ORDRE de 6 de març de 2000, de convocatòria pública per a la concessió d'ajuts a persones naturals per a programes del Departament de Benestar Social en matèria de serveis socials.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 6 de març de 2000, de convocatòria pública per a la concessió d’ajuts a persones naturals per a programes del Departament de Benestar Social en matèria de serveis socials.

Atès el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s’aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d’abril, en matèria d’assistència i serveis socials, el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials i l’Acord del Govern de 29 d’abril de 1997, que aprova el III Pla d’actuació social;

Atesos el Decret 254/1992, de 26 d’octubre, de creació del Programa de suport a les famílies amb una persona gran discapacitada; el Decret 288/1992, de 26 d’octubre, de creació del Programa d’ajuts de suport a l’acolliment residencial per a gent gran; el Decret 393/1996, de 12 de desembre, sobre les prestacions econòmiques d’atenció social a la gent gran; l’Ordre de 4 de desembre de 1995, per la qual es regula el procediment d’accés als serveis socials i programes d’atenció a la gent gran, gestionats per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, modificada per l’Ordre de 13 de desembre de 1996 i l’Ordre de 3 de desembre de 1997, així com l’Ordre de 12 de desembre de 1996, sobre les estades temporals per a gent gran, i el Decret 24/1998, de 4 de febrer, pel qual es regula el Programa d’ajudes d’atenció social a persones amb disminució;

Atès el Decret 369/1999, de 27 de desembre, sobre pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 1999, aprovats per la Llei 20/1998, de 29 de desembre, així com l’Ordre de 3 de gener de 2000, de determinació de les condicions d’autorització de crèdits durant la pròrroga pressupostària, i el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol;

Atès el Decret 192/1993, de 27 de juliol, de reestructuració del Departament de Benestar Social, i el Decret 239/1995, d’11 de juliol, de reestructuració de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials i de les delegacions territorials del Departament de Benestar Social, modificat pel Decret 97/1998, de 15 de juliol;

Vist l’informe del Consell General de Serveis Socials i en ús de les facultats que m’atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Convocatòria

S’obre convocatòria pública perquè les persones naturals o els seus representants legals puguin presentar sol·licituds als diferents programes d’ajuts per a l’exercici del 2000, d’acord amb les característiques i els requisits de cadascun.

Article 2

Sol·licituds i terminis

2.1 Les sol·licituds per concórrer als programes d’aquesta convocatòria s’hauran de formular en impresos normalitzats, que es facilitaran a les dependències esmentades a l’annex 3 d’aquesta Ordre.

Les sol·licituds per als programes B (suport a famílies), C (acolliment residencial, centre de dia i habitatge tutelat) i E (estades temporals) es facilitaran a les dependències de l’ICASS, d’acord amb el que estableix l’Ordre de 4 de desembre de 1995.

2.2 Les sol·licituds s’hauran d’emplenar degudament, adjuntant els documents que s’indiquin en els impresos per acreditar els requisits i les condicions exigides i d’acord amb les característiques i els terminis establerts, i es presentaran a les dependències esmentades, sens perjudici del que disposa l’article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

2.3 Així mateix, l’acreditació de les condicions exigides no serà necessària per als sol·licitants que l’hagin efectuada anteriorment a qualsevol òrgan o dependència del Departament de Benestar Social, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la presentació i les dades no hagin experimentat cap modificació. En aquest cas, l’aportació podrà ser substituïda per una declaració del sol·licitant amb la qual s’acrediti que no s’han produït modificacions en les dades que consten en la documentació presentada, especificant l’expedient per al qual es va aportar la documentació esmentada.

2.4 El termini de presentació de sol·licituds serà de dos mesos a comptar de l’endemà de la data de publicació d’aquesta Ordre per al programa A (adaptació o accessibilitat), per al programa previst a la disposició addicional 5 (beques de disminuïts) i per al programa F (ajudes d’atenció social a persones amb disminució) pel que fa a les ajudes de mobilitat, transport per formació reglada postobligatòria o ocupacional i ajudes per a l’autonomia personal i la comunicació.

Per a les ajudes per a serveis del programa F (ajudes d’atenció social per a persones amb disminució), aprovades durant l’exercici de 1999 amb resolució expressa i amb data límit del servei posterior al 31 de desembre de 1999, es continuaran concedint pel període establert a la resolució i no caldrà que es presenti nova sol·licitud.

2.5 La convocatòria queda oberta des de la data d’entrada en vigor d’aquesta Ordre fins al 29 de desembre de 2000 per a la resta de programes i per a les ajudes del programa F no incloses en l’apartat anterior, així com per atendre aquelles sol·licituds que acreditin que la necessitat de l’ajut o del servei ha sorgit amb posterioritat al termini fixat.

2.6 Les sol·licituds presentades i no ateses durant l’any 1999, per als programes B (suport a les famílies), C (acolliment residencial, centre de dia i habitatge tutelat) i E (estades temporals), a l’empara de l’Ordre de 4 de desembre de 1995, així com les del programa F (ajudes d’atenció social a persones amb disminució) es tindran per sol·licituds a la present convocatòria, sempre que s’acrediti el compliment dels requisits establerts. En aquest cas, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud la de l’entrada en vigor d’aquesta Ordre, sens perjudici pel que fa a les ajudes per a serveis del programa F, de quan s’hagi produït la situació de necessitat.

Article 3

Aplicació pressupostària i quanties màximes destinades

3.1 Per atendre les sol·licituds corresponents als programes subvencionables s’autoritzaran despeses amb càrrec a les partides següents del pressupost del 1999 prorrogat per a l’any 2000.

La quantia màxima inicialment disponible és de 5.972.827.000 pessetes (35.897.413,24 euros).

3.2 El crèdit inicial disponible indicat es podrà modificar, amb subjecció a la normativa vigent, en el supòsit d’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2000.

  1. Programa per a l’adaptació o accessibilitat d’habitatges per a persones amb disminució: 41.31.781.13.

  2. Programa de suport a les famílies amb una persona gran discapacitada: 41.32.480.03.

  3. Programa d’ajuts a l’acolliment residencial, centre de dia i habitatge tutelat per a gent gran: 41.32.480.04.

  4. Programa d’ajuts d’urgència social: 41.35.480.06.

  5. Programa d’estades temporals per a gent gran discapacitada: 41.32.480.04.

  6. Programa d’ajudes d’atenció social a persones amb disminució: 41.31.480.07.

Beques de disminuïts: 41.31.487.01.

Ajudes a pensionistes assistencials: 41.35.480.01.

Beques menjador: 41.32.480.02.

Article 4

Resolució i notificació

4.1 Els procediments originats per les sol·licituds de les persones que concorrin a la present convocatòria es consideren procediments iniciats d’ofici.

4.2 L’òrgan competent per resoldre considerarà iniciat el procediment a partir de la data en què la sol·licitud hagi tingut entrada a qualsevol dels registres del Departament de Benestar Social.

Les sol·licituds es resoldran i es notificaran en un termini màxim de sis mesos, transcorregut el qual sense que s’hagi notificat una resolució expressa s’entendrà desestimada la sol·licitud.

No obstant això, pel que fa el programa A (adaptació o accessibilitat), el programa previst a la disposició addicional cinquena (beques de disminuïts) i el programa F només en relació amb les ajudes de mobilitat, transport per formació reglada postobligatòria o ocupacional i ajudes per a l’autonomia personal i la comunicació (atenció social persones amb disminució), el termini màxim de resolució i notificació serà de sis mesos a comptar de l’endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

4.3 La resolució de concessió de la subvenció, que haurà de ser motivada, ha de tenir el contingut mínim següent:

  1. Identificació de la persona sol·licitant a la qual es concedeix la subvenció;

  2. L’import i, si escau, el percentatge subvencionat del pressupost de l’activitat o projecte singular i específic presentat per la persona sol·licitant, si l’objecte de la subvenció és d’aquesta naturalesa;

4.4 La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d’alçada davant el mateix òrgan que dicta la resolució segons cada programa o davant l’òrgan superior jeràrquic, en el termini d’un mes, en els termes que disposa l’article 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 5

Justificació

5.1 La justificació del compliment de la finalitat i de l’aplicació dels ajuts es farà mitjançant les factures i els rebuts o documents justificatius de pagament corresponents, i altres documents, quan s’exigeixin específicament als programes subvencionables. Aquests justificants hauran de correspondre al mateix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR