STSJ Cataluña 1546/2006, 17 de Febrero de 2006

PonenteEMILIO DE COSSIO BLANCO
ECLIES:TSJCAT:2006:2797
Número de Recurso9578/2004
Número de Resolución1546/2006
Fecha de Resolución17 de Febrero de 2006
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 1546/2006

En el recurso de suplicación interpuesto por ASEPEYO MUTUA ACCIDENTES TRABAJO Y ENFERMEDADES PROFESIONES 151 frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Granollers de fecha 18 de diciembre de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 1817/2001 y siendo recurrido/a TESORERIA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, Elisa , INYBAR S.A. y inss. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. EMILIO DE COSSIO BLANCO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 20 -12- 2001 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Invalidez general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 18-12-2003 que contenía el siguiente Fallo:

"ESTIMO PARCIALMENT la demanda interposada per Elisa , contra l'Institut Nacional de la Seguretat Social, TGSS, MÚTUA ASEPEYO i INYBAR, S.A. i declaro:

  1. L'existència en la mateixa d'un grau d'incapacitat permanent total per a la professió habitual de Cambrera.b) Que l'esmentada incapacitat derivada de l'accident de treball sofert el 8 d'octubre de 1.999.

  2. Que té dret a continuar percebent la pensió per tal incapacitat, sent responsable directa de l'abonament de la mateixa la Mutua Asepeyo, amb efectes del 8 d'octubre de 1.999, amb drets a les millores i revaloritzacions legalment procedents i condemnant els codemandats a atenir-se a aquesta resolució.

  3. així com el dret de la mateixa a percebre en concepte d'indemnització per accident de treball la quantitat de 15.025,30 euros, del pagament dels quals serà responsable l'empresa INYBAR, S.A":

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - La part actora, Elisa , proveïda de DNI núm, NUM000 , es troba afiliada a la Seguretat Social i en situació d'alta en el Règim general amb el número NUM001 . La seva professional habitual es la de cambrera.

  2. - En data de 8 d'octubre de 1.999, a les 3:35 de la matinadat, va sofrir un accident de circulació al c. Vic, s/n, del Poligon Industrial, de la Llagosta, que Ii va produir un traumatisme abdominal amb laceració hepàtica, bituró i contusió renal, contusió pulmonar bilateral i hemoneumotórax, fractura del fémur dret, fractura apòfisi transversa de la L5, fractura de la pelvis amb lesió de la cella cotiloida posterior esquerra i traumatisme cranial.

    .3- En la data en la que va tenir Iloc l'accident I'actora tenia subscrit un contracte de treball amb I'empresa demandada, en virtut del qual havia de prestar els serveis de cambrera al centre de treball de I'empresa situat a I'avinguda Can Vilardero, 1, de Lliçà de Vall, contracte en el que es va fixar una durada de dos mesos, des del 15 de setembre al 14 de novembre de 1.999. No obstant això, el dia de l'accident l'actora va estar treballant en el centre de treballa de l'empresa situat a Mollet del Vallés. Igualment, la nomina d'aquest mes va ser cobrada en aquesta localitat.

  3. - La nit del 7-8 d'octubre, I'actora, juntament amb els companys de treball, va celebrar un aniversari, celebració que va concloure cap les 2:00-2:15 de la matinada. Una vegada conclòs, els companys de treball van marxar i I'actora es va quedar per condicionar la barra del bar, cosa que va fer en uns 45 minuts. Una vegada conclosa aquesta tasca, va marxar al seu domicili, situat a la Llagosta, i durant el transcurs del desplaçament va tenir lloc l'accident.

  4. - L'empresa tenia coberta I'esmentada contingencia amb la Mutua Asepeyo.

  5. - L'INSS va dictar en data 9 de maig de 2001 resolucio per la que reconeixia a I'actora una incapacitat permanent total derivada d'accident no laboral. Per a això es va basar en I'informe de I'IVAMI ernès el 14 de març, de 2.001, en el qual es declarava que I'actora es trobava afecte d'a les següents lesions: politraumatisme greu amb Iimitació en la bipedestació per tr. Pelvis amb lesió en cella cotiloida i al sacre. Tributària de pròtesi de maluc drat. Deambulació en cadira de rodes. Lleugera alteració ventilatoria. Trastorn de la personalitat en tractament.

  6. -Interposada reclamació prèvia contra aquella resolució va ser desestimada expressament mitjançant nova resolució de data 9 de novembre de 2.001, en la que l'INSS manifestava que I'actora no es trobava afecta a una incapacitat permanent absoluta, aixl com que la incapacitat total reconeguda derivava d'accident no laboral, sol·licitant I'abonament de 2.500.000 ptas en concepts d'indemnització.

  7. - En data de 20 de desembre de 2.001 va presentar sengles demandes, una en reclamació ed la incapacitat permanent absoluta i una altra sol·licitant la declaració de l'accident sofert i causa de les lesions que pateix corn a laboral

  8. - Per al supòsit d'estimació de la demanda la base reguladora mensual de la pensió ascendiria a 915,23 euros, percentatge del 100% per a I'absoluta, i efectes a data de 14 de març de 2.001.

  9. -La part actora as afecta de les següents lesions: una fractura o aixafada de la L5, i fractura de la caixa cotiloida esquerra consolidada, sense afectació a nivell neurològic ni traumatològic a nivell de les extremitats inferiors. Deficiència respiratòria, simptomes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 28 de Marzo de 2007
    • España
    • 28 d3 Março d3 2007
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 17 de febrero de 2006, en el recurso de suplicación número 9578/04, interpuesto por MUTUA ASEPEYO, MUTUA DE ACCIDENTES DE TRABAJO Y ENFERMEDADES PROFESIONALES DE LA SEGURIDAD SOCIAL Nº 151, frente a la sentencia......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR