DECRET 389/1996, de 2 de desembre, pel qual es regula l'accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública de l'Administració de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La lliure circulació de treballadors en el si de la Unió Europea, que comporta l'abolició de tota discriminació per raó de nacionalitat entre els treballadors dels estats membres quant a l'ocupació i la igualtat de tractament entre els treballadors propis i els de la resta d'estats membres, és d'aplicació plena des de l'1 de gener de 1992.

A pesar que l'article 48.4 del Tractat constitutiu de la Comunitat Europea exclou d'aquesta lliure circulació els llocs de treball de l'Administració pública, el Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees n'ha realitzat una interpretació restrictiva, limitada a aquelles ocupacions que impliquen una participació directa o indirecta en l'exercici del poder públic i en les funcions que tenen encomanada la defensa dels interessos generals de l'Estat o de les Administracions públiques.

La Llei estatal 17/1993, de 23 de desembre, que té la consideració de bàsica, va assenyalar els sectors de la funció pública als quals poden accedir els nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea: investigador, docent, de correus i sanitari de caràcter assistencial, que es completa amb una remissió genèrica a altres sectors de la funció pública als quals, segons el dret comunitari, és d'aplicació la lliure circulació de treballadors.

D'altra banda, la disposició addicional vintena de la Llei 17/1985, de 23 de juliol, de la funció pública de l'Administració de la Generalitat, modificada per la Llei 9/1994, de 29 de juny, estableix que els ciutadans dels estats membres de la Unió Europea, no obstant el que disposa l'article 33.a) de la mateixa Llei, poden accedir a la funció pública de l'Administració de la Generalitat, d'acord amb els requisits que siguin determinats per la normativa específica, com també els ciutadans del estats als quals en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en els termes en què aquesta es troba definida en el Tractat constitutiu de la Comunitat Europea.

Amb aquestes efectes, aquest Decret regula l'accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública de l'Administració de la Generalitat, de conformitat amb la normativa bàsica estatal i la legislació comunitària.

Per consegüent, d'acord amb el que disposen els articles 11 i 12.1.a) de la Llei 17/1985, modificada per la Llei 9/1994, a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR