RESOLUCIÓ ASC/3020/2009, de 21 d'octubre, de convocatòria del procés selectiu de nou accés per a la provisió de 96 places en règim de personal laboral fix del Departament d'Acció Social i Ciutadania pel sistema de concurs oposició (convocatòria núm. L001/09).

SecciónDiversos
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

ASC/3020/2009, de 21 d'octubre, de convocatòria del procés selectiu de nou accés per a la provisió de 96 places en règim de personal laboral fix del Departament d'Acció Social i Ciutadania pel sistema de concurs oposició (convocatòria núm. L001/09).

Atès l'Acord de Govern de la Generalitat GOV/123/2009, de 14 de juliol, pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública parcial per a l'any 2009 de 96 places de personal laboral fix del Departament d'Acció Social i Ciutadania (DOGC núm. 5428, de 24.7.2009);

Atès el que estableixen el VI Conveni col·lectiu únic d'àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya, i la resta de disposicions que siguin d'aplicació;

Atesos la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, i el Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya;

Atesa la relació de llocs de treball vigent de personal laboral de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Vist que la Intervenció Delegada del Departament ha dut a terme el tràmit d'intervenció corresponent;

En ús de les competències que m'atribueix l'article 22.5 del VI Conveni col·lectiu únic d'àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya, i d'acord amb el que estableix l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

Convocar el procés selectiu de nou accés per a la provisió de 96 places en règim de personal laboral fix del Departament d'Acció Social i Ciutadania pel sistema de concurs oposició (convocatòria núm. L001/09), les quals s'especifiquen a l'annex 2, de conformitat amb les bases que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució i d'acord amb el programa de temes detallat a l'annex 3.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant la persona titular de la Secretaria General del Departament d'Acció Social i Ciutadania en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 21 d'octubre de 2009

Jordi Rustullet i Tallada

Secretari general

Annex 1

Bases de la convocatòria

.1 Normes generals

1.1 Es convoca el procés selectiu de nou accés per proveir 96 places de personal laboral fix del Departament d'Acció Social i Ciutadania pel sistema de concurs oposició.

Els llocs de treball objecte d'aquesta convocatòria, així com les funcions que els corresponen, són les que es detallen a l'annex 2 d'aquesta Resolució.

1.2 Es reserven 5 places (3 B terapeutes ocupacionals, 1 de l'àmbit territorial de Barcelona, 1 de l'àmbit territorial de Girona i 1 de l'àmbit territorial de Tarragona i Les Terres de l'Ebre; 1 B logopeda i 1 B psicomotricista) per a les persones aspirants que tenen reconeguda la condició legal de persona discapacitada .

Les persones que acreditin aquesta condició, tindran preferència sobre la resta de persones aspirants per escollir les vacants reservades, sempre que reuneixin les condicions establertes per al desenvolupament del lloc de treball d'acord amb el que disposi el dictamen de l'equip multiprofessional i superin el procés selectiu.

En el cas que quedin desertes, s'acumularan a la resta de places del torn lliure.

1.3 La realització d'aquest procés selectiu s'ajusta al que estableixen el VI Conveni col·lectiu únic d'àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya; la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic; el Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya quant a les taxes d'inscripció a les convocatòries per a la selecció de personal; la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística; el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya; l'Ordre PRE/228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada, primer, per l'Ordre VCP/13/2007, de 24 de gener, i segon, per l'Ordre VCP/17/2008, de 14 de gener; el Decret 389/1996, de 2 de desembre, pel qual es regula l'accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública de l'Administració de la Generalitat; el Decret 66/1999, de 9 de març, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional; la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i aquestes bases.

1.4 Les persones aspirants, al llarg del procés selectiu, han d'acreditar el coneixement de la llengua catalana, tant en l'expressió oral com en l'escrita, en el grau adequat a les funcions pròpies de les places convocades.

1.5 Les persones aspirants admeses en el procés selectiu que no tinguin la nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l'expressió oral com en l'escrita, en el grau adequat a l'exercici de les funcions pròpies de les places convocades.

.2 Requisits de participació a la convocatòria

2.1 Per ser admeses en el procés selectiu, les persones aspirants han de complir els requisits següents:

  1. Ser ciutadà espanyol o ser nacional d'algun dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de persones treballadores.

    També podran ser admesos el o la cònjuge, les persones descendents i les persones descendents del o de la cònjuge, tant dels ciutadans i ciutadanes espanyols/es com de les persones nacionals dels altres membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de persones treballadores, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa a les persones descendents, que siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat, però que visquin a càrrec dels seus progenitors.

    D'acord amb la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, modificada per la Llei orgànica 8/2000, de 22 de desembre, les persones estrangeres amb residència legal a Espanya poden participar en aquesta convocatòria d'accés, sempre que reuneixin els requisits exigits a la convocatòria i els que siguin exigits en la normativa vigent.

  2. Haver complert 16 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

  3. Posseir, o estar en condició d'obtenir, la titulació acadèmica que es detalla a continuació, de conformitat amb el previst a l'article 19 de VI Conveni col·lectiu únic:

    Per a les places amb les referències 1 a 43, corresponents a la categoria B, diplomat/ada en infermeria, posseir la titulació de diplomatura en infermeria.

    Per a les places amb les referències 44 a 69, corresponents a la categoria B, fisioterapeuta, posseir la titulació de diplomatura en fisioteràpia.

    Per a les places amb les referències 70 a 90, corresponents a la categoria B, terapeuta ocupacional, posseir la titulació de diplomatura en teràpia ocupacional.

    Per a les places amb les referències 91 i 92, corresponents a la categoria B, monitor/a de formació ocupacional, les places amb les referències 93 i 94, corresponents a la categoria B, logopeda, i les places amb les referències 95 i 96, corresponents a la categoria B, psicomotricista, posseir un títol universitari de grau mitjà o equivalent. Per a aquestes tres categories i, de conformitat amb el Reial decret 1272/2003, de 10 d'octubre, es considera equivalent a diplomat universitari de primer cicle l'haver superat els tres primers cursos complets dels estudis conduents a l'obtenció de qualsevol títol oficial de llicenciatura, arquitectura o enginyeria, o el primer cicle corresponent a aquests estudis, sempre que aquest primer cicle contingui una càrrega lectiva mínima de 180 crèdits.

    Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació.

    D'acord amb l'article 19.3 del VI Conveni col·lectiu únic d'àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya, per a l'accés a tots els grups professionals serà necessari el nivell de titulació requerit per a cada grup, sens perjudici del que determina la disposició transitòria IV, respecte a les ofertes públiques 2004-2008, prorrogat per a l'any 2009, per al personal laboral temporal contractat amb anterioritat a l'entrada en vigor del IV Conveni.

    El personal laboral que presti els seus serveis professionals a l'Administració de la Generalitat amb un contracte de treball de caràcter temporal subscrit bé en raó de la seva titulació, bé per la seva capacitat provada en el desenvolupament professional, vigent en data 20 de novembre de 1998, podrà participar en aquesta convocatòria si en el supòsit de no reunir el requisit establert a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR