STSJ Cataluña 3881/2013, 31 de Mayo de 2013

JurisdicciónEspaña
Fecha31 Mayo 2013
Número de resolución3881/2013

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2012 - 8028449

EL

ILMO. SR. JACOBO QUINTANS GARCIA

ILMO. SR. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO

ILMO. SR. CARLOS HUGO PRECIADO DOMENECH

En Barcelona a 31 de mayo de 2013

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/ as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 3881/2013

En el recurso de suplicación interpuesto por Frigicoll, S.A., Frigicoll Norte S.A. y Compañía de Inversiones Frigicoll S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 3 de octubre de 2012, dictada en el procedimiento Demandas nº 595/2012 y siendo recurrido/a Daniel . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. CARLOS HUGO PRECIADO DOMENECH.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 15 de junio de 2012, tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 3 de octubre de 2012, que contenía el siguiente Fallo:

" Desestimo les excepcions processals de manca de legitimació passiva oposades per les codemandades FRIGICOLL NORTE S.A. i COMPAÑIA DE INVERSIONES FRIGICOLL S.A. .

Estimo la demanda presentada per Daniel, en contra de Frigicoll, S.A., Frigicoll Norte, S.A. i Compañía de Inversiones Frigicoll, S.A., sobre acomiadament i condemno a les demandades i conjunta i solidàriament a que optin entre a) Readmetre al treballador en les mateixes condicions amb el pagament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva o en cas contrari, b) l'indemnitzin en la quantia de 80.928,31 euros (1.196,25 dies a raó de 67,65 euros/dia) dels que es compensaran 24.311,79 euros percebuts . "

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes: "1r.- La part demandant Daniel, amb DNI núm. NUM000, ha prestat serveis per compte de l'empresa demandada FRIGICOLL S.A. amb antiguitat reconeguda des del 15.07.1985 13.01.04, a temps complet, categoria professional de "almacenero" i percebent un salari mensual de 2.029,76 euros amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries. L'actor no ostenta ni ha ostentat càrrec de representació dels treballadors.

2n. L'empresa es dedica a l'activitat de importació de productes de alta qualitat per a la seva distribució exclusiva a Espanya i Portugal en particular la distribució i venda de electrodomèstics i de productes de climatització i refrigeració en sectors com la hosteleria, el transport i la refrigeració. Te delegacions a Sant Just Desvern-Barcelona (seu central), Montmeló, Madrid i Lisboa.

L'empresa te magatzems a Sant Just Desvern on treballa el demandant, a Madrid, La Granada del Penedés i Motmeló. El magatzem de Madrid esta en procés de tancament perquè passen la seva activitat al magatzem de La Granada del Penedés.

3r.- Masdatrans S.A. es un operador logístic amb magatzem a la localitat de Pallejà (Barcelona) on emmagatzema tot tipus de productes i en fa el repartiment. Des de l'any 2005 la demandada utilitza el magatzem de Masdatrans S.A. es a dir ha externatlitzat una part de la feina de magatzem i ho continua fent en l'actualitat utilitzant els serveis d'aquesta empresa en concret per emmagatzemar i comercialitzar els productes de la marca "Kaysu". (testifical de representant legal de Masdatrans S.A.)

4t.- El treballador demandant presta els seus serveis al centre de treball de l'empresa de Sant Just Desvern en concret al magatzem dels articles de la marca "Kaysun" . Fa uns tres anys aproximadament es va reestructurar el departament de magatzem de Sant Just Desvern i van passar de 6 persones més un administratiu a 5 i un administratiu de magatzem en aquesta reestructuració al demandant el van passar del magatzem on treballaven amb els articles de la marca "Marbu" al magatzem de la marca "Kaysu" que consta de 3 plantes amb una persona per cada planta. (demanda, sense controvèrsia)

5é.- En data 11.05.12 la direcció de l'empresa va comunicar al treballador l'extinció del seu contracte de treball per carta amb efectes del mateix dia, per amortització del seu lloc de treball emparant-se en l'article 52 c) de l'Estatut dels Treballadors. A la carta es transcriu una part del redactat del article de la llei i en el segon paràgraf es diu el següent: " En el primer cuatrimestre de 2012 el volumen de entradas y salidas del almacén de Sant Just en el que usted presta sus servicios ha experimentado una caía del -17% de media con respecto a las mismas fechas en 2011, habiendo llegado al -25% en algunos productos. Así mismo, durante el último trimestre de 2011 se venía ya acumulando una caída del -5% con respecto a las mismas fechas del 2010. Desgraciadamente, la previsión para lo que resta de año es igualmente pesimista por lo que nos vemos en la obligación de ajustar el número de almaceneros al trabajo real que tenemos en este momento dada la disminución persistente y prevista de las ventas y en consecuencia de entradas/salidas de mercancía exprerimentada en lo que va de año.".

La carta consta aportada i es dona per reproduïda. L'empresa va abonar al demandant en concepte de indemnització l'import de 24.311,79 euros i de preavís 856,35 euros. (Folis núm. 37, 39, 40)

6é.- El mateix dia l'empresa va acomiadar a un altre treballador, el Sr. Maximino, del mateix magatzem de l'actor i dos treballadors del magatzem de recanvis. (folis núm. 51 a 54)

7é.- Al magatzem de l'empresa de Montmeló el volum d'entrades i sortides s'ha incrementat. Al magatzem de La Granada del Penedés que es el que esta més mecanitzat, el volum d'entrada i sortides s'ha incrementat (en part conseqüència de la derivació del de Madrid), al magatzem de Madrid han disminuït ja que estan en procés de tancament. (testifical de Teodoro director de logistica de Frigicoll España)

8é.- Frigicoll S.A. es una societat dedica a la instal lació distribució venda servei i manteniment de electrodomèstics i productes de climatització i la refrigeració industrial i del transport. Te com a president i director executiu i accionista majoritari a Coll Soms Inversiones S.L.

9é.- Frigicoll Norte S.A. es una societat que te com activitat la fabricació comercialització i distribució i venda de productes relacionats amb l'automoció inclòs autobús, autocar i demés vehicles pesats. Comparteix domicili social, oficines, instal lacions, telèfons amb Frigicoll S.A. El seu president, director executiu i administrador únic, així com propietari de la totalitat de les accions es Frigicoll S.A.

Amb el nom de Frigicoll Norte S.A. es factura l'activitat que realitza Frigicoll S.A. i tant les feines de facturació com d'altre tipus les realitzen els treballadors de Frigicoll S.A. ja que Frigicoll Norte S.A. no te cap treballador. 10é.- Compañia de Inversiones Frigicoll S.A. es una societat que te com activitat la compra venda, gestió i administració de immobles i valors i actius financers en general. Comparteix domicili social, oficines, instal lacions, telèfons amb les altres co- demandades. El seu president i director executiu es Coll Soms Inversiones S.L. i l'accionista únic es Frigicoll S.A.

11é.- En data 4.07.12 es va realitzar la conciliació administrativa prèvia, amb el resultat de sense avinença."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La representación procesal de las demandadas: FRIGICOLL, S.A; FIGICOLL NORTE S.LA y COMPAÑÍA DE INVERSIONES FRIGICOLL SA, interpone recurso de suplicación frente a la sentencia nº 348/2012 dictada e l3/10/12 por el juzgado de lo social nº 25 de Barcelona en los autos seguidos por despido nº 595/2012, en cuya virtud se desestiman las excepciones procesales de falta de legitimación pasiva de FRIGICOLL NORTE SA y COMPAÑÍA DE INVERSIONES FRIGICOLL SA y se estima la demanda interpuesta por D. Daniel, frente a la demandadas con declaración de improcedencia del despido, por defectos formales en la carta de despido y por falta de prueba de las causas alegadas en la carta de despido.

El recurso ha sido impugnado por la representación legal de la parte demandada.

SEGUNDO

En el primer motivo del recurso, al amparo del art .193 b) la recurrente solicita la revisión de los hechos declarados probados segundo, tercero a la vista de las pruebas documentales y periciales practicadas.

Para que prospere la revisión del hecho probado deben concurrir los siguientes requisitos:

- No se pueden plantear válidamente en el recurso cuestiones que no se hayan planteado en la instancia, de forma que tales cuestiones nuevas deben rechazarse en el recurso, en virtud del principio dispositivo ( STS 4 octubre 2007 )

-Fijar qué hecho o hechos han de adicionarse, rectificarse o suprimirse, sin que en ningún caso bajo esta delimitación conceptual fáctica puedan incluirse normas de derecho o su exégesis

-Citar concretamente la prueba documental o pericial que, por sí sola, demuestre la equivocación del juzgador, de una manera manifiesta, evidente y clara.

- El error de hecho ha de ser evidente y fluir, derivarse y patentizarse por prueba pericial o documental eficaz y eficiente, sin necesidad de acudir a deducciones más o menos lógicas o razonables, pues dado el carácter extraordinario del recurso de suplicación y de que no se trata de una segunda instancia, no cabe llevar a cabo un análisis de la prueba practicada con una nueva valoración de la totalidad de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 27 de Octubre de 2015
    • España
    • October 27, 2015
    ...lo que se refiere al segundo motivo - suficiencia de la carta de despido - invoca de contraste la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 31 de mayo de 2013 (rec. 843/13 ). En la misma se ventila asimismo un despido objetivo, y en el que se debatió sobre si la carta cumpl......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR