ORDRE TRE/338/2008, de 4 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions relatives a la formació d'oferta per realitzar accions formatives adreçades prioritàriament a treballadors/ores desocupats/ades que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorServei D'Ocupació de Catalunya
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/338/2008, de 4 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions relatives a la formació d'oferta per realitzar accions formatives adreçades prioritàriament a treballadors/ores desocupats/ades que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Vist el Reial decret 395/2007, de 23 de març, pel qual es regula el subsistema de formació professional per a l'ocupació i l'Ordre TAS/718/2008, de 7 de març, per la qual es desenvolupa el Reial decret 395/2007, de 23 de març, pel qual es regula el subsistema de formació professional per a l'ocupació en matèria de formació d'oferta i s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al seu finançament;

Vistos el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives, per la Llei 12/2004, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004) i la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista (DOGC núm. 5123, de 2.5.2008);

Vista la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que la desenvolupa (BOE núm. 176, de 25.7.2006);

Atès el que preveu el Reglament (CE) núm. 1081/2006, del Parlament Europeu i del Consell de 5 de juliol de 2006 (DOUE L210, de 31.7.2006), el Reglament (CE) núm. 1083/2006, del Consell de l'11 de juliol de 2006, pel qual s'estableixen les disposicions generals relatives al FEDER, FSE i al Fons de Cohesió (DOUE L210, de 31.7.2006) i el Reglament (CE) núm. 1828/2006 de la Comissió, de 8 de desembre de 2006, pel qual es fixen normes de desplegament per al Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell (DOUE L 371/1, de 27.12.2006);

En exercici de les competències atorgades per l'article 170.1.b) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya;

Escoltat el Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i en ús de les facultats que em són conferides,

Ordeno:

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té com a finalitat aprovar les bases reguladores de les subvencions destinades a impulsar les accions formatives adreçades prioritàriament a treballadors/ores desocupats/ades que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya en matèria de formació d'oferta.

Aquesta formació té per finalitat oferir als/a les treballadors/ores una formació ajustada a les necessitats del mercat de treball que atengui els requeriments de productivitat i competitivitat de les empreses i les aspiracions de promoció professional i desenvolupament personal dels/de les treballadors/ores. Així mateix, es dirigeix a proporcionar als/a les treballadors/ores una formació que els capaciti per a l'acompliment qualificat de les diferents professions i l'accés a l'ocupació, promovent la realització d'itineraris integrats de formació per a la inserció professional i afavorint que els/les treballadors/ores puguin optar a un reconeixement efectiu de la formació que rebin.

Article 2

Convocatòries

2.1 Periòdicament es publicaran, per Resolució del/de la director/a del Servei d'Ocupació de Catalunya, les convocatòries de subvencions previstes en aquesta Ordre, les quals indicaran la disposició en què es contenen les bases reguladores, el termini de presentació de sol·licituds, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar i la quantia màxima destinada, així com la planificació d'oferta efectuada per l'exercici pressupostari.

La planificació de la formació d'oferta podrà incloure la relació expressa d'accions formatives a desenvolupar en l'exercici, el seu àmbit territorial i els sectors productius als quals s'adreça.

2.2 En el supòsit que una vegada resolta una convocatòria no s'hagués exhaurit l'import màxim destinat, s'hagin produït renúncies i/o revocacions, o bé el Servei d'Ocupació de Catalunya obtingués fons addicionals, es podrà:

  1. Obrir una convocatòria nova per a l'atorgament d'ajuts o subvencions per a les mateixes accions objecte de la subvenció d'on procedeix el romanent o al qual s'han d'aplicar els fons nous obtinguts pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

  2. Assignar atorgaments nous per a les accions que no van obtenir ajut o subvenció per aquella mateixa convocatòria i que, basant-se en els criteris de valoració que la regien, mantenen una posició immediatament posterior a la de les accions subvencionades segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquestes accions es puguin realitzar dins els terminis establerts.

  3. Reservar aquests imports per a la convocatòria de l'exercici següent, que restarà en tot cas condicionada a la disponibilitat pressupostària.

Article 3

Tipologia de les accions de formació

3.1 Les modalitats de les accions de formació d'oferta adreçada prioritàriament a treballadors/ores desocupats/ades són les següents:

  1. Accions formatives vinculades al Catàleg de Qualificacions Professionals vigent, que es regulen a l'article 25.1 d'aquesta Ordre.

  2. Programes formatius específics, per a la formació de persones amb necessitats formatives especials que tinguin dificultats per a la seva inserció o requalificació professional a causa de les especials característiques del col·lectiu i/o de situacions conjunturals del mercat de treball, que es regulen a l'article 25.2 d'aquesta Ordre.

  3. La programació d'accions formatives que incloguin compromisos de contractació adreçats prioritàriament a desocupats/ades, previstes a l'article 25.3 d'aquesta Ordre.

3.2 En les especialitats formatives adreçades a l'obtenció de certificats de professionalitat, es facilitarà a l'alumne/a l'acreditació amb caràcter oficial de les competències professionals que capaciten per al desenvolupament d'una activitat laboral.

3.3 Les modalitats previstes als apartats b i c de l'article 3.1 no necessàriament hauran de ser sobre especialitats vinculades al Catàleg de Qualificació Professional vigent.

3.4 La modalitat d'impartició d'accions formatives podrà ser presencial o semipresencial, aquesta última es desenvoluparà amb sessions presencials complementada amb sessions a distància o teleformació, d'acord amb allò que es reguli a cada convocatòria.

En tot cas, les sessions a distància convencional es realitzaran amb mitjans didàctics que permetin un procés d'aprenentatge sistematitzat per a l'alumne/a, i les sessions de teleformació es desenvoluparan mitjançant tecnologies de la informació i comunicació telemàtiques que possibilitin la interactivitat d'alumnes i tutors/ores.

3.5 També seran objecte de finançament les compensacions econòmiques a empreses per pràctiques professionals no laborals dels/de les treballadors/ores participants en aquestes i els ajuts i beques a treballadors/ores desocupats/ades que participin en les accions formatives.

Article 4

Entitats beneficiàries de les subvencions

4.1 Podran accedir a les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats que reuneixin els requisits establerts a l'efecte, presentin la documentació exigida i obtinguin l'aprovació de la corresponent acció.

4.2 Podran promoure les accions formatives a què fan referència l'article 3.1.a) d'aquesta Ordre les administracions públiques, mitjançant centres propis o convenis amb entitats o empreses públiques que puguin impartir la formació, les organitzacions empresarials i sindicals, els centres integrats de formació professional de titularitat privada, i la resta de centres o entitats de formació, públics o privats, acreditats per impartir formació adreçada a l'obtenció de certificats de professionalitat i els centres o entitats de formació que imparteixin formació no adreçada a l'obtenció de certificats de professionalitat, inscrits al corresponent registre de centres i d'entitats de formació i que reuneixin, a més, els requisits que s'estableixin en la present Ordre o de resolució de convocatòria.

Les accions formatives a què fan referència l'article 3.1.b) d'aquesta Ordre seran promogudes per les entitats que es determinin en cada convocatòria en funció dels objectius i continguts de l'activitat formativa que pretengui realitzar.

Les accions a què fa referència l'article 3.1.c) podran ser promogudes per empreses, les seves associacions, o altres entitats que subscriguin el compromís de contractació esmentat.

4.3 D'acord amb l'article 11.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, quan el beneficiari de la subvenció sigui una persona jurídica, els membres associats d'aquesta es comprometin a executar la totalitat o part de les activitats que fonamenten la concessió en nom i per compte dels primers tindran igualment la condició de beneficiaris, sempre que en reuneixin els requisits exigits.

El compromís d'execució es formalitzarà per escrit, concretant quines parts executarà cadascun. Amb anterioritat a l'inici de l'acció i de qualsevol pagament anticipat es remetrà còpia d'aquest compromís d'execució al Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aquest compromís s'incorporarà a l'expedient de concessió i es procedirà a la substitució del beneficiari a efectes de pagaments, sempre que els nous beneficiaris acreditin els requisits i condicions de solvència exigits per poder obtenir la condició de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR