STSJ Cataluña 6801/2010, 22 de Octubre de 2010

PonenteGREGORIO RUIZ RUIZ
ECLIES:TSJCAT:2010:6814
Número de Recurso2858/2010
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución6801/2010
Fecha de Resolución22 de Octubre de 2010
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 17079 - 44 - 4 - 2009 - 0020788

JSP

ILMO. SR. GREGORIO RUIZ RUIZ

ILMO. SR. ADOLFO MATIAS COLINO REY

ILMA. SRA. NATIVIDAD BRACERAS PEÑA

En Barcelona a 22 de octubre de 2010

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 6801/2010

En el recurso de suplicación interpuesto por Melisa frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Girona de fecha 13 de enero de 2010 dictada en el procedimiento Demandas nº 911/2009 y siendo recurridos FALGUERA SACREST, S.A., NATURAL CLOTHING S.L. y Ari&Carla Company, S.L.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. GREGORIO RUIZ RUIZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 29 de julio de 2009 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha que contenía el siguiente Fallo: " Que estimant la demanda que dóna origen a les presents actuacions, he de declarar i declaro improcedent l'acomiadament de la Sra. Melisa produït amb efectes de 13/06/09, condemnant les empreses demandades NATURAL CLOTHING, S.L. i FALGUERA & SACREST, S.A. a estar i passar per aquesta declaració i a que a la seva opció, en el termini de cinc dies des de la notificació de la sentència, mitjançant escrit o compareixença davant la Secretaria d'aquest Jutjat procedeixi a:

a.- Readmetre el demandant en les mateixes condicions que regien abans de produir-se l'acomiadament i a l'abonament dels salaris deixats de percebre des del 13/06/09 fins a la data de readmissió, a raó de 38'90 euros dia, o be,

b.- Abonar a l'actor una indemnització per import de TRENTA-CINC MIL DOS-CENTS UN EUROS AMB VUITANTA-QUATRE CÈNTIMS (35.201'84 EUROS), i a l'abonament dels salaris deixats de percebre des del 13/06/09 fins a la data de notificació de la present sentència, a raó de 38'90 euros dia.

En el supòsit de no optar l'empresari per la readmissió o la indemnització s'entendrà que procedeix la primera de les opcions.

Dels salaris deixats de percebre s'haurà de descomptar allò percebut pel treballador com a conseqüència de la seva prestació de serveis per compte aliè o per IT durant el període comprès entre l'acomiadament i la data de la present resolució, així com de la indemnització aquelles quantitats ja percebudes en tal concepte i sens perjudici de la responsabilitat de l'Estat en quant als esmentats pagaments d'acord amb el que disposen els articles 33 i 57 E.T.

S'absol en el present procediment la codemandada ARI & CARLA, S.L. de les reclamacions fetes en la seva contra " .

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

PRIMER

L'actora Sra. Melisa, proveïda de DNI NUM000, ha vingut prestant serveis per compte i en l'àmbit d'organització i direcció del grup d'empreses format per Natural Clothing, S.L. i Falguera Sacrest, S.L. amb antiguitat de 16/05/89, ostentant la categoria professional d'oficial (patronista) i percebent un salari brut mensual de 1.167'00 euros, inclòs el prorrateig de pagues extraordinàries.

SEGON

El 02/06/09 la direcció empresarial va notificar per burofax a l'actora la decisió d'extingir el seu contracte de treball, amb efectes de 13/06/09, per causes objectives de tipus econòmic d'acord amb el disposat a l' art. 52 c) de l'Estatut dels Treballadors. La mateixa carta incorpora una descripció de l'evolució de les vendes de l'any 2006 al 2008 i previsió pel 2009, així com referència numèrica també a la situació d'endeutament de l'empresa i problemes de morositat. Per altra banda reconeix a l'actora una indemnització de 20 dies per any treballat, oferint el pagament del 60% de la mateixa al·legant no poder fer front a la totalitat de la mateixa, el que comporta un oferiment de 8.402'40 euros com a 60% de la indemnització. Malgrat no respectar-se el corresponent preavís de 30 dies l'empresa (que en el present cas es redueixen a

19) no ofereix per aquest concepte cap mena de pagament.

TERCER

L'empresa Natural Clothing, S.L. i Falguera Sacrest, S.A., malgrat representar dues denominacions socials amb personalitat jurídica pròpia responen a efectes laborals i funcionals a una única empresa. Per contra més enllà del vincle familiar entre els seus administradors l'empresa Ari & Carla Company, S.L. és una empresa diferenciada de les dues primeres amb una activitat, plantilla de treballadors, imatge i funcionament econòmic diferenciat d'aquelles.

QUART

No consta que l'actora ostenti o hagi ostentat la condició de representant legal o sindical dels treballadors l'últim any.

CINQUÈ

El dia 08/07/09 va tenir entrada en el CMAC papereta de conciliació, celebrant-se sense avinença amb Falguera & Sacrest, S.A, i Natural Clothing, S.L. i sense efecte amb Ari & Carla, S.L. acte de conciliació el dia 24/07/09

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandante, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
Primero

Recurre en suplicación Dª. Melisa la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº. 2 de los de Girona en fecha 13/1/10 . En la misma, y tras estimar en parte la demanda presentada por la ahora recurrente, se acuerda declarar la improcedencia de su despido y se...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR