ORDRE ASC/220/2009, de 7 d'abril, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts del Programa per a l'adaptació o l'accessibilitat d'habitatges per a persones amb disminució i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català D'Assistència i Serveis Socials
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/220/2009, de 7 d'abril, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts del Programa per a l'adaptació o l'accessibilitat d'habitatges per a persones amb disminució i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

Atesa la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, així com el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de desembre, general de subvencions, i el seu reglament de desenvolupament, aprovat pel Reial decret 887/2006, que pel seu caràcter bàsic sobre normes reguladores de bases de les subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atesa la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i el Decret 135/1995, de 24 de març, de desplegament de la Llei anteriorment esmentada;

Atesa la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones amb situació de dependència;

Atès el Decret 151/2008, de 29 de juliol, pel qual s'aprova la Cartera de Serveis Socials 2008-2009;

Atesa la Llei 15/2008, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2009, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atès el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, i la resta de reglaments de reestructuració vigents;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

.1 Objecte

S'obre la convocatòria per a l'any 2009 dels ajuts per a l'adaptació o l'accessibilitat d'habitatges per a persones amb disminució i se n'aproven les bases reguladores.

Aquest ajut té per objecte fomentar les inversions per a l'adaptació o l'accessibilitat de l'habitatge de la persona amb discapacitat i mobilitat reduïda, per tal de fer-lo accessible i funcional, i facilitar la seva autonomia personal, mitjançant l'atorgament d'ajuts a fons perdut.

.2 Caràcter de l'ajut i règim jurídic

2.1 Els ajuts del programa estan sotmesos al règim jurídic de subvencions regulat al Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006.

2.2 Els ajuts que es puguin concedir estan subjectes a limitació pressupostària i no generen dret de continuïtat en l'assignació de finançament als beneficiaris per a exercicis successius.

2.3 Aquests ajuts se sotmetran al règim fiscal vigent aplicable a les aportacions dineràries en el moment del seu atorgament.

2.4 En tot allò no previst en aquestes bases ni en les convocatòries corresponents s'aplicarà:

  1. Pel que fa als aspectes específics de gestió dels ajuts i, en tot cas, les obligacions dels beneficiaris i la justificació: el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials.

  2. Pel que fa a la tramitació administrativa general, la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

    .3 Persones destinatàries

    Poden ser beneficiaris les persones amb discapacitat que tinguin reconegut un grau de disminució igual o superior al 33% i que superin el barem de mobilitat reduïda.

    .4 Requisits d'accés

    Els requisits que han de complir els beneficiaris són els següents:

  3. Acreditar la residència legal i el domicili a Catalunya durant cinc anys, dos dels quals han de ser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, llevat de les persones que tenen reconeguda la condició de persones catalanes retornades, a les quals no s'exigeix el període mínim de residència, d'acord amb el que disposa la Llei 25/2002, de 25 de novembre, de mesures de suport al retorn dels catalans emigrats i llurs descendents, i de segona modificació de la Llei 18/1996.

    Als efectes de residència legal a Catalunya, la residència continuada no es considerarà interrompuda per absències inferiors a 90 dies l'any.

  4. Tenir reconegut un grau de disminució igual o superior al 33% i superar el barem de mobilitat reduïda.

    La valoració de la disminució i de la superació del barem de mobilitat reduïda l'efectuen els Serveis de Valoració i Orientació corresponents.

  5. Els ingressos anuals nets de la persona beneficiària corresponents a l'any anterior a la convocatòria no poden superar 4 vegades l'indicador de renda de suficiència de Catalunya també de l'any anterior a la convocatòria. Aquesta quantia s'incrementa un 30% per cada membre de la unitat familiar o de la unitat de convivència que no tingui ingressos superiors a l'indicador de renda de suficiència de l'any anterior a la convocatòria.

    Es consideren unitats familiars o de convivència les establertes als articles 2 i 3 de la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies.

    Als efectes del càlcul d'ingressos que preveuen els dos paràgrafs anteriors, els membres a càrrec afectats per una discapacitat del 33% o superior computaran com dos.

    No es tenen en compte com a ingressos personals els que pot percebre la persona beneficiària provinents d'ajuts de qualsevol naturalesa, si tenen la finalitat d'atendre les despeses derivades de la necessitat de concurs d'una altra persona per dur a terme els actes essencials de la vida.

  6. L'habitatge objecte de les actuacions ha de ser l'habitual on estigui empadronada la persona amb discapacitat, i en l'àmbit territorial de Catalunya.

  7. Les propostes de solucions per a l'adaptació o l'accessibilitat de l'habitatge han de ser funcionals i accessibles, d'acord amb les seves característiques, i han de garantir la seguretat de la persona amb discapacitat, d'acord amb la normativa vigent aplicable.

    L'informe tècnic efectuat per l'òrgan competent de l'ICASS tindrà en compte la valoració del grau de funcionalitat i la seguretat de la solució proposada, l'adequació dels elements utilitzats i la proporcionalitat del pressupost als preus de mercat.

  8. Les actuacions objecte de l'ajut s'han de iniciar i realitzar parcialment o totalment durant l'anualitat en què se sol·licita l'ajut, llevat que per causa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR