ORDRE BEF/307/2006, de 14 de juny, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a ens locals per al manteniment de sistemes de resposta urgent fora dels horaris habituals per a les dones en situacions de violència i per als seus fills i filles, i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/307/2006, de 14 de juny, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a ens locals per al manteniment de sistemes de resposta urgent fora dels horaris habituals per a les dones en situacions de violència i per als seus fills i filles, i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

El Departament de Benestar i Família, a través de la Secretaria de Famílies i d'Infància, creada pel Decret 93/2000, de 22 de febrer, posteriorment modificat pel Decret 448/2004, de 30 de novembre, pel qual es canvia la denominació i es reestructura parcialment la Secretaria de la Família, ha assumit, com a funció nova, coordinar i gestionar l'execució de les polítiques del Departament de Benestar i Família en matèria de lluita contra la violència familiar.

El Pla d'acció i desenvolupament de les polítiques de dones a Catalunya 2005-2007, elaborat per l'Institut Català de les Dones, estableix diferents eixos en el desenvolupament de les polítiques de les dones a Catalunya. L'objectiu 1.3 de l'eix 6 -programa per a l'abordatge integral de les violències contra les dones 2005-2007- es centra en impulsar i donar suport a la creació i consolidació d'un sistema de resposta urgent fora dels horaris habituals (acollida d'urgències, treball de contenció psicològica, assessorament jurídic i social, i acompanyament) per a les dones que es troben en situacions de violència i que precisen una resposta immediata.

Atesa la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006;

Atès el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de desembre, general de subvencions, de caràcter parcialment bàsic;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'obre la convocatòria per a l'atorgament de subvencions als ens locals per al manteniment de sistemes de resposta urgent fora dels horaris habituals per a les dones en situacions de violència i per als seus fills i filles, per a l'any 2006.

1.2 S'aproven les bases que regeixen aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Partida pressupostària i quantia

2.1 La partida del pressupost de la Generalitat per al 2006 amb càrrec a la qual s'imputen aquestes subvencions és BE05 D/460000100/313B.

2.2 La quantia inicial disponible és de 500.000 euros.

2.3 El crèdit inicial disponible es podrà modificar, amb subjecció a la normativa vigent.

Article 3

Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds és de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 La tramitació dels expedients correspon a la Secretaria de Famílies i d'Infància i la resolució a la persona titular de la Secretaria de Famílies i d'Infància.

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució és de sis mesos a comptar de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

4.3 Transcorregut el termini fixat sense que s'hagi notificat resolució expressa, s'entendrà desestimada la sol·licitud d'atorgament de subvencions.

4.4 La resolució que concedeix la subvenció ha de determinar l'activitat concreta que se subvenciona i si amb l'aportació se subvenciona una quantitat independent del total de l'activitat o si se subvenciona un percentatge del cost de l'activitat. En aquest darrer cas s'ha de justificar la totalitat de l'activitat.

Article 5

Notificació

La resolució es notificarà als ens interessats per correu certificat. Contra la resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada en el termini d'un mes davant l'òrgan que ha dictat l'acte o la persona titular del Departament de Benestar i Família, en els termes que estableixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Disposicions addicionals

.1 Al final de l'exercici es donarà publicitat de les subvencions atorgades exposant-les en els taulers d'anuncis de la seu central del Departament de Benestar i Família i en els serveis territorials.

.2 Quan es tracti de subvencions per un import superior a 3.000 euros, s'hauran de publicar al DOGC, tot indicant-ne l'ens beneficiari, la quantitat concedida, les finalitats de la subvenció i el crèdit pressupostari al qual s'han imputat.

Disposicions finals

.1 Es faculta la persona titular de la Secretaria de Famílies i d'Infància a adoptar les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

.2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 14 de juny de 2006

Carme Figueras i Siñol

Consellera de Benestar i Família

Annex 1

Bases per a la concessió de subvencions a ens locals per al manteniment de sistemes de resposta urgent fora dels horaris habituals per a les dones en situacions de violència i per als seus fills i filles, per a l'any 2006

Capítol 1

Disposicions generals

.1 Objecte

1.1 Aquesta convocatòria té per objecte impulsar i donar suport a la creació i consolidació -a nivell local- d'un sistema de resposta urgent fora dels horaris habituals (acollida d'urgències, treball de contenció psicològica, assessorament jurídic i social, i acompanyament) per a les dones que es troben en situacions de violència i que necessiten una resposta immediata i per als seus fills i filles, d'acord amb les característiques i els requisits que s'estableixen en aquestes bases.

1.2 Serà condició que aquests projectes o activitats siguin realitzats en el decurs de l'any 2006.

.2 Ens beneficiaris

Poden ser ens beneficiaris els ajuntaments de més de 20.000 habitants, els consells comarcals, i les entitats públiques que hi estan vinculades.

.3 Presentació de sol·licituds

3.1 Les sol·licituds per concórrer a la convocatòria s'han de formular mitjançant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR