DECRET 254/1992, de 26 d'octubre, de creació del Programa de suport a les famílies amb una persona gran discapacitada.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

El Pla d'actuació social aprovat pel Govern el 3 de febrer de 1992 per al quadrienni 1992-95 recull i concreta els programes del Pla integral de la gent gran i s'inspira en els seus principis, entre els quals destaquen la normalització i la integració per tal d'aconseguir que la persona gran no quedi separada del seu entorn i desenvolupi la seva vida quotidiana d'una forma normal.

L'atenció a la persona gran discapacitada genera sovint modificacions en la família i afecta l'equilibri emocional dels seus membres. D'altra banda, disposar de temps per atendre una persona gran a casa va en detriment del poder adquisitiu d'una família per la despesa econòmica afegida, intrínseca a la situació de dependència de l'ancià. Aquesta restricció econòmica és encara més significativa a les famílies amb una economia precària.

La cura familiar és fruit de la solidaritat afectiva i/o consensual que conforma els valors humans i socials, i, alhora, representa el recurs assistencial més efectiu. Per tant, és recomenable promoure totes les accions que puguin preservar i reforçar la família, i també, de manera específica, propiciar i donar suport a la família en aquesta situació.

En consequència, atès el que disposa l'article 14.4 del Decret 39/1988, d'11 de febrer, regulador de la promoció, el finançament i les prestacions econòmiques dels serveis socials, i vistos els informes favorables del Consell General de Serveis Socials i el Consell Sectorial de la Vellesa;

En ús de les facultats que m'atorga la normativa vigent, a proposta del conseller de Benestar Social i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea el Programa de suport a les persones grans que necessitin atencions especials, amb l'objecte de promoure la seva permanència a la llar, mitjançant una ajuda directa o indirecta a la mateixa família, a l'entitat de serveis o a altres persones. Dins d'aquest Programa genèric, amb aquest Decret es regula el suport a la família que tingui cura d'una persona gran discapacitada, amb l'objectiu de promoure la seva permanència a la llar, tot consolidant la unitat familiar mitjançant un conjunt d'accions de suport i foment.

Article 2

Podran ser beneficiaris del Programa els qui compleixin els requisits següents: 2.1 En relació amb el sol·licitant i la seva unitat familiar.

  1. Vincle familiar amb la persona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR