STSJ Cataluña , 10 de Octubre de 2002

PonenteJOSE IGNACIO DE ORO-PULIDO SANZ
ECLIES:TSJCAT:2002:11158
Número de Recurso8609/2001
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución10 de Octubre de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 8609/2001 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL mp ILMO. SR. D. JOAQUÍN RUIZ DE LUNA DEL PINO ILMO. SR. D. GREGORIO RUIZ RUIZ ILMO. SR. D. JOSÉ IGNACIO DE ORO PULIDO SANZ En Barcelona a 10 de octubre de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 6433/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por CONSORCI SANITARI DEL MARESME frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Mataró de fecha 24-9-01 dictada en el procedimiento nº 287/2001 y siendo recurrido Guillermo . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. JOSÉ IGNACIO DE ORO PULIDO SANZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 21-3-01 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 24-9-01 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar la demanda presentada pel Sr. Guillermo en contra del Consorci Sanitari del Maresme i declarar el dret de l'actor a ocupar amb preferència la plaça de metge adjunt del servei de C.O.T. a l'Hospital de Mataró, sigui aquesta plaça de nova creació, vacant o de suplència, i a percebre en concepte de danys i perjudicis la indemnització de 211.633 pts.mensuals durant tot el temps en el qual la plaça vacant preferida no hagi estat oferida a l'actor, còmput que s'iniciarà des del 21-2-00 fins que l'actor sigui incorporat efectivament a la dita plaça, i condemno al Consorci Sanitari de Mataró a estar i passar per aquestes declaracions".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.-El demandant Sr. Guillermo treballa pel Consorci Sanitari del Maresme amb antiguitat de 1-8-88, salari de 9.264 pts.diàries amb prorrata de pagues extraordinàries i categoria professional de metge adjunt en l'especialitat de COT-cirurgia ortopèdia-traumatologia-(fets amb conformitat explícita de les parts i folis 29 i 34-48).

2n.-L'any 1991 es va constituir el Consorci Sanitari de Mataró com un consorci administratiu en el qual participaven l'Ajuntament de Mataró, l'Hospitat Sant Jaume i santa Magdalena i l'Aliança Mataronina (foli 49).

3r.-El Consorci Sanitari de Mataró tenia vigent un conveni col.lectiu d'`ambit empresarial que regulava les relacions laborals amb el personal que hi prestava serveis.Aquest personal estava representat per un òrgan unitari de representació denominat "Comité conjunt de treballadors del Consorci" (fets incontrovertits).

4t.-Degut a problemes financers del Consorci Sanitari de Mataró, aquesta entitat va haver d'adoptar a finals de 1993 un Pla de Viabilitat.Un dels efectes d'aquest pla era la reducció de la plantilla de treballadors, per la qual cosa el Consorci va subscriure el 15-12-93 un acord col.lectiu en el que es preveien baixes incentivades i jubilacions anticipades (folis 54-56).

5è.-Com a conseqüència d'aquest pla de viabilitat, el Consorci Sanitari de mataró i l'actor van extinguir la relació laboral que els vinculava amb efectes 24-12-93 i, el mateix dia, van subscriure un nou document en el qual reprenien la relació laboral amb unes noves condiciones contractuals que tot seguit es detallen:

"... en acte de conciliació han rescindit la relació de treball que els unia amb efectes de 24 de desembre de 1993, en aplicació dels pactes signats entre el Comité Conjunt de Treballadors i la Direcció de l'Empresa, han acordat reanudar la seva relació laboral sota les noves condicions de treball que a continuació es detallen:

Antiguitat reconeguda per l'empresa: 1-08-1988.

Categoria: Metge Adjunt.

Objecte de la contractació:realització de guàrdies mèdiques segons les necessitats de programació del seu Servei.En qualsevol cas es garanteix al treballador la realització d'un mínim de 25 hores de treball setmanal de mitjana anual, realitzades en mòduls de guàrdia.

L'empresa reconeix la preferència del treballador per ocupar una plaça nova creació de Metge Adjunt en el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia o una vacant que es produeixi en cas de que no s'amortitzi la dita plaça.Duració: indefinida.Retribució: segons el preu hora de guàrdia fixat pel conveni col.lectiu d'aplicació.L'empresa es compromet a oferir amb preferència al treballador la cobertura de les suplències dins de la seva categoria i especialitat.I com a prova de conformitat i perquè quedi constància, es lliura i signa el present document per duplicat exmeplar i a un sol efecte, a Mataró, a vint-i-quatre de desembre de mil nou-cents noranta-tres".(foli 25).

6è.-Per Acord del Govern de la Generalitat de Catalunya de 8-7-98, es van aprovar els Estatuts del Consorci Sanitari del Maresme.D'acord amb aquests Estatuts, integren el nou Consorci Sanitari del Maresme el Servei Català de la Salut, el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Mataró (foli 58).

7è.-El 24-3-99 el Consorci Sanitari del Maresme-en endavant CSM- subscriu un "Acord sobre condicions laborals del treballadors del Consorci Sanitari del Maresme" amb el Comité d'Empresa del Consorci Sanitari de Mataró.En el document ambdues parts es reconeixen com interlocutors válids i la representació amb la que actuen (foli 62).

8è.-En aquest Acord Col.lectiu de 24-3-99, les parts reconeixen textualment en el Preàmbul que:

"Independement de les interpretacions jurídiques divergents que existeixen entre les parts signants del present document, i relatives a la qualificació de la nova situació generada per la constitució i funcionalment, a efectes laborals (conveni col.lectiu aplicable...) del CONSORCI SANITARI DEL MARESME, i sent necessari regular les relacions laborals del personal que haurà de prestar els seus serveis en el nou

HOSPITAL DE MATARÓ quina plantilla es nodrirà fonamentalment de tot el personal que en l'actualitat presta els seus serveis en els hospitals de CONSORCI SANITARI DE MATARÒ, ambdues parts han arribat als següents ACORDS:..." (foli 62).

9é.-El CSM va remetre notificació de data 14-4-99 a tots els treballadors del Consorci...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR