subproductes generats en les explotacions porcines, especialment les dejeccions ramaderes, que és un dels factors que limita el creixement d’aquest sector.

El Govern de la Generalitat va aprovar el 7 d’octubre de 2008 el Pla marc de mitigació del canvi climàtic a Catalunya 2008-2012 amb l’objectiu de reduir i evitar l’increment d’emissions difoses a Catalunya. La participació del sector agrari en aquest Pla es tradueix en l’aplicació del Pla de promoció de biodigestió de purins porcins de Catalunya 2008-2012 que, entre altres qüestions, preveu l’establiment d’una línia d’ajuts.

Per aquest motiu, l’Ordre AAM/207/2011, de 12 d’agost, va aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al foment d’infraestructures de biodigestió de purins porcins.

Aquesta línia d’ajuts que es convoca en aquesta Ordre, per assegurar la màxima transparència de les mesures adoptades i un seguiment efectiu, d’acord amb el marc jurídic actual, va ser notificada a la Comissió Europea, la qual va posar de manifest que els ajuts destinats a les explotacions ramaderes s’han d’incardinar en el marc del Reglament (CE) núm. 1998/2006, de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, relatiu a l’aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat a les ajudes de minimis, ja que en aquest cas no es pot entendre que el purí es trobi entre els productes enumerats a l’annex I del tractat CE, i que respecte als ajuts per instal·lacions de tractament individual o centralitzat de purins, la seva incardinació dintre de les directrius comunitàries sobre ajuts estatals en favor del medi ambient (2008/C 82/01) s’efectua dintre de l’apartat 3.1.6 (energies renovables), tal i com consta en el text de la decisió de la Comissió en el règim d’ajuts N 339/2009.

D’altra banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha considerat necessari afavorir el desenvolupament de sistemes de gestió conjunts que ofereixin solucions als problemes actuals de gestió i valorització de purins de les explotacions porcines, així com l’aplicació de mesures de reducció.

Així, l’Ordre AAM/208/2011, de 22 d’agost, va aprovar les bases reguladores del ajuts destinats a l’execució de projectes de millora de la gestió mediambiental de les explotacions porcines, la qual va ser modificada per l’Ordre AAM/278/2011, de 18 d’octubre.

Aquesta línia d’ajuts que també es convoca en aquesta Ordre s’ajusta al que disposen les directrius comunitàries sobre els ajuts estatals al sector agrari i forestal 2007-2013 (2006/C 319/01), publicades en el DOUE C 319, de 27.12.2006, en les quals s’estableixen quantitats absolutes o percentatges màxims permesos d’ajut en els diferents conceptes subvencionables, i han estat declarats compatibles amb el mercat comú per la Comissió europea, que els ha assignat el número N-223/2008.

Valorada la conveniència de continuar donant suport al sector porcí mitjançant ajuts per a la implantació d’infraestructures de la biodigestió de purins i per a l’execució de projectes de millora de la gestió ambiental, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Convocar, per a l’any 2012, els ajuts que s’esmenten a continuació:

Ajuts destinats al foment d’infraestructures de biodigestió de purins porcins, d’acord amb el que estableix l’article 3.

Ajuts destinats a l’execució de projectes de millora de la gestió mediambiental de les explotacions porcines, d’acord amb el que estableix l’article 4.

Article 2

2.1 El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a comptar des de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre en el DOGC.

2.2 Els ajuts d’aquesta Ordre aniran a càrrec de les partides pressupostàries que s’indiquen en els articles 3 i 4 per a la corresponent línia de subvenció.

2.3 L’òrgan instructor dels expedients d’ajuts és el Servei de Producció Agrícola.

2.4 L’òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia. A aquests efectes es nomena una comissió de valoració que serà l’òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d’ajuts, formada pel/per la subdirector/a general de Ramaderia, el/la subdirector/a general d’Agricultura, el/la cap de Servei de Producció Agrícola, el/la subdirector/a de Planificació Rural, i el/la cap del Servei d’Ordenació Ramadera.

2.5 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR