ORDRE de 2 de març de 2000, de convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la supressió de barreres arquitectòniques i de barreres en la comunicació.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 2 de març de 2000, de convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la supressió de barreres arquitectòniques i de barreres en la comunicació.

Atesa la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i el Decret 135/1995, de 24 de març, de desplegament de la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques i d’aprovació del codi d’accessibilitat, modificat pel Decret 204/1999, de 27 de juliol;

Atès que el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, preveu l’establiment de programes de subvencions a entitats d’iniciativa social i actuacions de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat i els ens locals, d’acord amb el III Pla d’actuació social, aprovat pel Govern el 29 d’abril de 1997;

Atès el Decret 369/1999, de 27 de desembre, sobre pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 1999, aprovats per la Llei 20/1998, de 29 de desembre, així com l’Ordre de 3 de gener de 2000 de determinació de les condicions d’autorització de crèdits durant la pròrroga pressupostària, i el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol;

Atesos el Decret 192/1993, de 27 de juliol, de reestructuració del Departament de Benestar Social, i el Decret 239/1995, d’11 de juliol, de reestructuració de l’ICASS i de les delegacions territorials del Departament de Benestar Social, modificat pel Decret 97/1998, de 15 de juliol;

En ús de les facultats que m’atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S’obre convocatòria pública amb la finalitat de fomentar actuacions destinades a la supressió de barreres arquitectòniques i de barreres en la comunicació, mitjançant l’atorgament de subvencions a fons perdut, per a l’exercici de 2000, dins de les previsions pressupostàries vigents en cada moment, d’acord amb les característiques i els requisits establerts en aquesta Ordre.

Article 2

Beneficiaris

Poden ser beneficiaris de subvenció els ens locals, les entitats de serveis socials d’iniciativa social i els sindicats que regula la Llei orgànica 11/1985, de 2 d’agost.

Article 3

Actuacions subvencionables

3.1 Són actuacions subvencionables les inversions destinades a la supressió de barreres arquitectòniques i de barreres en la comunicació següents:

  1. Pel que fa als ens locals, les destinades a l’accessibilitat dels edificis d’ús públic, quan l’ens assumeixi part del cost global.

  2. Respecte a les entitats de serveis socials d’iniciativa social i els sindicats, les destinades a fer accessibles els seus establiments i aquelles que tinguin per objecte la supressió de barreres en la comunicació.

  3. L’adquisició de mitjans de transport col·lectiu adaptat a les persones amb mobilitat reduïda o la seva adaptació. Pel que fa als ens locals, únicament ho podran sol·licitar aquells amb competència en la matèria d’acord amb l’article 27 del Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, llevat dels que s’hagin acollit a la convocatòria de subvencions atorgades mitjançant la signatura de convenis marc.

3.2 S’entendrà per actuacions per a la supressió de barreres en la comunicació aquelles instal·lacions o equipaments que facin accessible la informació, o el sobrecost que origini en una instal·lació o un equipament el fer-lo accessible.

3.3 S’exclouran aquells elements que no suposin una supressió de barreres arquitectòniques bé perquè siguin ornamentals o perquè no siguin adaptats, així com els guals i altres elements que suposin supressió de barreres arquitectòniques en la via pública.

Article 4

Sol·licituds

4.1 Les sol·licituds per concórrer a aquesta convocatòria s’hauran de formular en impresos normalitzats que es facilitaran a les dependències esmentades a l’annex d’aquesta Ordre.

4.2 Les sol·licituds s’hauran d’emplenar degudament, i s’hi hauran d’adjuntar els documents que s’indiquin en els impresos per acreditar les condicions exigides, d’acord amb les característiques i els terminis establerts, i es presentaran a les dependències esmentades, sens perjudici del que disposa l’article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

4.3 Tanmateix, l’acreditació de les condicions exigides no serà necessària per als sol·licitants que l’hagin efectuada anteriorment a qualsevol òrgan o dependència del Departament de Benestar Social, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la presentació i les dades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR