STSJ Cataluña 1629/2013, 5 de Marzo de 2013

JurisdicciónEspaña
Fecha05 Marzo 2013
Número de resolución1629/2013

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2011 - 8053113

JSP

ILMO. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

ILMO. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

ILMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

En Barcelona a 5 de marzo de 2013

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 1629/2013

En el recurso de suplicación interpuesto por Jose Enrique frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Barcelona de fecha 2 de abril de 2012 dictada en el procedimiento Demandas nº 1073/2011 y siendo recurridos Centre d'Ecologia i Proyectes Alternatius, SCCL, Solidança Treball Empresa d'Inserció, S.L. y Fondo de Garantia Salarial. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. FRANCISCO BOSCH SALAS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 25 de noviembre de 2011 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 2 de abril de 2012 que contenía el siguiente Fallo: " Se desestima la excepción de falta de legitimación pasiva opuesta por Solidança Treball Empresa d'Inserció,

S.L y desestimo la demanda interpuesta por Jose Enrique contra Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius, SCCL, Solidança Treball Empresa d'Inserció, S.L y el Fondo de Garantía Salarial (FOGASA), declarando la procedencia del despido sufrido por el trabajador el 2.10.2011, y absolviendo a los demandados de los pedimentos efectuados en su contra. "

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

PRIMERO

El demandante, Jose Enrique, ha venido prestando sus servicios retribuidos por cuenta de Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius, SCCL desde el 9.06.2008 con la categoría de especialista y salario mensual bruto con prorrata de pagas extras de 485,75 euros (hecho no controvertido)

SEGUNDO

En fecha 25.05.2000 l'Agència Metropolitana de Residus de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus suscribió un convenio de colaboración con l'Ajuntament de Molins de Rei para la gestión del servicio de residuos sólidos urbanos (deixalleria) en su término municipal (f. 25 a 46)

TERCERO

Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius, SCCL (CEPA) fue la adjudicataria del Servicio de Deixalleria de l'Ajuntament de Molins de Rei desde 2002, efectuándose la adjudicación definitiva por el Pleno de l'Ajuntament el 23.07.2002. CEPA y l'Ajuntament suscribieron contrato administrativo para la Gestión y Explotación del Servicio de Deixalleria Municipal, ubicada en la calle Rector Colom 2 bis de Molins de Rei el

16.04.2003 (f. 87 a 271)

CUARTO

En el pliego de cláusulas técnicas que regían la contratación de la gestión del servicio de deixalleria municipal de Molins de Rei y CEPA, y que se dan por reproducidas, se incluyen:

"Clàusula 2: Titularitat del servei. El servei és titularitat de l'Ajuntament de Molins de Rei i, per tant, restarà sota la direcció i el control de l'Ajuntament, el qual podrá modificar-lo o suprimir-lo, així com exercir les atribucions que li confereix l'article 248 del Reglament d'Obres, activitats i serveis dels ens locals, aprovat pel Decret 179/1995, de 13 de juny, i altre normativa vigent relacionada"

"Clàusula 6: Gestió del servei municipal de la deixalleria:

(...)

Servei de lloguer i de neteja de la vaixella i els gots reutilitzables propietat de l'Ajuntament, per a festes i àpats col.lectius en el municipi de Molins de Rei:

El servei inclou la cessió i neteja de vaixelles i/o gots reutilitzables de propietat municipal, als veïns i veïnes de Molins de Rei, a petició d'aquests per a ser utilitzats en les festes particulars o àpats col.lectius que aquests organitzin al municipi de Molins de Rei, així com per els actes organitzats per l'Ajuntament directament o indirecta. S'inclou dins de la responsabilitat de l'operador local el manteniment del rentavaixelles existent, així com la seva substitució, si fos el cas, per un d'igual o de més prestacions.

El servei començarà amb el dipòsit i emmagatzematge de la vaixella i/o dels gots reutilitzables, continuarà amb la gestió de la cessió tant administrativament com económica (si s'escau), i el transport fins el lloc indicat per a la celebració, si s'escau. Acabarà amb la recollida i neteja de la vaixella per a la seva nova cessió.

També será objecte d'aquest contracte la neteja de la vaixella i/o dels gots reutilitzables per a celebracions/actes municipals en què sigui utilitzada. Les tasques originades en actes organitzats o participats per l'Ajuntament de Molins de Rei no generaran cap cost adicional al del cànon anual establert, sense cap tipus de limitació. Durant la fira de la candelera, la festa major i qualsevol altre festa o celebració organitzada per l'Ajuntament de Molins de Rei, l'operador local haurà d'assumir, dins el cànon anual, les tasques i despeses originades en la información, la difusió, distribució, recollida i neteja dels gots en les parades/bars ubicats habitualment a la plaça de la Llibertat (o en el lloc on es determini per part de l'Ajuntament), cal tenir present que caldrà prestar el servei en horari nocturn (nit i matinada), de dies laborables i festius (intersetmanals, dissabtes i diumenges). L'Ajuntament no assumirà cap despesa extra generada en el correcte funcionament de la vaixella i gots reutilitzables en aquest tipus d'actes, sense cap tipus de limitació d'horari, nombre de parades, reunions informatives...

La primera semana de funcionament de la gestió de la deixalleria per al nou operari local es farà un inventari del nombre de gots i de peces de la vaixella propietat de l'Ajuntament (a 28 de febrero de 2002 hi havia 2497 gots de 450 cc i 2541 gots de 330 cc). L'operador haurà de retornar, al final del período de contractació, com a mínim el mateix nombre inicial de gots i de peces de vaixella. És competencia (assumint el cost de reposició) de l'operador local reposar les peces de vaixella i els gots reutilitzables perduts i/o deteriorats durant el termini de la contractació, i si s'escau, l'ampliació del nombre de gots i/o peces de vaixella. (A petició de l'operador local, i sempre i quan es justifiqui es farà l'adquisició de més gots i/o peces de la vaixella per part de l'operador local (amb el vist i plau de l'Ajuntament), actualitzant-se l'inventari inicial (...)"

"Clàusula 7: Condicions del personal i del material de l'operador local (...)

Material: L'operador local haurà d'habilitar una tanca vegetal per la part interior de l'actual tanca de fustes (amb material tipus canyís/bruc o similar) en tots els laterals de la deixalleria, per tal de tapar la visibilitat dels contenidors i els residus pendents de clasificar des de l'exterior (mantenint la mateixa alçada de la tanca de fustes actual). La maquinària i equipament de la deixalleria que ha d'assumir l'operador local, será com a mínim:

-Bàscula apta per a pesar diferents tipus de residus.

-Tot el material necessari per al manteniment i conservació de la instal.lació (incloses les àrees enjardinades, la senyalització, la neteja...)

-Tot el material necessari per a la protección contra incendis i prevenció d'accidents laborals

(...)

Si s'escau i és necessari els vehicles destinats al transport de contenidors i materials podrán ser llogats externament. Cal tenir en compte que, moltes vegades, les pròpies empreses recuperadores inclouen el transport en el seu servei d'acceptació del material"

(f. 91 a 108)

QUINTO

Cuando CEPA se hizo cargo de la deixalleria el Ajuntament de Molins les entregó el inventario de contendores y mobiliario exterior (actualizado a fecha 10.03.2002), que consta en los folios 30 a 33 de la causa y que se da por reproducido. Al terminar su contrato CEPA dejó el material en la deixalleria, que es el que actualmente utiliza Solidança Treball Empresa d'Inserció, S.L (f. 30 a 33, interrogatorio Aurora, Esperanza )

SEXTO

CEPA ha comprado los vasos y vajilla necesaria para reponer las existencias que constaban al inicio de su contrato (273, 174, 276, interrogatorio Aurora )

SÉPTIMO

En la cláusula 6º del pliego de condiciones se indica que debe incorporarse por el operador un vehículo para la deixalleria. CEPA adquirió un vehículo, acordando con l'Ajuntament que el contratista repercutiría en las certificaciones mensuales giradas al Ayuntamiento la amortización de los gastos directos o indirectos de adquisición del mencionado vehículo, con una tasa máxima de amortización del 25%, así como los gastos de mantenimiento y demás vinculados al funcionamiento y a la utilización del vehículo (incluidos los gastos de consumo, revisiones, reparaciones, impuestos, seguros...) debidamente justificados. El coste de dicho vehículo, que figura a nombre de Solidança, se amortizó desde el 1.09.2002 a 20.08.2006 mediante las certificaciones/facturas mensuales del servicio (f. 25 a 46, 349, 351)

OCTAVO

Por resolución de 9.03.2011 de l'Ajuntament de Molins de Rei se adjudicó provisionalmente la contratación del servicio público de recogida y tratamiento de residuos de Molins de Rei a Solidança Treball Empresa d'Inserció, S.L. Por resolución de l'Ajuntament de 18.04.2011 se acuerda la adjudicación definitiva del contrato a Solidança (f. 265 a 46)

NOVENO

En el pliego de cláusulas técnicas se recoge en la cláusula 2ª que el titular del servicio es el Ajuntament, y en la cláusula 6ª que la recepción de residuos se...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
7 sentencias
  • STSJ Cantabria 15/2014, 14 de Enero de 2014
    • España
    • January 14, 2014
    ...infraestructura o de especiales elementos materiales por parte de las adjudicatarias. Aplica idéntica doctrina la STSJ de Cataluña de 5-3-2013 (Rec. 6381/2012 ) y declara la existencia de subrogación en un supuesto en el que, igualmente, se había producido la sustitución entre empresas conc......
  • STSJ Cantabria 884/2013, 10 de Diciembre de 2013
    • España
    • December 10, 2013
    ...infraestructura o de especiales elementos materiales por parte de las adjudicatarias. Aplica idéntica doctrina la STSJ de Cataluña de 5-3-2013 (Rec. 6381/2012 ) y declara la existencia de subrogación en un supuesto en el que, igualmente, se había producido la sustitución entre empresas conc......
  • STSJ Cantabria 889/2013, 11 de Diciembre de 2013
    • España
    • December 11, 2013
    ...infraestructura o de especiales elementos materiales por parte de las adjudicatarias. Aplica idéntica doctrina la STSJ de Cataluña de 5-3-2013 (Rec. 6381/2012 ) y declara la existencia de subrogación en un supuesto en el que, igualmente, se había producido la sustitución entre empresas conc......
  • STSJ Cantabria 134/2014, 21 de Febrero de 2014
    • España
    • February 21, 2014
    ...infraestructura o de especiales elementos materiales por parte de las adjudicatarias. Aplica idéntica doctrina la STSJ de Cataluña de 5-3-2013 (Rec. 6381/2012 ) y declara la existencia de subrogación en un supuesto en el que, igualmente, se había producido la sustitución entre empresas conc......
  • Solicita tu prueba para ver los resultados completos

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR